directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Fiscal manté la petició de dos anys de presó als bastoners acusats d'enaltir ETA

Els dos acusats asseguren que van mostrar les fotos de les preses d'ETA per denunciar la política penitenciària. Una colla de joves han donat el seu suport als dos bastoners a les portes de l’Audiència.

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El ministeri Fiscal considera prou acreditat que els dos bastoners de la colla del barri de Gràcia de Barcelona 'Cop a Cop', Gregori Saavedra i Ferran Blasi, van exhibir les fotografies de dues condemnades per la seva vinculació amb ETA durant els actes de la Diada de 2012 organitzats a Barcelona, segons l'acusació, per Alerta Solidària, Arran, COS, CUP, Endavant i SEPC. El Fiscal manté que les declaracions dels dos joves durant la instrucció i els vídeos que s'han mostrat aquest dijous al judici que s'ha celebrat a l'Audiència Nacional proven que Blasi i Saavedra van mostrar públicament les imatges de les preses d'ETA, que estava tot orquestrat i que la finalitat era el seu "enaltiment".
foto twitter Joan Tardà (ERC)
foto twitter Joan Tardà (ERC)


Una trentena de joves es traslladen a Madrid per expressar el seu suport als dos bastoners acusats d'enaltiment.
Una trentena de joves es traslladen a Madrid per expressar el seu suport als dos bastoners acusats d'enaltiment.


Foto twitter Joan Tardà (ERC)
Foto twitter Joan Tardà (ERC)

Comparteix
   


Etiquetes
Durant el judici, els dos acusats han assegurat que van exhibir els retrats per "denunciar la dispersió de les preses", la vulneració dels seus drets humans i fonamentals i els maltractaments que pateixen. A més, també han negat qualsevol vinculació amb el disseny de l'acte de Barcelona i la seva pertinença a l'organització Rescat.

Els fets es van produir l'11 de setembre del 2012 durant un acte que va consistir en una marxa entre la plaça Urquinaona i el Passeig del Born de Barcelona. Va ser precisament al Born i, en concret, al Fossar de les Moreres on els dos acusats van exhibir les fotografies de les etarres al mateix temps que uns encaputxats cremaven les banderes de França i d'Espanya.    

L'advocat de la defensa, Andoni Hernández, ha demanat la lliure absolució argumentant que els seus representants anaven amb la cara descoberta i que, en tot cas, el delicte l'haurien comès les persones que encaputxades per cremar les banderes espanyola i francesa. Així mateix, ha explicat que, de les declaracions dels dos acusats, se'n desprèn que "no van participar en el disseny de l'acte i que tampoc eren membres de Rescat".   

Una trentena de joves donen suport als dos bastoners a les portes de l'Audiència

Una trentena de joves s'han traslladat a Madrid per expressar el seu suport als dos bastoners acusats d'enaltiment. La major part s'han hagut de quedar a les portes de l'edifici perquè la sala on s'ha portat a terme el judici no té prou capacitat per a tanta gent. En acabar la vista, el grup ha rebut Blasi i Saavedra amb aplaudiments, han carregat dos pilars i han exhibit una estelada just davant de les dependències judicials.
Els dos acusats confien en la seva absolució

Posteriorment, Gregori Saavedra ha assegurat davant els mitjans de comunicació que "les sensacions són positives, creiem que la resolució pot ser favorable i podem obtenir l'absolució", i ha insistit en què l'únic objectiu era denunciar la dispersió dels presos i la vulneració dels drets humans que pateixen. Els dos joves esperen la resolució de la sentència en dos mesos i ha afegit que en cas de ser condemnats presentaran un recurs davant el Tribunal Suprem.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
B.Urleta fletxa En Toni Caballol és un FEIXISTA, tal com demostren les seves ESTÙPIDES opinions.
27 de març de 2014, 18.18 h


#3 Mira, Toni Caballol, pobre indesitjable analfabet, els bastoners criticaven que el govern espanyol castigui INJUSTAMENT les FAMÍLIES dels etarres, obligant-les a viatjar molts km per visitar els presos. Això és una VENJANÇA INNOBLE I DIGNA DE REPÙBLICA BANANERA, i només un PORC FRANQUISTA COM TU ho pot defensar.

Respecte a que hauria d'anar a la presó qui defensa assassins, tots vosaltres, els del PP, els de C's, i tota la gentussa espanyolista que defenseu la nefasta figura de Fr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa BCN
27 de març de 2014, 18.00 h


#3 No tothom en aquest país és un feixista podrit com tu, Toni Caballol, si és que et dius així. Em fas fàstic, antidemòcrata repugnant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
B.Urleta fletxa No és cap novetat que d'imbècils maleducats com en Toni Caballol n'hi ha a tots els països
27 de març de 2014, 17.48 h

#3 Tu ets un feixista o només un deficient mental? No saps que els bastoners només criticaven el sistema penitenciari espanyol?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Toni Caballol fletxa LA GARRIGA.
27 de març de 2014, 15.46 h

Encara em, sembla poc temps de presó per a qui defensa a terroristes i assassins.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de març de 2014, 15.06 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QuimX fletxa Barcelona
27 de març de 2014, 14.31 h

Com pot ser que encara hi hagi gent a casa nostra que treballi pel món abertzale, quan aquests han demostrat un grau d'insolidaritat i de menyspreu absolut cap al nostre país i cap a la idea de Països Catalans durant dècades??? Si es vol denunciar el sistema judicial o penitenciari espanyol, es pot fer de moltes maneres, no cal fer-ho enaltint persones que han usat o defensat la violència extrema (és a dir, l'extorsió i la mort), que l'han usat contra ciutadans dels Països Catalans i qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.