directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas avisa que Catalunya farà el seu camí malgrat el rebuig del Congrés

Argumenta que ell no intervé en el debat de defensa de la transferència per convocar referèndums que tindrà lloc el 8 d’abril al Congrés perquè la iniciativa és del Parlament

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest dijous al Congrés que almenys escolti els arguments dels representants del Parlament que defensaran la petició de la transferència de la competència per convocar referèndums. "Que deixin per un altre dia la cridòria, la desqualificació o la campanya de la por, i que simplement escoltin", ha reclamat el president després d'encapçalar la constitució de la nova Junta Rectora de l'Institut Ramon Llull. Ara bé, alhora, ha deixat clar que Catalunya seguirà el seu camí malgrat el rebuig previsible del Congrés. Mas ha argumentat que ell no intervé en aquest debat perquè es tracta d'una iniciativa del Parlament.
Tot i que Mas ha reconegut que ja es dóna "per descomptat" quin serà el resultat de la votació al Congrés, el president de la Generalitat ha opinat que calia passar per les Corts Generals, i fer el debat "allà on toca", que és on hi ha la representació del poble espanyol.

Malgrat ser escèptic amb la resposta que donarà el Congrés, Mas ha aprofitat per demanar als diputats espanyols que almenys escoltin els arguments dels representants del Parlament, i que permetin que puguin exposar quina és la realitat catalana "sense bronques".

Ara bé, alhora també ha advertit que "el no permanent" de l'Estat "no ha d'aturar el camí normal català". "Aquest és un pas més molt important, però si les Corts decideixen que no, hem de seguir molt pacíficament, democràticament, serenament i tranquil·lament el nostre camí".

Sobre la seva participació, Mas no ha volgut aclarir si hi assistirà com a espectador, però sí que ha argumentat per què no intervé en el debat. Després de recordar que tampoc ho va fer el llavors president Pasqual Maragall amb ocasió de l'Estatut, ha esgrimit que la iniciativa que es debatrà el 8 d'abril prové del Parlament, i és la cambra catalana qui ha de decidir els seus representants. "No és el Govern que hi va, és el Parlament", ha apuntat.

 Mas ha encapçalat aquest dijous la constitució de la nova Junta Rectora de l'Institut Ramon Llull, que incorpora l'Ajuntament de Barcelona com a membre del consorci. Han participat en la reunió, a més del president, l'alcalde de la capital catalana, Xavier Trias, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, i el director de l'Institut, Àlex Susanna. La incorporació de l'Ajuntament al consorci suposa la cessió del Palau del Baró de Quadras com a seu de l'Institut, un edifici modernista construït a principis del segle XX per Puig i Cadafalch.

D'acord amb els nous estatuts, modificats per incorporar l'Ajuntament, l'IRL donarà suport a les polítiques de relacions exteriors en l'àmbit cultural de les dues administracions consorciades i contribuirà a l'enfortiment de les marques Cultura Catalana, Catalunya i Barcelona des d'una perspectiva cultural.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat la seva satisfacció per formar part d'aquesta institució perquè la capital catalana, ha dit, "vol ser una ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació". Mas, que ha agraït a Trias la implicació de Barcelona, ha argumentat que quan la capital i Catalunya treballen juntes no és que sumin, sinó que multipliquen. "O ara estem en un moment en què aquesta multiplicació d'esforços ens convé molt", ha afegit.

Segons el president, cal que Catalunya sigui coneguda per la seva voluntat de poder exercir el dret a decidir, però també per la seva cultura, per la seva llengua i per altres aspectes que ressalten en la realitat catalana, com la gastronomia, l'esport o la ciència.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
25 de març de 2014, 07.59 h

#23
#24 MARICONETA, BUSCANT NOVIO PER AQUÍ EH?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Nieves Solsona fletxa Mollerusa, Lérida. España
23 de març de 2014, 11.59 h

#22 Qué es un "nap", hijos de la gran puta?

Cataluña hará su camino con el resto de España como es debido, conveniente y normal. Y vosotros, los que queréis el derecho a decidir para someter a todo el pueblo catalán a vuestra voluntad FASCISTA, ya podéis seguir el camino que queráis, como si seguís andando, pasáis la frontera y os vais a Francia, vosotros mismos, pero dejar ya de tocar los cojones y el bolsillo de los catalanes con la mierda de la inconveniente independencia de las ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Nieves Solsona fletxa Mollerusa, Lérida. España
23 de març de 2014, 11.56 h

#21 Pero vamos a ver hijo de la gran puta, tú me acusas a mi de cambiar de nombre? y tu que coño haces si no, perro sarnoso??. Hacéis mucha gracia con las afirmaciones. Como no tienes argumentos para rebatir la verdad, ya que el independentismos NAZIonal-catalanista es una farsa y una mentira circense de pies a cabeza, tú ahí venga con la "gallineta covarda" y con esas mierdas. Cobarde yo?, estás seguro?. Pobre diablo y pobre hijo de puta estás hecho.

Cataluña hará su camino con el re... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Bartolo el de la flauta fletxa a aquell que li diuen Luis Mur
22 de març de 2014, 10.00 h



#20 Nieves, ara et dius, pervertit afeminat? I pretens anar d'home tu, travestit innoble i escandalosa? Apa ves a veure si troves un senegalès amb un bon nap que et calmi la picor que sents al cul, descarada !


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
22 de març de 2014, 09.57 h



#20 Jo sé que ets un tio, tu, pervertit sexual. Alguns et diuen Luis Mur, però tu ets aquell covard que canvia continuament de nom i que quan et pica el forat del cul i vols que un home et penetri, adoptes un nom de dona, seguint l'esquema que t'és habitual: nom castellà i cognom català.

Val més que et compris un consolador a la mida del teu anus, i si no tens prous diners, una mà de morter et servirà. Si no en tens cap, potser si proves amb un carbassó o un esbergínia podras sati... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Nieves Solsona fletxa Mollerusa, Lérida. España
22 de març de 2014, 09.44 h

Cataluña hará su camino con el resto de España como es debido, conveniente y normal. Y vosotros, los que queréis el derecho a decidir para someter a todo el pueblo catalán a vuestra voluntad FASCISTA, ya podéis seguir el camino que queráis, como si seguís andando, pasáis la frontera y os vais a Francia, vosotros mismos, pero dejar ya de tocar los cojones y el bolsillo de los catalanes con la mierda de la inconveniente independencia de las narices. El camino será a la prisión como sig... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
21 de març de 2014, 18.48 h

L''Irish Times' i el 'Wall Street Journal' destaquen l'interès de l'unionisme per comparar Catalunya amb Crimea.
Els dos diaris analitzen la lectura que s'ha fet, des de Catalunya i Espanya, dels fets de Crimea.

"Els unionistes espanyols han estat ràpids a l'hora de trobar paral·lelismes entre el referèndum previst" a Catalunya i el que ha tingut lloc a Crimea. Aquesta és l' anàlisi que, en la seva edició d'aquest divendres, fa l''Irish Times' de la controvèrsia sobre fins a quin pu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Felix fletxa Flix
21 de març de 2014, 16.01 h

#17 aragones l´idiota que promou que paguem i callem es aixo: IDIOTA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
21 de març de 2014, 11.49 h

Súmate... a ERC
La asociación que promueve la secesión de Cataluña entre los castellanoparlantes está controlada por la formación que lidera Junqueras. Desde uno de sus asesores a cuadros medios de ERC en Hospitalet, pasando por dirigentes de Òmnium Cultural. CiU apoya a la entidad allí donde se presenta pero la maneja ERC.
El vicepresidente de Súmate es Manolo Ortega. Ortega es asesor del mismo Junqueras en el Ayuntamiento de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona) -localidad de la que es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
21 de març de 2014, 11.15 h

2 de la foto son los políticos que más cobran del pais.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.