directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El País avisa: l’ANC “només pot acabar malament”

El diari intenta criminalitzar l’ANC i afirma en el seu editorial que el programa de l’entitat és “un assalt a la democràcia representativa”

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L’ANC està en el punt de mira del govern espanyol, del PP, i d’altres partits i mitjans que vetllen per la unitat d’Espanya. Ahir  l’exdirector de La Vanguardia, José Antich, va revelar que membres del PP estan pressionant al ministeri de Justícia perquè mogui fitxa per il·legalitzar l’ANC. És obvi que una mesura com aquesta necessita el recolzament de la opinió pública i res millor que criminalitzar una entitat profundament cívica i democràtica, com recordava ahir la seva presidenta, Carme Forcadell. Avui “El País” en el seu editorial aporta un gra de sorra a la criminalització de l’ANC i acusa l’entitat de voler “ocupar el carrer” i establir un full de ruta  “que constitueix el disseny mil·limètric d'un cop de mà contra la democràcia representativa, a través de la imposició unilateral d'una separació del conjunt d'Espanya”.

Comparteix
   


Etiquetes
Una advertència inquietant
 
Diu el diari que l’ANC “Encimbellada pel triomf i ensoberbecida per la genuflexa actitud que li va dispensar el poder autonòmic democràticament elegit , acaba de donar un salt en el buit que només pot acabar malament.”

Una entitat clarament propositiva vista amb ulls unionistes com a manipuladora
 
Segons el diari l’estratègia de l’ANC “ incorre en greus manipulacions”, i  pretén instruir la Generalitat en les passes que ha de fer en cas que la consulta no sigui possible, i conclou que el full de ruta que proposa l’ANC preveu la creació “de fins a vuit institucions i organismes configurats no en les urnes, sinó pel carrer . Totes elles manejades per l'ANC, sense regles ni empara legal, i en oberta ignorància del Congrés dels Diputats i el Parlament català . No constitueix aquest projecte , per dir-ho suaument , un cop de mà , encara que sigui assembleari ?”



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
gfhgddgf fletxa dfasdfas
21 de març de 2014, 17.34 h

Segons el diari l’estratègia de l’ANC “ incorre en greus manipulacions”, i pretén instruir la Generalitat en les passes que ha de fer en cas que la consulta no sigui possible, i conclou que el full de ruta que proposa l’ANC preveu la creació “de fins a vuit institucions i organismes configurats no en les urnes, sinó pel carrer . -----------------------------> A VEURE, LES PROHIBICIONS A VOTAR PROVENEN D'ESPANYA. NO SÉ DE QUE ES QUEIXEN DE QUE ES BUSQUIN NOUS CAMINS QUE MÉS TA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
gfhgddgf fletxa dfasdfas
21 de març de 2014, 17.26 h

PERÒ QUE HA FET L'ANC PER A QUE LA VULGUIN IL.LEGALITZAR? No estem en un país democràtic amb dret de reunió, manifestació i a on tots els projectes són defensables si es realitzen de forma pacifica? (LA PREGUNTA ÉS RETÒRICA).


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pereel Digne fletxa Granollers
20 de març de 2014, 16.31 h

Els qui acabaran malament seran tots els mitjans de comunicació unionistes quan esclati la República Catalana. Ara, el cop d'estat l'estan fabricant aquests mitjans amb la complicitat de la FAES, del CNI, dels tribunals i del govern espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
20 de març de 2014, 13.14 h

Comunicado de la Resistencia : a los españoles: desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Angel fletxa Castellbisbal
20 de març de 2014, 09.04 h

Volen aplicar el mateix que han fet amb el Barça. Com els ha sortit bé, tornen. No es donen de que amb això fan més ganes de marxar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Manel fletxa República de Catalunya
19 de març de 2014, 20.15 h

demencial. ja friso per llegir els treballs dels historiadors sobre el procés d´independència de catalunya. Amb totes les perles que han soltat els polítics i medis de comunicació españols s´hauran de llegir sota la supervisió mèdica atesa l´extrema crueltat dels atacs contra catalunya.

I per cert, des del divendres s´han apuntat 1000 socis nous a l´ANC principalment com a solidaritat pels atacs rebuts. Osti tu, no sols fabriquen indepes per un tub sinó que ara convertiran a l´AN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
19 de març de 2014, 18.34 h

#12
Malauradament perdran el cap en algun moment i provocaran danys, suposo que fins i tot alguns exaltats, amb víctimes.
És clar, això durarà hores, doncs la reacció externa serà fulminant, per tal de salvaguardar els interessos de cadascun dels països presents, industrial i comercialment, tot i que ho disfressaran d´un humanisme força espuri i en hores baixes; només cal mirar cap a Ucraïna.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
fideli fletxa rdnes
19 de març de 2014, 18.24 h

#11 sense matar españa no aconsegueix mai res...a Catalunya bé prou que ho sabem...seguiran matant?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jo fletxa Catalunya
19 de març de 2014, 18.08 h

#8 No, però són responsables de la desintegració d'Espanya. La ANC fa una bona feina. A vosaltres us agafa el cangueli: no heu estat capaços de parar el moviment independentista i ara heu de recórrer a la intimidació i a la violència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
fideli fletxa rdnes
19 de març de 2014, 18.01 h

i la independència de les colònies americanes, no va ser un cop de mà a la corona anglesa?...i el Franco, el fundador de la actual españa, no va ser un cop d'estat del genocida i els seus assassins?... el que més s'assembla a un español de dretes és un español d'esquerres...ja hi deia Pla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.