directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas a Euronews: “Al Regne Unit hi ha un sentit democràtic més profund que a Espanya”

El cap de l’Executiu assenyala que "És delirant comparar Catalunya amb Crimea"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

La cadena de televisió Euronews emet aquest vespre una entrevista amb el president de la Generalitat, Artur Mas, centrada en el procés democràtic català. En la conversa, el cap de l’Executiu assegura que “és delirant comparar Catalunya amb Crimea, perquè no té absolutament res a veure”. A preguntes del periodista Vicenç Batalla, que recorda que la televisió russa posa Catalunya com a exemple per justificar el referèndum que es va fer a Crimea, Artur Mas respon que el fet que Rússia faci servir aquesta comparació “forma part del guió, perquè necessiten totes les justificacions per defensar el que està passant allà”. El president afegeix que “el que em sorprèn és que ho digui el ministre d’Afers Exteriors espanyol”.




© Jordi Bedmar - Gabinet de Premsa

Comparteix
   


Etiquetes
 Catalunya no és Crimea

El cap de l’Executiu recorda que, a diferència de Catalunya, “a Crimea no hi havia un Govern escollit a través d’unes eleccions per fer un referèndum”. I insisteix que a Catalunya “no hi ha cap tipus de coacció” i que hi ha “pacifisme total, democràcia real” i un Govern “escollit després d’unes eleccions, amb el mandat de fer una consulta democràtica”

Fer la consulta el 9 de novembre

Durant la conversa, el president insisteix en el seu compromís per fer la consulta el 9 de novembre. Assegura que “es convocarà legalment, d’acord amb alguna llei espanyola o catalana” i demana que “no hi hagi una oposició rotunda i radical” per part de les institucions de l’Estat per impedir la celebració “democràtica i pacífica” de la consulta.  

Espanya no vol dialogar i atempta contra la majoria dels ciutadans catalans

En aquest sentit, el cap del Govern fa una comparació entre l’actitud del Govern espanyol i el britànic i conclou que “probablement al Regne Unit hi ha un sentit democràtic més profund que a Espanya”. Artur Mas assenyala que el primer ministre britànic mai ha negat que Escòcia sigui una nació, mentre que a l’Estat espanyol “es nega que Catalunya sigui una nació”, i ho ha qualificat com “primer gran error”, perquè “atempta no només contra la història, sinó també contra la voluntat majoritària dels ciutadans catalans”.

Dividir la societat catalana amb la por i el joc brut
 
En un altre moment de l’entrevista, el president Mas critica que “des de determinats altaveus de Madrid no paren amb la campanya de la por” i afegeix que aquesta estratègia és vista des de Catalunya “amb prou distància emocional, perquè en el fons es veu que l’únic que pretenen és que la majoria favorable a la consulta es divideixi i s’esquerdi”.

 Una Catalunya independent seguirà dins la UE

Pel que fa a la permanència de Catalunya i Escòcia dintre de la UE, el president de la Generalitat fa notar que “no hi ha precedents” ni cap previsió al respecte i afirma que els drets de ciutadania dels europeus “no es poden anul·lar d’un dia per l’altre”. “A Catalunya som contribuents nets de la Unió Europea i ens hi volem quedar”, afegeix. 
 
L’entrevista va ser enregistrada divendres passat al Palau de la Generalitat, i s'emetrà en versió original en castellà i doblada a la resta de llengües d’Euronews: anglès, francès, alemany, italià, portuguès, rus, ucraïnès, grec, hongarès, àrab, turc i persa. Es mantindrà en antena amb diferents repeticions al llarg del dijous. També es podran veure al web de la cadena totes les versions doblades, així com la versió sencera de l’entrevista, de 24 minuts de durada.
 
El canal europeu de notícies, fundat el 1993, es pot veure a 156 països d’arreu del món, per mitjà de cable, satèl·lit o xarxes hertzianes.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
27 de març de 2014, 13.20 h


Aquí crec que el President ha fallat. Com es poden comparar el UK amb l'estat més feixista d'Europa ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Costafreda fletxa L´Empordà
27 de març de 2014, 08.24 h

Crec que dita entrevista pot ser definitiva. Que tothom del món pigui saber de primera mà el tarannà filofeixista i el parasitisme d´Espanya, hauria de ser molt aclaridor de la nostra situació, a la vegada que una presa implícita de posicions dels estats. És la veritat i tots ho han de saber. I l´estat espanyol per molt que s´ho vulgui amagar, les seves accions el delaten obertament... Catalunya vol votar lliurement el seu futur, i cap govern espanyol ho pot falsejar ! Sí, Sí. LES VE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de març de 2014, 03.46 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
fideli fletxa rdnes
27 de març de 2014, 01.07 h

President:España no passa del 1714;està ancorada als inicis del S. XVIII. Fins i tot tenen el mateix rei!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
26 de març de 2014, 23.02 h

26 de març de 2014, 19.42 h
DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
26 de març de 2014, 22.54 h

L'acte més gran de desobediència contra la dictadura de Espanya serà la obediència absoluta a Catalunya al recuperar la llibertat i ser estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.