directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i PSC tanquen un acord per construir BCN World

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el primer secretari del PSC, rubricaran el pacte aquest diumenge a Tarragona

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Tarragona (ACN).- CiU i PSC han tancat finalment aquest dissabte a la tarda un acord per construir BCN World. Després d'hores de negociacions i d'intercanvi de documents, una trucada entre Mas i Navarro ha donat el vistiplau definitiu a un pacte que permet tirar endavant el macrocomplex d'oci a la Costa Daurada. El president de la Generalitat, Artur Mas, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, rubricaran l'acord diumenge a les 10.30 hores a la Torre del Pretori Romà, ubicat a la plaça del Rei de Tarragona. En aquest acte hi intervindran també els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; Vila-seca, Josep Poblet; i Salou, Pere Granados, i hi assistiran els consellers Mas-Colell, Vila i Puig. Malgrat tot futures noves majories polítiques poden crear nous impostos.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Res no impedeix en el futur crear un nou impost sobre el joc

La part de l'acord que ha costat més de pactar per part de l'equip negociador de CiU i PSC és el que fa referència a la fiscalitat del macrocomplex. Finalment, segons han explicat fons de la negociació a l'ACN, el pacte estableix que la pressió fiscal als casinos es reduirà del 55% al 10%, tal com exigia el promotor Veremonte. Malgrat això, s'han afegit mesures amb l'objectiu de fer possible que no es redueixi la recaptació de la Generalitat a través d'aquest impost que ara se situa en 17 MEUR anuals.

El dia de les primàries socialistes a BCN, Pere Navarro tanca un acord amb CiU

Entre aquestes mesures, s'ha establert que els hotels que es construeixin dins del macrocomplex se'ls aplicarà el tipus màxim de la taxa turística i que es destinarà l'1% del total de la inversió del projecte BCN World a inversions al territori i al que s'anomena 'fons social', un fons per garantir les condicions laborals dels treballadors. A més, segons l'acord, es contractaran de manera preferent persones de la zona que estiguin en situació d'atur.

Queda molt per fer, i per tant encara podem veure canvis

Un altre dels blocs de l'acord és el que fa referència a les condicions dels usos urbanístics, entre les quals destaca que no es podran construir hotels a primera línia de mar.

D'altra banda, la llei establirà que l'operador haurà de presentar una sèrie de requisits: un pla de prevenció a les malalties relacionades amb el joc, un manual de protecció al blanqueig de capital així com mesures de protecció dels menors i de regulació del joc a crèdit.

L'acord sobre BCN World també inclou, com reclamava el PSC, un document amb 25 accions en política industrial per aplicar a tot el país. Un document que explicaran aquest diumenge el president de la Generalitat, Artur Mas, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, en un acte que servirà per formalitzar i escenificar el pacte.

Finalment, l'acord entre CiU i PSC també estableix que es crearà un grup de treball format per membres de les dues formacions polítiques per fer el seguiment del concurs i el desenvolupament del macroprojecte.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Angel fletxa Castellbisbal
31 de març de 2014, 11.15 h

Si a aquesta gent els baixen el impostos per 1000 llocs de treball, que poden fer la resta d'empresaris del país que sumen moltíssims llocs més?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
30 de març de 2014, 18.58 h

Aquests moralistes d'Inciativa, son més sants que Sant Franco del Caudillo!!! i la potabilitazadora del Llobregat per que no la paguen aquests pijos-ricos d'Inciativa? Fills de rics i ganduls, que macus son la pijila Sor Camats i el Xixarel.lo apostolic !!! al menys en Saura, tenia una mica de collons!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
30 de març de 2014, 16.31 h

BCN World serà un iman per les mafies


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Isabel fletxa Bcn
30 de març de 2014, 16.14 h

Aragoneses la teva obsessió és tal que només dius CIU i oblides PSC.Quina credibilitat vols tindre si no més critiques a CIU i pel mateix no critiques al PSC.Que no veus ara el PSC, que sempre critica a ERC, per recolçar un govern de dretes, però que no diu que ho fa a canvi de la consulta i ara el PSC a canvi de que recolça a un govern de dretes, a canvi de fer negoci, algú ho dubta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
30 de març de 2014, 11.51 h

Tot això avui per avui és FUM tardaran anys en poder fer que tot això funcioni, i les infraestructures qui les haurà de pagar? el sanejament de les aigues i la capacitat per abastir el complex, d'on es treurà si sempre diem que ens en fa falta? Serà una macro ciutat que ni amb tots els aturats n'hi haurà prou i potser s'hurà de fer venir més immigració? i el manteniment de tot plegat qui el pagarà? i els trasnsports que se'n derivin qui els pagarà?.
Aquesta proposta abans de posar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
30 de març de 2014, 06.03 h

I us estranya que a una negociació on hi ha tanta pasta a repartir hi siguin els sociates? A mi gens no m´ estranya, és el que saben fer millor, repartir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
30 de març de 2014, 00.08 h

JO preguntu SI en EL BARCELONA WORLD ¿ LA LLEI ANTI-TABAC SE RESPECTARA ? Si es PROHIBIRA FUMAR o deixara la Generalitat que es fumi tambe que faixin lo que volguin . . Despres de baixa de 55 a 10 la TAXA baixa tan els impostos . Que mes els regalan he BAIXADA DE PANTALONS del Govern Català i Socialistas


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
29 de març de 2014, 22.00 h

http://www.youtube.com/watch?v=RYisZZ8vhpM

difonguem webs com aquesta: www.helpcatalonia.cat

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència.

La internacionalització del procés és fonamental, expliquem-nos als turistes i a tot el món, pengem estelades als balcons, difonguem v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 de març de 2014, 21.10 h

Cuanta hipocresia. La pela es la pela.


Bajar los impuestos al juego del 5% al 10%. ¿Cuannto es la comision que se llevara CiU y MaSS por eso? MaSS ya se esta asegurando el futuro par cuando lo echen de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Girona
29 de març de 2014, 20.53 h

Vergonyós, nacionalistes i federalistes tanquen un pacte per fomentar la màfia, la ludopatia, l'evasió fiscal, la prostitució i el capitalisme salvatge. No m'extranya gens que aquest parell s'entenguin tant bé., Pobre Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.