directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Partits i associacions catalanistes de Perpinyà s'uneixen per "barrar el pas" al Front Nacional

Asseguren que l'extrema dreta "suposa un perill real" per a la catalanitat i reclamen una participació massiva a la segona volta de les municipals de diumenge

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

 (ACN).- "El Front Nacional suposa un perill real per a la catalanitat i cal barrar-li el pas per no posar en perill tota la feina feta". Aquest ha estat el missatge que aquest divendres ha unit a Perpinyà entitats i partits polítics que treballen en defensa de la llengua i la cultura catalanes, davant la possibilitat que el Front Nacional de Louis Aliot guanyi la segona volta de les municipals diumenge vinent a Perpinyà. En un comunicat conjunt, els signants asseguren que "rere paraules amanyagadores" s'amaga l'extrema dreta més radical que en cas de guanyar "posaria en perill la democràcia" i que "esclafaria sense cap consideració" tota sensibilitat vers el català a la Catalunya del Nord

Comparteix
   

La trobada, que ha estat promoguda per Unitat Catalana, el partit presidit per Brice Lafonatine que concorre a les eleccions a Perpinyà a la llista de la UMP de l'actual alcalde, Jean-Marc Pujol, ha comptat amb el suport de la pràctica totalitat de les entitats que treballen en defensa i promoció de la llengua i la cultura catalana. Així, a banda d'Unitat Catalana i ERC, representants de la classe política, hi han participat La Bressola, l'Associació Arrels, Òmnium Cultural, l'ANC, els Cors de Clavé, el Casal Català del Conflent o el Centre Català del Vallespir, entre d'altres.

Malgrat que la trobada ha estat promoguda per un partit polític, els participants han deixat clar que l'objectiu ha estat fer una crida a la mobilització per evitar la victòria del Front Nacional de Louis Aliot a la segona volta de les eleccions municipals a Perpinyà de diumenge, i no pas un acte de suport a la UMP. Així, Miquel Arnaudies, president de la Federació d'Entitats en Defensa de la Llengua i la Cultura Catalana, que ha actuat com a portaveu, ha evitat donar consignes de vot de cap tipus. El que sí ha fet Arnaudies ha estat reclamar una participació massiva de "la gent sensible amb el catalanisme" perquè no seria acceptable, ha afegit, que la gent "tanqués els ulls" davant el perill que suposa l'extrema dreta tant per la democràcia com pel catalanisme.

Arnaudies ha alertat que en cas de guanyar, el Front Nacional "esclafaria sense cap consideració" el moviment catalanista posant en perill tots els avenços realitzats els darrers anys. En aquest sentit, el president de l'escola Arrels, Pere Manzanares, no ha dubtat en afirmar que una victòria de l'extrema dreta a Perpinyà suposaria "un dia negre" per a l'ensenyament del català a les escoles de la capital nord-catalana. "El diàleg amb les institucions ha tots aquests anys l'element clau per introduir el català a les aules", ha afirmat, un diàleg que no seria possible amb un partit d'extrema dreta i anti-català com és el Front Nacional.

Pel que fa als representants polítics, Joan Ridaura, d'ERC, ha volgut deixar clar que el "comú denominador" de tots els presents a la reunió és el de constatar el perill real que representa el Front Nacional i fer una crida per, més enllà de diumenge, treballar per evitar que l'extrema dreta torni a tenir opcions de comandar l'Ajuntament de Perpinyà. A més, Ridaura ha recordat que, guanyi qui guanyi diumenge, ha de "ser conscient" que tot i que comptarà amb una àmplia majoria al consell municipal, no haurà rebut el suport de gairebé el 80% dels ciutadans de Perpinyà.

Per últim, Brice Lafontaine, president d'Unitat Catalana i membre de la llista de la UMP de l'alcalde Jean-Marc Pujol, ha destacat la importància d'un acte com el d'aquest divendres que ha aconseguit aplegar tot el catalanisme contra un enemic comú com és el Front Naciona. Així, tot i formar part de la llista de la UMP a Perpinyà, ha reconegut que l'objectiu de l'acte no ha estat en cap cas donar suport directe al programa de la UMP i sí expressar el rebuig contra "un partit nacionalista francès i contrari a la catalanitat".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
PerelDigne fletxa Granollers
29 de març de 2014, 21.00 h

Ànims germans del nord. Heu de barrar el pas a l'extrema dreta i per això a tots els catalanistes us caldrà fer-vos concessions mútues.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
29 de març de 2014, 08.45 h

P.P. = F.N.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 de març de 2014, 22.04 h

#4 ja que no tens ni nom, al menys es lloable que intentis obtenir una mica de formació llegint aquest diari, tot que cal tenir un mínim de nivell intel·lectual que es evident que encara que reencarnis seguiràs sense aconseguir-lo, és el que te ser monolingüe.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 de març de 2014, 18.45 h

#4 Salutacions de part meva a la puta de la teva mare


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Nom(bre) fletxa Població(n)
28 de març de 2014, 15.37 h

Jejeje me parto... "partidos y asociaciones catalanistas de Perpiñán".... pero si son CUATRO MATAOS (literalmente) !!!

No busquéis más pq no los hay JAJAJAJAJAJAJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

VAYA PRINGAAAAAOOOOOSSSS JAJAJAJAJAJAAA

Por cierto que ha dicho el que manda, que no es Rajoy sino Botín, que de independencia ná de ná... con la pasta habéis topado...

CHAO ASQUEROSOS... BUEN FINDE PARA TODOS MENOS PARA UNO!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 de març de 2014, 15.16 h

PROCESO POR PRESUNTA VIOLENCIA POLICIAL

El caso de los mossos depilados
Cuatro agentes acusados por la muerte de Benítez eluden el test de tóxicos rasurándos


Botín asegura que la independencia de Catalunya es "imposible"
"No interesa a los catalanes ni a los españoles", asegura el presidente del banco Santander


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QuimX fletxa Barcelona
28 de març de 2014, 13.56 h

Endavant, compatriotes, no defalliu!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de març de 2014, 13.44 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.