directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 09:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El previsible nomenament d'Oriol Pujol com a portaveu de CiU aixeca polseguera

El PPC veu el nomenament "en clau successòria" i al PSC els sembla "antiduran"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El previsible nomenament d'Oriol Pujol, fill de l'expresident Jordi Pujol, com a nou portaveu de Convergència i Unió al Parlament continua portant cua. Mas encara no s'ha atrevit a nomenar Pujol al càrrec, i des d'Unió reiteren que el portaveu que ha de substituir a Felip Puig encara no està decidit. Des de l'exterior, el PPC i el PSC ja s'han acarnissat amb el possible nomenament, que des de populars veuen 'en clau successòria' mentre que des del PSC el valoren com una cessió de poder als sectors 'més radicals'.
oriol pujol
Comparteix
   

La portaveu parlamentària del PPC, Carina Mejías, ha assegurat aquest dilluns que el previsible nomenament d'Oriol Pujol com a nou portaveu de CiU al Parlament s'ha d'entendre 'en clau successòria' dins de CDC, ja que Mas 'està en temps de descompte' i 'no tindrà oportunitat de tornar-se a presentar' per tercera vegada a la presidència de la Generalitat. Mejías preveu una 'radicalització del discurs' de CDC, tot recordant que Pujol 'sempre s'ha caracteritzat per tenir un discurs que s'allunya de la centralitat política'.

La portaveu del PPC al Parlament també creu que 's'apropa cada dia més el trencament de la federació' entre CDC i UDC. Mejías creu que CiU 'deixarà de ser el partit de la centralitat i s'assemblarà cada cop més a Convergència Republicana de Catalunya, perquè s'acosta als posicionaments d'ERC'.

Pel PSC es radicalitzen

Per la seva banda el secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, creu que el secretari general de CDC, Artur Mas, ha donat 'més poder' als sectors 'més radicals' i 'antiDuran', després d'haver situat Felip Puig com a secretari general adjunt i davant el probable nomenament d'Oriol Pujol com a portaveu parlamentari.

El nou portaveu de CiU, la setmana vinent

Des de CiU Felip Puig, el nou número 2 d'Artur Mas al Consell Nacional de CDC, ha avançat que preveuen que sigui la setmana que ve quan el grup parlamentari concreti el canvi de portaveu, de manera que la polèmica decisió no es prendrà de manera imminent.

Jutjar a Pujol pels "fets" i no per la família


Per últim el president de CiU i secretari general de CDC, Artur Mas, ha demanat aquest dilluns jutjar el diputat Oriol Pujol, que podria ser a nou portaveu parlamentari de CiU, pels 'seus actes, paraules, fets i trajectòria', i no 'per ser fill de Jordi Pujol'. Mas, que no ha volgut concretar si serà Oriol Pujol qui ocupi el càrrec de portaveu al Parlament en substitució de Felip Puig, ha defensat la refundació del catalanisme com un 'projecte de futur i transversal' que la societat 'reclama' i que 'no és patrimoni de ningú en exclusiva'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.