directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 11 de maig de 2024 05:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un acord PSPV, Compromís i EUPV podria foragitar el PP del govern del País Valencià

El PP perdria la majoria absoluta al País Valencià amb una caiguda del 20% dels vots, segons una enquesta de la cadena SER

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El PP perdria la majoria absoluta en les eleccions autonòmiques de 2015 segons una enquesta realitzada per la Cadena SER entre el 6 i el 12 de març i difosa aquest dimecres. Si se celebressin eleccions en aquest moment, els populars perdrien la majoria absoluta amb una caiguda del 20% dels vots, passant del 49,4% de 2011 a un 29,7%. El PSPV-PSOE obtindria un 21,2% dels vots (7 punts menys), Compromís pujaria 8 punts fins el 15% dels vots, UPyD entraria amb força a les Corts Valencianes amb un 13,3% mentre que Esquerra Unida doblaria el seu percentatge de suport i assoliria el 12,2% dels vots. Un hipotètic pacte entre socialistes, Compromís i EUPV impediria el PP governar la Generalitat Valenciana.

Comparteix
   

La suma d'aquestes tres forces polítiques suposa un 48,4% dels vots, segons aquesta enquesta i seria superior a la suma dels suports que reben populars i UPyD (43%). La suma entre el PSPV-PSOE i UPyD seria del 44,5% mentre que la suma entre Compromís i EUPV suposaria el 27,2%.

Mònica Oltra, la política més valorada

Els enquestats suspenen la totalitat dels líders dels partits valencians. La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, continua sent la més valorada amb una nota d'un 4 i més del 34% de notes aprovades i és la favorita entre els votants de tots els partits, a excepció del PP.

En segona posició queda el portaveu de Compromís, Enric Morera (2,81 de nota) i en tercera posició el diputat d'UPyD al Congrés, Toni Cantó (2,77). El líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, és quart amb un 2,71 mentre que el president valencià Alberto Fabra és el vuitè (2,08) per darrere de tots els caps de l'oposició i de l'alcaldessa Rita Barberá (setena amb una nota de 2,21).

Els votants del PP, majoritàriament en contra de la unitat de la llengua

Segons l'enquesta de la cadena SER, un 86% prefereix denominar la llengua pròpia del País Valencià com a 'valencià' mentre que un 8,5% estima més que es denomini 'català'. El 48% dels enquestats considera que el 'valencià' i el 'català' no són la mateixa llengua (la gran majoria votants del PP) mentre el que el 44% creu que sí.

Un 17% dels valencians es defineix com a 'molt' o 'bastant' nacionalista enfront d'un 72% que se'n considera 'poc' o 'gens' nacionalista.

A favor de reobrir RTVV i investigar sobre l'accident del metro

Un 57% dels enquestats es mosta favorable a la reobertura de Ràdio Televisió Valenciana, amb majoria entre els votants dels partits progressistes. Per contra, un 60% rebutja la política de grans esdeveniments, per un 18% que li dóna suport i un 22% que no es posiciona al respecte.

El 76% dels enquestats es mostra partidari de reobrir les investigacions sobre l'accident del metro, fins i tot entre el 56% dels votants del PP. El 92,5% també dóna suport a mesures com impedir la presència d'imputats a les llistes i un 85,4% opta per una reducció del nombre de diputats a les Corts Valencianes de 99 a 79 escons.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Ventu1984 fletxa València
27 de març de 2014, 09.39 h

Tot hom dona per fet el pacte de les ¿esquerres?. Tots sí, tret de Puig, que deixa obertes altres possibilitats. Tot coneguen la realitat valenciana, dubte molt que el PSOE (pspv) vulga lligar el seu destí a Compromís i a EUPV. Em sembla molt més factible (i real), una coalició PSOE-UPyD amb l'abstenció del PP. Crec que representa millor la realitat de la societat valenciana fortament espanyolitzada i en un procés de re-centralització que no pas un saludable govern de les esquerres.
L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
B.Urleta fletxa Pobre ANACLETA ARAGONESES, QUE S'ESTÀ MARCINT DE RÀBIA IMPOTENT I D'ENVEJA . . .
26 de març de 2014, 20.57 h


#4 Pobra Anacletita, que tothom se n'adona que et tinc TRAUMATITZADA i NEUROTITZADA. T'he fet patir tant , t'he humiliat tantes vegades, t'he demostrat tan sovint la meva immensa superioritat sobre tu, que no em pots apartar de les teves pors i m'al.lucines pertot arreu i a tota hora.

Em somies de nit, qualsevol soroll que sents de nit o de dia t'espantes i creus que sóc jo, si algú et mira amb menyspreu (cosa que e tu et deu passar cada dues per tres) t'espantes pensant "serà en F.Ibló?... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
26 de març de 2014, 19.27 h


F.Iblo, B.Urleta,Basili Roca, Ernest Camps o cualquiera de los muchos nicks que usas o usurpas: Es enfermizo y digno de conmiseracion el hecho de que mantengas control y registro de posibles nombres, nicks, comentarios pasados, etc. #63 http://www.directe.cat/noticia/340992/es-lhora-de-ladeu-espanya#comentaris
Es la prueba fehaciente de que tu vida personal debe ser una ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de març de 2014, 17.02 h

http://www.youtube.com/watch?v=x9iFgMcSijs

La plataforma pel Dret a decidir de les Illes Balears ha editat el seu segon vídeo on exposa durant nou minuts la necessitat de què l'arxipèlag recuperi “la independència, la democràcia i la llibertat”, després de 300 anys de patir l'espoli fiscal a què el sotmet Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
26 de març de 2014, 14.14 h

Compromís i EUPV, haurien de forçar el PSPV de no assumir la Presidència única, sinó compartir-la amb ells, doncs, perquè s´ha de dipositar la confiança en un partit que tot el que ha mostrat és desunió i espanyolisme furibund? Crec que si donen carta blanca al PSPV per assolir la Presidència, l´alternativa serà un fracàs, perquè directament, no serà.
Els creixements electorals han de ser estudiats per veure com s´han format i a partir d´aquí decidir. Fixem-nos que els dos pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de març de 2014, 11.43 h

Comunicado de la Resistencia : a los españoles: desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.