directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP ho té clar: "cal condemnar totes les violències”

Situa la xifra de morts del conflicte basc en 1.322, de les quals quals 850 causades per ETA i 472 per "altres formes de violència i terrorisme d'Estat"

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- La CUP ha estat l'única formació parlamentària que no ha signat aquest dimarts una declaració de condemna del terrorisme i de solidaritat amb les víctimes. Hores després, ha piulat a Twitter els motius. S'indica que no se signarà cap declaració que no condemni "totes les violències", i es recorda que els dies previs a la declaració que s'ha signat avui a proposta inicial del PP la CUP va fer arribar a tots els grups les seves consideracions, reflexions i propostes i no han obtingut cap resposta. "No signarem -per respecte, per consideració i per memòria- cap declaració parcial que obviï deliberadament totes les víctimes de totes les violències", asseguren els responsables de la CUP.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
La CUP atura la demagògia del PP sobre el terrorisme

A proposta del PP es pretenia aconseguir una Declaració Institucional -que necessita unanimitat- que s'hauria llegit en el ple d'aquest dimecres, en record de les víctimes del terrorisme. La CUP subratlla que no l'ha volgut signar, però que no s'oposa a que es llegeixi.

També explica la cuina del text, del qual n'hi ha hagut "fins a quatre versions diferents", fins a arribar a la que finalment han signat tots els grups excepte el de les Candidatures d'Unitat Popular. En aquest sentit, la formació va enviar a tots els grups divendres passat les seves "consideracions i reflexions i propostes". Asseguren que no n'han obtingut cap resposta. Davant d'aquest fet, han pres la postura de no signar la declaració, que en no ser unànime ja no podrà ser Institucional, sinó que quedarà en una declaració de la Junta de Portaveus.

Cal condemnar tota la violència, també la violència d’estat

Alguns dels arguments que defensa la CUP recorden les "irreparables conseqüències de la violència política" que ha patit el país des de la dictadura franquista, però subratllen que també hi ha hagut "polítiques antiterroristes embogides".

Això porta la formació a situar el nombre de víctimes mortals en el conflicte basc a 1.322, "850 provocades per ETA i 472 per altres formes de violència i terrorisme d'Estat". És per això que "la no inclusió i no reconeixement de totes les formes de violència i terrorisme sofertes, i per tant el no reconeixement de totes les víctimes, impossibilita obertament que la CUP-AE signi cap declaració que no reconegui totes les vulneracions dels drets humans, començant pel dret a la vida, produïdes durant les darreres dècades".

També les mentides de l’estat el 11M van generar violència

Finalment, asseguren: "Mal ens pesi, la instrumentalització governamental i política del terrorisme també ha estat una constant en els darrers temps. El no respecte a totes les víctimes de les diferents formes de terrorisme i violència política bloca que la CUP-AE rubriqui un text parcial i que oblida les altres víctimes silenciades i oblidades".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
26 de març de 2020, 15.41 h

Com pensen arreglar-ho?... Perquè ens preocupen molt, molt, tantes morts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
HiramDesruise fletxa https://minicreditos-rapidos.es/vivus/
26 de març de 2020, 15.40 h

Alguns dels arguments que defensa la CUP recorden les "irreparables conseqüències de la violència política" que ha patit el país des de la dictadura franquista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
B.Urleta fletxa Ai, ai, ai, . . . quina pena que els pancastellanistes tingui l'IQ inferior a 80 ! (és clar que si el tinguessin de 130 NO SERIEN PANCASTELLANISTES, ENTENDRIEN QUE ESTAN FENT L'esPANOLI ! ! )
12 de març de 2014, 21.53 h



#4 Nom(bre) fes el fotut favor de no enviar-me més e-mails demanant-me per favor que em deixi llepar el cul per tu. Ja t'he dit vint vegades que no, que un sifilític com tu, que del pare vares heretar la mariconeria i de la mare vares heretar les malalties venèrees de més variada etiologia, un podrit tan repugnant com tu, a mi NO EM POT LLEPAR EL CUL.

E N T È S ? ? doncs no insisteixis, escòria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
12 de març de 2014, 20.49 h

VIOLENCIA DE ESTAT .. ES EL ESTAT DE ISRAEL .. Contra els indefensos Palestins de GAZA quels mata i roba les seves terres aixo si es VIOLENCIA DEUN ESTAT Sobre persones indefensas de un poble quels fa patir i molt


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
12 de març de 2014, 20.45 h

Ja altres Estats que plactican VIOLENCIA DE ESTAT .. RUSSIA I XINA Russia el seu President socialista comunista que porta com LA CUP la ESTRELLA VERMELLA .. Alla matan els que volem la Independencia els que no pensen com el GOVERN SOCIALISTA Y COMUNISTA DE PUTIN Ban a la preso ho els maten aquesta es LA VIOLENCIA SOCIALISTA DE ALGUNS PAISOS que porten LA ESTRELLA VERMELLA DE LA CUP . res com se sol dir ALGU HU TENIA QUE DIR ... A la Russia Socialista sempre ja am... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
12 de març de 2014, 20.36 h

LA Peor Violencia y mas cruel y cobarde que yo conozco es la Violencia contra las Mujeres y sus hijos El Maltrato y Asesinato de mujeres es la crueldad mas grande y cobarde miserable que pueda haber y si encima mata a los hijos es para matarlos a ellos ESPAÑA falta la CADENA PERPETUA PARA ASESINOS sean ho no terroristas Asesino es todo aquel que quita una vida humana ORTEGA CANO ES ASESINO mato a una persona toda persona que bebe y conduce es un cruel y potencial asesino pu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
12 de març de 2014, 20.25 h

Si Aznar no apoyo la Guerra de Irak , por que salio en la Fotografia de las Azores he allí estaban los tres culpables de esta cruel Guerra de Irak verdad . Tubimos el terrible atentado de MADRID por culpa del Gobierno Espanyol del P.P. del sr Aznar . Lo peor de todo esque sabiendo la verdad quel terrible atentado de MADRID no era obra de E.T.A. si no de Terroristas Islamistas musolmanes con la FE DEL ISLAM ..AZNAR llamara a los periódicos y les obligara decir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
12 de març de 2014, 15.38 h

#13 segons tu la terra es plana y es el centre de l´univers...... millor dit, madriz es el centre de l´univers, pallus


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
12 de març de 2014, 15.10 h

#12

Aznar NO apoyo la guerra de Irak. España NO participo en la guerra de Irak.


Aznar y España SI apoyo y formo parte de las fuerzas de paz de la ONU TRAS la guerra de Irak.

Dejad de tergiversar la historia, alguno se creera lo de 1714 pero esto paso hace pocos años y hay documentos a dojo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
joan-catalunya fletxa catalunya
12 de març de 2014, 12.39 h

Aznar y su chulería apoyando la gerra de irak el único responsable de la matanza


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.