directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Barcelona, innovadora i amb qualitat de vida

La capital catalana s’ha convertit en una ciutat capdavantera i de referència mundial en innovació i ciutat smart city

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona amb el seu caràcter únic i amb una excel·lent qualitat de vidai amb la vocació de ser una autèntica ciutat intel·ligent, s’ha convertit en una de les ciutats més atractives i en una de les grans marques a tot el món. Aquesta personalitat ha fet de Barcelona una referència mundial en àmbits relacionats amb l'arquitectura, la cultura, el disseny, la gastronomia, l'esport, el turisme, la investigació científica, el coneixement i la innovació social.


Xavier Trias recollint el premi "Capital Europea de la innovació"
Xavier Trias recollint el premi "Capital Europea de la innovació"

Comparteix
   


Etiquetes

Barcelona, un camp de proves de les grans empreses tecnològiques mundials

En aquest àmbit, Barcelona s’ha convertit en un camp de proves on empreses tecnològiques com Cisco Systems, GDF Suez, Schneider Electric, HP, Microsoft, Telefónica o Abertis Telecom experimenten iniciatives com ara semàfors intel·ligents, control de trànsit, fibra òptica, sensors en contenidors de recollida selectiva de deixalles, comptadors intel·ligents d’aigua i gas per a habitatges o il·luminació pública en LED. A més, la ciutat és seu del BIT Hàbitat, fundació que fomenta la innovació en nous serveis urbans mitjançant projectes de col·laboració amb empreses com Schneider o Cisco.

Barcelona, capital de les tecnologies de la informació

La ciutat líder del sud d’Europa en l'adopció de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), és també una de les regions amb millor índex de penetració de les TIC, tant en l'àmbit empresarial com en l'àmbit domèstic, així com en el desenvolupament de l’administració electrònica. La ciutat concentra 2.150 empreses del sector TIC1, 210 parcs tecnològics i centres tecnològics i de recerca i 9 instal·lacions científiques de referència internacional com ara el Barcelona Supercomputing Center.

La Comissió Europea ha escollit Barcelona com la primera Capital Europea de la Innovació. La capital catalana ha competit en la fase final amb Grenoble (França) i Groningen (Països Baixos)

Aquest és un guardó de nova creació que va recollir l’alcalde Xavier Trias a Brussel·les i que mostra Barcelona com una ciutat productiva, que millora la seva gestió a través de la tecnologia pensant en les persones. “La suma d’aquestes coses, tecnologia posada al dia i el benestar de les persones, és el que ens col·loca en una situació molt positiva i Europa ens fa aquest reconeixement”, ha celebrat l’alcalde. Xavier Trias també ha destacat que Barcelona "ha d’assolir el repte de convertir-se en un referent en innovació” al recollir el premi Capital Europea de la Innovació
 
El CityOS, un sistema operatiu fet a Barcelona

El premi a la Capital de la Innovació té una dotació de 500.000 euros. Una bona part es destinaran a desenvolupar un nou sistema operatiu. Un programari que permeti gestionar tota la informació que genera la ciutat. És el que s’anomena CityOS, el sistema operatiu de referència per a les principals ciutats del món, que es pretén obtenir des de Barcelona.

Barcelona, capital mundial del mòbil

Altres factors que fan de Barcelona la ciutat més innovadora d’Europa és el fet que ostenti la capitalitat del mòbil, una oportunitat per fer créixer la indústria vinculada a la tecnologia mòbil. Ser seu del GSMA Mobile World Congress, que reuneix més de 70.000 professionals cada any i Mobile World Capital fins al 2018, converteix la ciutat en una referència mundial i un centre internacional d’innovació i talent.
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Albert fletxa Barcelona
27 de març de 2014, 11.38 h

#2 Això és culpa de l´Ajuntament,sí pot multar-los (després direm que és amb afany recaptatori) és un problema d´educació, de civisme, de transmetre valors. Söc professor i estic fart d´intervenir i que siguine ls pares els que sempre disculpin , protegeixin els seus fills. No els eduquen, no hi ha límits. Aquests després creixen i es traslladen en aquests compostaments a la ciutat, les farres de botellon etc etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pompeu fletxa Barcelona
27 de març de 2014, 09.59 h

Home, això de la qualitat de vida... Sí, tot molt maco, i s'hi fan moltes coses, però no hi ha parcs, només asfalt i ciment i cotxes i fums dièsel, i els pisos són lletjos, petits, esquifits, foscos, mal construits i caríssims. La taxa d'atur és del 20% i pels joves del 50%. Si d'això en diem qualitat de vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
27 de març de 2014, 09.06 h

Això està molt bé, però crec que a Barcelona li caldria no un diploma, sinó un parell de cursets per entendre que primer són les persones i per tant l´Ajuntament hauria de mirar cap a la ciutadania que ho està passant molt i molt malament i fer-hi tot allò que es precisi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de març de 2014, 08.29 h

Barcelona es una referencia mundial en transit de motos per les voreres, aparcant impedint el pas de minusvalids i patrocinats pel TRIAS-VESPINO!! Entre ciclistes salvatges i motos amb aparcament gratuit i a on els hi passa pels seus Sants Collons, Barcelona es una ciutat tercermundista i de gent pocavergonya!!! Urbanitat o Trias, el defensor de les motos criminals i les bicis per les voreres!!! Trias, com es nota que no saps que es caminar, incivic!!! Zones BLAVES PER LES MOTOS I BICIS FORA D... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
27 de març de 2014, 07.39 h

26 de març de 2014, 19.42 h
DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.