directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Súmate respon als exabruptes de Joaquin Leguina

L’expresident de la comunitat de Madrid va dir en una entrevista a El Punt Avui que els membres de Súmate es “volen fer perdonar ser immigrants”, Súmate li demana: qui necessita perdò?

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

En un article publicat a la pàgina web de Súmate, Coque García  argumenta que el menyspreu cap a Súmate que mostra el senyor Leguina es deu a que per alguns “els immigrants són els pitjors, perquè alguns es neguen a complir el paper que el règim postfranquista els tenia reservat”, i recorda com el PSOE tractava el nous catalans com una massa submisa que mantenia entretinguda “portant de tant en tant el president de la Junta de torn”, i com malgrat els lligams d’anys i les arrels establertes pels nouvinguts se’ls segueix tractant com a ‘immigrants’ a Catalunya, i també denuncia que ara a aquests que tenen la il·lusió de voler construir entre tots un nou país, els titllen de “conjunt de renegats i traïdors, d'estómacs agraïts i ximples útils”.

Comparteix
   


Etiquetes
Fer-se perdonar de què?
 
Garcia ho deixa clar: “El que no ens podrem perdonar a nosaltres mateixos és deixar passar aquesta oportunitat per poder decidir el nostre futur. No ens podrem perdonar el deixar de lluitar per seguir progressant, que és la mateixa lluita que va portar a molts, als nostres pares, a Catalunya”.
 
 La mirada curta de Leguina

García en el seu escrit ironitza sobre la visió que Leguina té de al societat catalana: “La massa a Catalunya està perduda, desorientada. Manipulada i adoctrinada, es dirigeix inexorablement cap al precipici. Cap a l'abisme i cap a l'espai exterior. Som un poble de súbdits, no ciutadans; un ramat de menors d'edat als qui han enganyat i un boig condueix a la perdició”.


De nació només n’hi ha una i es diu Espanya?
 
Garcia contundent afirma que: “Joaquín Leguina representa el millor d'aquest règim postfranquista que agonitza. És d'aquests nacionalistes que neguen ser nacionalistes, perquè nacionalistes són sempre els altres. Tothom sap que nació solament n’hi ha una (gran i lliure) que és l'Espanyola, d'espanyols, i en espanyol, perquè ho diu la Sacrosanta Constitució (espanyola). A la merda això d'entendre la nació com un plebiscit diari, com un compromís entre ciutadans, com una voluntat de ser. Una nació, per al senyor Leguina, ho és perquè ho diu la llei. I s’ha acabat!”!

Leguina exponent d’allò que no funciona

En l’escrit Garcia diu que és potser Leguina que s’ha fer perdonar alguna cosa i assegura que “s'ha convertit en un cadàver ressentit i amargat, que ara renega de tot allò que ell representa i amb el que ha col·laborat. És un clar exponent de tot allò que no funciona, d'allò que fa necessari començar de nou”.

Encara és a temps de sumar

Garcia conclou que: “Senyor Leguina, nosaltres no demanarem perdó per voler ser ciutadans i deixar de ser súbdits d'aquest règim del que vostè forma part. Però li perdonem el seu desconeixement de la realitat, encara és a temps de posar-li remei, de venir i apropar-se a Catalunya i als catalans deixant de costat el seu nacionalisme i els seus prejudicis. Mentrestant, nosaltres anem fent camí, anem fent via...”.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
Angel fletxa Castellbisbal
24 de març de 2014, 08.35 h

Si Espanya fos el meu pais no insultaria als seus ciutadants. Aquets personatges de l'altiplano no respecten res que no sigui la seva voluntat. Mai han estat democràtics, només es volen imposar sobre la resta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Rivas fletxa Hospitalet
24 de març de 2014, 03.23 h

#46 No me respondes: ¿por qué no hay ni un solo castellanohablante que no se avergüence de su lengua en puestos de dirección del proceso soberanista? ¿No decís que somos todos iguales?

#45 Me parece perfecta tu postura, aquí que cada uno haga lo que le dé la gana. Tú crees que lo que estás haciendo es integrarte (sic) en Cataluña, pero lo que estás haciendo es integrarte en el strablishment, entre los que mandan, en el círculo de los amos del país. Sabes que en Cataluña hay una... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
garbo fletxa premià de dalt
23 de març de 2014, 13.01 h

40# si ets sents així és el teu problema no el del TOTS els CATALANS!!..NO TENS NI IDEA DEL PAÍS ON VIUS!!.NO hi han CATALANS de segona ni de primera.Defensa el que vulguis però intenta mirar més allà dels teus nassos..visca la llibertat catalans!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Julio fletxa Bcn
23 de març de 2014, 08.56 h


#36 Potser era millor la chabola o la cova que teniem a Tabernas (Almeria) ? Em sembles bastant hipócrita, Rivas. Nosaltres a Catalunya hem pogut tenir un pis i estudiar dos dels germans, a Andalusia encara seriem braceros, només els señoritos viuen be alla baix


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Julio fletxa Bcn
23 de març de 2014, 08.52 h


Jo era castellanoparlant fins els 14 anys, però ja fa nou anys que m'he passat al català, que és una llengua de gent ben educada i que mai han pretengut imposar el català als espanyols. Els meus pares no el parlen molt be, pero l'entenen perfectament. Si a Andalusia els haguessin dat una escola decent haurien tingut més instrucció i haurien apres millor el català. Tota la meva familia que som sis, excepte una germana, som independnetistes i votem ERC


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Rivas fletxa Hospitalet
23 de març de 2014, 03.46 h

#42 ¿Cuándo le has escuchado a David Fernández hablar en español en su quehacer político? A eso me refiero con lo de 'castellanohablantes que no se avergüenzan de su propia lengua y la usan en su vida pública'. Los de SÚMATE sí que hablan en español, pero no ocupan ningún puesto de dirección en el proceso soberanista, son infantería, unos mandados.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
. fletxa .
22 de març de 2014, 21.44 h

#40 David Fernandez, cap de llista de les CUP, desdendent de castellanoparlants, no calie pensar gaire per trobar-los


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
22 de març de 2014, 19.55 h


#40 Ilegitimos Caines caidos en desgràcia ? Tu també fots mà a l'ampolla, Rivas ? quina colla dee borratxos, aquests espanyolistes !


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Rivas fletxa Hospitalet
22 de març de 2014, 19.07 h

#39 Ya nos conocemos vuestra 'cohesió social' y vuestro 'som un sol poble': nosotros, los castellanohablantes, ponemos los votos y cerramos la boca castellana, cual ilegítimos caínes caídos en desgracia, mientras vosotros, los amos del lugar, sois la casta elegida por la Divinidad para encabezar al pueblo catalán.

Si no es así, ¿dónde están los castellanohablantes que no esconden su lengua en público -como los de SÚMATE- en los puestos de dirección del proceso soberanista? Ni un s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
garbo fletxa premià de dalt
22 de març de 2014, 17.58 h

Només dir als amics de SUMATE: felicitats!!!..ho esteu fent molt bé i sou un gran exemple del que és estima per una terra,la VOSTRA TERRA,LA NOSTRA TERRA!!, perquè som un poble diguin el que diguin a les espanyes.Mai ens podran trencar com a societat,ho han intentat,ho intentant i ho intentaran però no els deixarem que ho aconsegueixin..Visca la llibertat catalans!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.