directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 05:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'ala dreta del TC espanyol rebutja per 'tova' l'última ponència de Jiménez sobre l'Estatut

Retallava una vintena d'articles però els magistrats més conservadors reclamen estendre la tisorada fins als cinquanta punts

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els tres magistrats de perfil més conservador del Tribunal Constitucional espanyol (TC) rebutgen, per ser massa 'tova', l'última proposta de resolució sobre l'Estatut elaborada pel magistrat conservador Guillermo Jiménez, segons apunten fonts de l'alt tribunal. Jiménez, que va rebre l'encàrrec de la presidenta María Emilia Casas de redactar un text en quinze dies, ja va veure com els seus propis companys de bancada desestimaven les tres propostes 'a la carta' que va redactar per buscar una majoria conservadora. El seu últim text deixaria sense efecte una vintena d'articles de l'Estatut, entre ells la definició de Catalunya com a 'nació', els símbols nacionals i les referències al deure dels catalans de conèixer el català, a més de la distribució territorial en vegueries. Això, però, encara és insuficient pels magistrats més escorats a la dreta, que consideren que cal retallar una cinquantena de punts.
tribunal constitucional tc
Comparteix
   


Etiquetes
Vicente Conde, Javier Delgado i Jorge Rodríguez Zapata formen el sector més conservador del TC espanyol en el que es considera ja un bloc diferenciat dels tres magistrats del centre del taulell que van ser fotografiats junts a la Maestranza: el ponent conservador Guillermo Jiménez, el progressista díscol Manuel Aragón, i el també conservador Ramon Rodríguez Arribas. A l'ala progressista hi ha la presidenta Maria Emilia Casas, l'última ponent Elisa Pérez Vera, el magistrat Eugeni Gay i Pascual Sala.

L'última proposta de Jiménez recull els preceptes que va incloure en les tres sentències 'a la carta' que va redactar en les tres primeres setmanes com a ponent, i hi inclou l'argumentació jurídica que deixaria sense efecte la vintena d'articles. El ponent conservador busca a través de reunions trobar complicitats amb Conde, Delgado i Rodríguez Zapata, però les concessions a l'ala dura l'allunyarien també dels postulats de Manuel Aragón i Rodríguez Arribas.

L'ala dura considera que la sentència de l'Estatut hauria de deixar sense efecte una cinquantena d'articles, mentre que els magistrats progressistes no estan disposats a votar una ponència que consideren excessivament restrictiva.

De moment la presidenta del TC no ha convocat (ni està previst que ho faci per aquesta setmana) el ple on se celebraria la votació de la ponència de Jiménez, però està disposada a fer-ho en el moment en què li demani. Segons fonts del Constitucional espanyol, Jiménez no té previst tirar la carta fins que no tingui assegurada una majoria que doni el vist i plau definitiu a la sentència de l'Estatut.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
euro fletxa PP.CC.
12 de maig de 2010, 23.46 h

No se... peró tinc la mosca al nas, de que aixó que els magistrats conservadors, no es posin d'acord entre ells, em semble que es una stratègia del pp, per retardar la sentència fins després de les eleccións ecspañolas. A ecspaña al pp, li dona vots anar en contra de Catalunya, peró necesita de ciu per governar, per aixó els del pp, fan vèure que ni entre ells es possen d'acord per fer la sentència cada vegada mes dura. Tot aixó es una estratègia de la guerra declarada que li tenen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Francesc fletxa Calella
12 de maig de 2010, 20.07 h

caguem-nos tots plegats en l´estatut i en el TC


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Eduard VF fletxa Barcelona
12 de maig de 2010, 13.36 h

Dijous 13 de Maig conferència d’en Víctor Alexandre “Catalunya Estat d’Europa o perifèria de Madrid” en la que ens explica com sortir-nos-en de l’atzucac en que estem. Demà 13 de Maig, a les 18’30 a la Sala Vermella de la Escola del Sagrat Cor de Jesús, carrer Casp 25 de Barcelona (Jesuites de Casp). Metro línia 1, estacions Catalunya i/o Urquinaona i diverses línies de Bus. Parking a la cantonada Casp-Pau Claris. Organitza Reagrupament-Eixample. No hi falteu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Quim. fletxa PPCC.
12 de maig de 2010, 08.26 h

L´encaix de Catalunya a espanya és impossible perquè espanya mai acceptarà ser un estat plurinacional ni reconeix ni reconeixerà cap altra nació que la castellana. A les altres nacions no castellanes no els queda altra que optar per marxar de l´estat dels castellans que sempre els anirà a la contra en tot o ser assimilats pel genocidi i l´etnocidi de manera lenta i dissimulada o a cops de bastó. La única sortida digna que ens queda és unir esforços per aconseguir un estat propi el m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Francesc fletxa Calella
12 de maig de 2010, 08.22 h

L´estatut es mort. Donem-li un bon enterrament.

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 de maig de 2010, 23.40 h

Quan tot això acabi haurem de fer un monument als senyors del TC Espanyol per impulsar l'Estat Català


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de maig de 2010, 23.29 h

el dijous 13 a les 18,30 en Victor Alexandre ens explica com sortir-nos-en de tot aquest embolic als Jesuïtes de casp (casp 27) Barcelona. Catalunya : estat d'Europa o perifèria de Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de maig de 2010, 21.11 h

Estem al punt d'inflexió. Ara es començara a veure si anem cap a la independència o cap a la desaparició. Encara que a alguns els hi costi d'acceptar, la situació acutal (bilinguisme, autonomia...) és un estat transitori altament inestable entre 2 períodes que ja ha acabat, o està a punt de fer-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de maig de 2010, 21.08 h

El castellà és llengua d'espanya, i el català de Catalunya. Quin sentit té, doncs, que el català sigui oficial a Espanya? Ells que es facin la seva constitució a la seva mida, que nosaltres ja farem la nostra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.