directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 04:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Prou repressió a l'independentisme!

Engeguen una campanya de suport a un berguedà que s'enfronta a 6 anys de presó per un presuposat calbot a un regidor del PP, al.leguen desproporcionalitat del cas judicial

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

(ACN).- Algunes entitats com l'ANC de Berga, el Casal Panxo, Arran o el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han decidit engegar una campanya de suport al jove encausat davant la petició de la fiscalia de demanar fins a sis anys de presó per a Sergi Rodríguez, conegut com a Teti, i també dues multes que sumen un total de 4.560 euros. La fiscalia l'acusa d'atemptat contra l'autoritat a un membre de la corporació local, ja que considera que l'incident s'hauria produït mentre Joan Antoni López desenvolupava les seves funcions de regidor.

Comparteix
   


Etiquetes
Els signants han donat a conèixer aquest dijous al vespre la campanya, que porta per nom 'Prou repressió a l'independentisme! Absolució Teti!', i que exigeix "l'arxivament immediat de la causa oberta contra el Teti i la seva lliure absolució". El portaveu del col·lectiu de suport al jove berguedà, Oriol Marquès, ha explicat a l'ACN que engegaran una campanya de recollida de signatures i adhesions, tant de particulars com d'entitats, per denunciar la "desproporcionalitat del cas judicial". A més, Marques ha anunciat que intentaran que tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Berga, a excepció del PP, presentin al proper ple municipal una moció demanant l'absolució del Teti.

Marquès ha manifestat que el cas ha arribat a aquest extrem pel "caràcter espanyolista del regidor de Berga i les seves ambicions polítiques perquè si no, no té sentit tot el que està passant". En aquest sentit, en el comunicat fet públic pel grup de suport denuncien que "és absurd i del tot inadmissible la possibilitat que per només un suposat calbot una persona pugui entrar a la presó" i creuen que la decisió de la fiscalia "respon a les pressions exercides des del poder espanyol per tal d'encausar al Teti sota delictes greus que podrien suposar la seva entrada a presó".

Els impulsors de la campanya consideren que "som víctimes, tots i totes, de la tàctica del govern central que pretén generar una tensió allà on no hi és per justificar qualsevol mesura repressiva més potent que tindrà com a finalitat darrera aturar el procés català d'emancipació nacional i social". "La societat berguedana no pot tolerar aquest nou abús dels aparells de l'estat, que lluny de diluir racionalment les possibles responsabilitats del Teti en els fets, fa que avui ens trobem davant d'un nou procés contra un berguedà pel fet de ser independentista", han denunciat.

De la seva banda, el regidor del PP que va posar la denuncia contra el jove berguedà considera que aquesta campanya és una "utilització dels fets que van passar", ja que "jo ho hagués denunciat igualment, tan me fa la ideologia de la persona". Per això, López considera que es tracta d'un "aprofitament dels fets per part de la CUP". "Crec que és totalment irrellevant la ideologia de la persona, ja sigui independentista o no, jo hagués denunciat els fets fos quina fos la seva ideologia", ha apuntat el regidor popular.

El ple de Berga va reprovar el mes de febrer unes paraules del regidor del PP

El ple de l'Ajuntament de Berga de principis del mes de febrer va aprovar una moció de reprovació al regidor del PP, Juan Antonio López, per les seves declaracions a la Convenció del Partit Popular de Valladolid. López va dir-hi que si és l'únic regidor del PP al Berguedà és perquè "fa 30 anys que estem sotmesos a la pressió de radicals independentistes" i que a la Catalunya Central "és molt difícil ser del PP i trobar candidats per la pressió social que hi ha. És viure pressions cada dia per part de segons quins grups". Els partits de la CUP, CiU i els regidors no adscrits del PSC van exigir-li que es retractés públicament d'aquestes paraules i reconegués que les seves declaracions no reflectien la realitat.

Durant el passacarrers de la Patum de 2012 un veí de Berga va agredir presumptament l'únic regidor del PP al consistori i també va insultar-lo. El regidor popular Joan Antoni López va presentar una denúncia "perquè els jutjats i la policia coneguessin els fets i els qualifiquessin segons creguessin convenient", segons ha explicat ell mateix a l'ACN. López ha relatat que el jove "portava molta estona increpant-me fins que em va clavar un cop de puny mentre jo participava a la rua com a regidor dins del cordó de seguretat".





COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Patumaire fletxa Berga
28 de març de 2014, 19.03 h

#7 El problema no és que tingui motius per fer-se la víctima. El problema és que se'ls inventa i va a explicar-los a les espanyes. Al ple de l'ajuntament, tots els partits li van retreure que fes això, i ell... com si sentís ploure. Diu el què li rota, i es queda tan ample.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
28 de març de 2014, 14.01 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 de març de 2014, 13.07 h

-Desde la Resistencia queremos felicitar a la ANC por el espectacular crecimiento en el número de afiliados y simpatizantes. Creemos que no es producto de la casualidad,sino que es el resultado de un proceso amplio y tenaz de información y cercanía con el pueblo catalán lo que ha dado lugar a estas cifras tan satisfactorias y estimulantes para todos los que lucháis desde esa organización tan estimada por todos los que luchamos por las libertades y por la liberación de las naciones ocupad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Emili fletxa Terrassa
28 de març de 2014, 12.53 h

Una pregunta imposible de respondre. . . . Perquè disposem d'idioma propi "si no som ningú"?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
28 de març de 2014, 12.05 h

#6
Doncs ja sabeu el que heu de fer, collons teniu La Baells al costat!! ... això sí, que sembli un accident.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Isabel fletxa Bcn
28 de març de 2014, 11.19 h

Que si que tot el que vulguis que ja sabem el que passa, però com el que volem és marxar hem de ser més llestos i no caure amb segons quines mogudes i no crec que sigui un bona estratègia donar la més minima oportunitat a cap d'aquets personatges, tot el contrari, si és l'únic que teniu del PP a Berga no teniu cap problema i tampoc ell ha de tindren cap, tot el contrari s'ha de morir d'avorriment i no que a sobre sigui el protagonista, això és el que crec que no hem de fer, donar prota... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Patumaire fletxa Berga
28 de març de 2014, 10.52 h

Un cop de puny? NOOO. Un calvot i prou.
A veure... Qui no ha rebut mai un cop, una empenta, una trepitjada o un renec quan ets dins la Patum? Ningú!
Molt més greu van ser els fets de la Blanquerna de Madrid el passat 11 de setembre i se'n van sortir amb 300 euros de multa i prou. I ara demanen sis anys de presó i 4560 euros de multa per un calvot?
NO FOTEM, HÒSTIA!
Aquest López Noguera és un trepa que només fa que llepar el cul als seus amos del PP per ascendir: surt a la portada de "la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Isabel fletxa Bcn
28 de març de 2014, 09.11 h

De totes maneres, com ja sabem que utilitzaran qualsevol cosa per dir que a qui no hi ha llibertat, etc, crec que és un error i no hi hauria d'haver dins l'independentisme cap situació que sigui insultar, agredir i menys de violència. Ës el que busquen i no siguem babaus de donar facilitats, de vegades els joves no ho pensen i la violència més que un signe de radicalitat, per a mi és un signe d'impotència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Candide fletxa Cataloniawatch
28 de març de 2014, 08.56 h

#1 Perdoni, Synera, les cites de la Cort Internacional de Justícia que vostè dóna no són "fets" sinó invencions. La Cort mai ha dit això, i ja fa mesos que va quedar clar i documentat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 de març de 2014, 08.05 h



Para Teresita de Jesus-Fernandez Diaz matar negritos a pelotazos es un error que sale gratis,
pegar un bofeton a un ladron del partido-popular-Gurtel, 6 años de carcel.
España pais gobernado por fascistas corruptos y ladrones del PP

Bye Bye Spain


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.