directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els partits polítics signants del Pacte Nacional per a l'Habitatge retreuen les absències de PP i CiU

"A la gent que s'ha autoexclòs del pacte els serà difícil explicar"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els partits que han signat aquest dilluns al migdia a Barcelona el Pacte Nacional per a l'Habitatge, PSC, ERC, ICV i C's, han retret que CiU i PP hagin rebutjat rubricar l'acord en una actitud 'mancada d'un sentit de país', segons considera el portaveu dels socialistes, Miquel Iceta. El portaveu d'ERC al Parlament, Joan Ridao, ha afirmat que 'no hi ha cap excusa per part de ningú per no signar un pacte excel·lent, a menys que algú vulgui fer política'. D'altra banda, des d'Iniciativa per Catalunya Verds, la diputada Dolors Clavell, ha lamentat que Convergència i Unió i el Partit Popular hagin vinculat el pacte amb la futura llei de l'habitatge i ha advertit 'la gent que s'ha autoexclòs del pacte els serà difícil explicar' a la ciutadania la seva decisió. Albert Rivera, líder de Ciutadans -únic partit a la oposició que ha firmat el Pacte Nacional per a l'Habitatge- ha apuntat que volen fer una 'oposició constructiva' i que el seu gest és un 'sí crític' al document acordat.
votació parlament
Comparteix
   

Rivera s'ha sumat a la reflexió de Dolors Clavell que la llei per a l'habitatge i el pacte que s'ha signat aquest dilluns són dos conceptes que s'han de separar 'no es pot fer partidisme' ha dit el líder de C's sobre aquest tema, en referència als dos altres partits que estan a la oposició. Si bé ha dit que el pacte 'és una passa endavant' en el problema de la vivenda, ha mostrat els seus recels cap al polèmic article 42, que proposa forçar a què es posin al mercat del lloguer aquells pisos desocupats. Ha apuntat que no es pot 'criminalitzar' els ciutadans per un fet 'l'administració no ha fet els últims 20 anys'. Per això, ha anunciat que votaran, quan arribi el moment, contra la llei si s'accepta aquest punt, el de l'expropiació, que ja havia generat les queixes del Partit Popular i Convergència i Unió.

Sobre la negativa de CiU i PP de signar el pacte, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, 'confiem que en el futur esmenin aquest error i s'incorporin' a l'acord. Per la seva part, Joan Ridao ha apuntat en nom d'ERC 'no entenem que cap força política es quedi al marge d'una decisió que és molt important per el futur del país'. Ha destacat, a més, que el pacte engloba 'tots els agents implicats' en el sector immobiliari i també els agents socials. Sobre la possible expropiació de pisos buits, ha matisat que només s'aplicarà com a 'mesura excepcional' en casos on ja s'hagin esgotat les altres vies.

Des d'Iniciativa per Catalunya-Verds, la presidenta de la comissió de Medi Ambient i Habitatge, Dolors Clavell, ha remarcat que 'és un pacte amb la nostra societat civil' on s'ha inclòs el punt de vista de 'la gent que està treballant en el dia a dia des d'una mirada diferent a la dels cercles d'influència del poder'. Ha reconegut que l'habitatge és un 'tema sagnant' però ha recalcat 'sí que podem explicar que estem treballant fortament'. Pel que fa a les absències de CiU i PP, ha assenyalat que 'la gent que s'ha autoexclòs del pacte els serà difícil explicar' els motius pels quals es desmarquen 'si el pacte està bé, està bé i s'ha de subscriure' ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
vigilant fletxa igualada
9 d'octubre de 2007, 11.42 h

D'altra banda, tampoc no em sembla normal que dediqueu una tercera part de la notícia al que opinen els Ciudadanos. O és per posar de manifest que hi ha "una part de l'oposició" que, pensant el mateix que CiU en aquest cas, han optat per ser "assenyats" i han signat amb la majoria? No em sembla bé, gens bé, que s'utilitzin aquests senyors ni els seus arguments per atacar CiU. Penso que és un greu, gravíssim, error. És la nova estratègia informativa d'Esquerra? Convèncer els Ciudadanos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
vigilant fletxa igualada
9 d'octubre de 2007, 10.58 h

Em sap greu dir-ho i em cago en CiU (el PP m'és igual, que facin el que vulguin), però un pacte nacional sense comptar amb CiU no és un pacte nacional, és una altra cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Manresa
9 d'octubre de 2007, 10.43 h

No a l'expropiació forçosa, si al dret a la propietat privada. Si a les sancions a les grans immobiliàries i bancs per promoure l'especulació, no a les sancions al petit propieari que no en té la culpa. No a una llei retrògrada, comunista, en contra de les llibertats individuals com aquesta.
No és un pacte nacional, és una llei del tripartit i ciudadanos i prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.