directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'incendi del Baix Empordà continua sense control i ja afecta una superfície de 400 hectàrees

El conseller d'Interior assegura que el vent i la poca humitat han empès un foc que no tocava per l'època de l'any

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Vall-llobrega (ACN).- L'incendi del Baix Empordà continua sense control i ja ha afectat una superfície de 400 hectàrees, a cavall dels municipis de Vall-llobrega, Calonge i Palamós. Sis mitjans aeris treballaran fins a l'últim raig de sol per estabilitzar el foc, que ha obligat a desallotjar urbanitzacions i cases aïllades. Per ara, no es té constància que les flames hagin calcinat cap casa tot i que sí que poden haver-ne afectat tanques i elements exteriors. Sobre terreny hi ha 62 dotacions de Bombers, un centenar de mossos, una quarantena de Policies Locals, 80 ADF i 20 agents rurals. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, assegura que el vent i la poca humitat han empès un foc que no tocava per l'època de l'any.



Comparteix
   


Etiquetes
La tramuntana, la calor i la manca d'humitat han ajudat a fer avançar l'incendi que des d'aquest migdia crema a la Costa Brava centre. A hores d'ara, ja hi ha 62 dotacions de Bombers sobre terreny intentant aturar les flames, ajudades per una vuitantena d'ADF i fins a sis efectius aeris (dels quals, dos són hidroavions vinguts des de Saragossa).

A més d'ells, a la zona de l'incendi també hi ha desplegats un centenar de Mossos d'Esquadra, una quarantena de policies locals, una vintena d'agents rurals, quinze efectius de Protecció Civil, vint del SEM i tres ambulàncies de la Creu Roja.

Els avions aprofitaran fins al darrer raig de llum per descarregar aigua damunt el perímetre de l'incendi, que s'estén en unes 400 hectàrees a cavall dels termes municipals de Vall llobrega, Palamós i Calonge. Precisament, en aquest darrer municipi és on a hores d'ara s'estan concentrant els esforços, perquè és on hi ha nombrosos punts calents. 

"De moment, l'incendi està raonablement estancat en aquest municipi, però en cap cas això vol dir que el tinguem controlat", ha informat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler. Tot i que en un principi les flames han obligat a tallar la carretera C-31, poc després de les sis de la tarda s'ha pogut reobrir el trànsit en aquesta via, una de les artèries de la Costa Brava.

L'incendi, que afecta el massís de les Gavarres, ha obligat a desallotjar tant urbanitzacions com cases aïllades dels tres municipis. Espadaler ha precisat que, en molts casos, es tracta de primeres residències, tot i que no ha concretat la xifra de desallotjats. De moment, no es té constància que el foc hagi afectat cap habitatge, tot i que sí que les flames "poden haver afectat tanques i altres elements exteriors", ha concretat el titular d'Interior.

Per acollir els desallotjats, l'Ajuntament de Palamós ha habilitat un pavelló, conegut popularment com 'La nau dels 50 metres'. Ara bé, el conseller també ha dit que, d'entrada, hi ha poca gent que s'hi hagi desplaçat, i que molts opten per anar a casa de coneguts i familiars. 

Investigar les causes

De moment, encara no se saben amb exactitud les causes de l'incendi. Se sap, però, que el foc ha començat quan passaven cinc minuts de la una de la tarda al paratge conegut com a Mas Cabrer. El conseller d'Interior ha dit que els agents rurals ho estan investigant i ha demanat prudència.

Per la seva banda, però, l'alcalde de Vall llobrega, Rufino Guirado (ICV), ha apuntat a una crema mal apagada com a possible origen de l'incendi. L'alcalde ha dit que, en aquesta zona, feia un any que s'hi feien cremes controlades per condicionar una futura casa de turisme rural. La darrera es va fer divendres passat i, segons tem l'alcalde, podria haver quedat mal apagada i la tramuntana hauria revifat les flames.

Un foc que arriba "molt d'hora"

El conseller d'Interior ha demanat "extremar la prudència" i ha dit que les condicions meteorològiques actuals han de fer "posar-se en guàrdia". De fet, en el moment d'iniciar-se l'incendi, a la zona de Vall llobrega, hi havia una humitat del 15%, una temperatura de 27 ºC i, com ha concretat el conseller, "feia més de 100 dies que no queien més de 10 litres de pluja per metre quadrat".

Tot i que aquesta casuística, lligat a la tramuntana que bufava, ha empès les flames amb facilitat, Espadaler també ha volgut fer una reflexió final. "És molt d'hora per tenir un foc d'aquestes característiques; avui no tocava, estem tot just a març i ja tenim un incendi important a les portes de Sant Josep", ha subratllat. Per últim, el conseller també ha recordat que, precisament, aquest cap de setmana ha entrat en vigor la prohibició de fer foc a prop d'àrees boscoses. 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
17 de març de 2014, 10.06 h

UCRANIA La consulta 'es contraria a la Constitución de Ucrania y la ley internacional'

Obama le dice a Putin que 'nunca' reconocerá el referéndum de Crimea La UE pide mantener 'la integridad territorial, soberanía e independencia de Ucrania'

El presidente Barack Obama llamó este domingo a su homólogo ruso, Vladimir Putin, para decirle que Estados Unidos "nunca" reconocerá la consulta popular en Crimea porque viola la Constitución ucraniana..

http://www.elmundo.es/internacional/2014... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
17 de març de 2014, 10.04 h

#1 On jo visc, en una de les faldes del Massís de l'Ardenya/Cadiretes, no solament encara els boscos están plens d'arbres tombats i secs des de la nevada del 08.03.2010 (ara són pólvora pura), sinó que més a més, al municipi de Sta. Cristina d'Aro, va donar autorització de noves tales d'arbres, i des de fa uns tres mesos que tota la brossa i ramatge d'aquesta tala està allà, esperant que se sequi per a què algún imbécil hi cali foc. I així tenim el tema a molts indrets de Cataluny... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
17 de març de 2014, 08.53 h


#4 Anacleto, i per què a mi no em confons amb en Burleta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
B.Urleta fletxa L' ANACLETOOOOOO ARAGONESEEEEEES, és un cas perdut, l'anís li ha destruit el cervell, pobret.
17 de març de 2014, 08.50 h



#4 ANACLETOOOOO ARAGONESEEEEEES, fes el favor de no confondre'm amb els senyors Basili Roca i Ernest Camps, no pas que no m'agradin les seves respectives opinions, que respecto profundament i aplaudeixo, sinó perquè em sap greu veure com DEMOSTRES TAN PÙBLICAMENT LA TEVA ESTUPIDESA i la teva MALALTISSA OBSESSIÓ de veure'm pertot arreu i a tota hora, com si jo fos l'esperit del mal que t'amenaça i et persegueix . . .

Pobret, entenc que em tinguis tanta por. Potser sí t'he humiliat p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
B.Urleta fletxa L' ANACLETOOOOOO ARAGONESEEEEEES, és un cas perdut, l'anís li ha destruit el cervell, pobret.
17 de març de 2014, 08.43 h




huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! ! !

#4 Pobre carcamal, ara fas tu EXACTAMENT IGUAL QUE ALLÒ QUE TAN ESTÙPIDAMENT CRITIQUES.

Ja t'he dit, ANACLETOOOOO ARAGONESEEEEEES , que l'ANÍS EL MONO et puja al cap i et fa fer el RIDÍCUL.

huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
B.Urleta fletxa PANCASTELLANISTES: MENYS FANFARRONERIA I MÉS PRUDÈNCIA
17 de març de 2014, 08.39 h




#2 ANACLETOOOOO, . . . ANACLETO ARAGONESEEEEES ! ! ! . . . Una cosa és NO TENIR CAP GRAVACIÓ NI CAP PROVA de que el torrecollons d'en Jogito Canas hagi dit "OS VAMOS A MONTAR UN ULSTER QUE OS VAIS A CAGAR", i una altra cosa és negar hipòcritament que ho hagi dit.


Crec que seràs capaç d'entendre-ho si no comences el dia prenent una copeta d'ANÍS EL MONO per a ENVALENTONAR-TE.


huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! ! !





Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
17 de març de 2014, 08.29 h

#3

.Iblo, B.Urleta,Basili Roca, Ernest Camps o cualquiera de los muchos nicks que usas o usurpas: Es enfermizo y digno de conmiseracion el hecho de que mantengas control y registro de posibles nombres, nicks, comentarios pasados, etc. http://www.directe.cat/noticia/339486/girauta-ajuda-a-canas-a-muntar-lulster-que-os-vais-a-cagar

Es la prueba fehaciente de que tu v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
S.Curçó fletxa PANCASTELLANISTES: MENYS FANFARRONERIA I MÉS PRUDÈNCIA
17 de març de 2014, 08.21 h



#2 Ara, mentres em preparava per a sortir, m'ha passat pel cap com n'és de primitiu i d'ignorant el pobre Anacleto Aragoneses, quan ahir em dèia que conservar registre de les barbaritats escrites pels paletos pancastellanistes (com ell) era una cosa tan inusual i simptomàtica de desgavell mental (ho podeu llegir, per exemple al comentari num 1 de http://www.directe.cat/n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 de març de 2014, 07.48 h

Calvet ha de disculpar-se davant de Ciutadans per una cita falsa
La diputada republicana havia utilitzat una informació de Directe.cat, un mitjà proper a ERC
http://www.naciodigital.cat/noticia/64957/calvet/disculpar-se/davant/ciutadans/cita/falsa

La diputada d’ERC, Gemma Calvet, s'ha vist obligada a retirar davant del ple del Parlament una expressió per resultar "falsa". Calvet havia atribuït al diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, la frase "Os vamos a montar un Ulster que os vais a caga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de març de 2014, 21.57 h

Es el primer Gran Incendi de Catalunya , en podren tenir molts mes ja que no es volem Netejar els Boscus a Catalunya en invierno i per aixo tenin incendis tan grans . Sa de netajar camps que están abandonados i boscus ja AQUI ES DEMOSTRA La Falta que tenin de tenir bons BOMBERS i tinguin bons equipos de apaga focs FALTEN CAMIONS NOUS GRANS Per apaga incendis Avions apaga incendis no en tenin prous . CAL Potenciar el COS DE BOMBERS DE Catalunya els son els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.