directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El Govern de David Cameron podria catapultar l'independentisme a Escòcia

El poble escocès, molt resentit amb els darrers governs conservadors anglesos, podria demanar que s'acceleri el referèndum d'autodeterminació

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'imminent acord entre liberals i conservadors per governar al Regne Unit és una notícia excel·lent pels interessos dels independentistes escocesos i gal·lesos. Segons Stewart Hosie, diputat de l'Scottish National Party (SNP), si els tories acaben liderant el nou govern britànic el suport a la independència d'Escòcia augmentarà 'molt més ràpidament'. Des del partit d'Alex Salmond rememoren el mal record que van deixar a Escòcia els governs conservadors, i consideren que el nou Govern de David Cameron no tindrà legitimitat per manar-los, ja que els conservadors només han aconseguit un diputat al territori escocès.
alex salmond, snp, escòcia
Comparteix
   


Etiquetes
'Els liberal demòcrates pagaran un preu molt alt a les eleccions' si fan al conservador David Cameron el nou primer ministre, ha assegurat a l'ACN Stewart Hosie, diputat de l'Scottish National Party. Hosie ha advertit que molts escocesos recorden 'profundament' el 'dany' de l'últim govern conservador a Escòcia i que s'ha d'intentar crear una 'aliança progressista' alternativa als tories.

El suport per la independència es pot multiplicar

Hosie creu que, sigui quin sigui el resultat final de les negociacions per la formació del nou govern del Regne Unit, l'Scottish National Party hi té molt a guanyar. Si els tories lideren el nou govern britànic, admet, el suport per la independència a Escòcia augmentarà a nivells 'molt més alts' i ho farà 'molt més ràpid'. De fet, els tories només han aconseguit un diputat conservador d'Escòcia, el que fa molt més fàcil als independentistes argumentar que David Cameron no tindrà autoritat per dictar als escocesos què han de fer.

Però fins i tot si l'improbable coalició entre laboristes i liberal demòcrates arriba a bon port, els nacionalistes poden sortir-ne beneficiats. Com a representants d'una de les forces clau per garantir a l'aliança 'progressista' la majoria necessària per aprovar lleis, els sis diputats de l'SNP podrien fer pressió per obtenir algunes de les grans demandes del partit, com el concert econòmic per Escòcia. 'La credibilitat que l'SNP i la causa independentista rebran per la manera com estem actuant per intentar aconseguir un govern estable és bona pel futur', confessa Hosie.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.