directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Rei va liderar el cop d’estat del 23-F amb el suport del PSOE

Volien fora Suárez i van alimentar un cop d’estat amb el vist i plau de Felipe Gonzàlez per fer un govern de concentració, segons explica Pilar Urbano en el seu darrer llibre “La Gran desmemoria”.

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

Segons avança l’autora en una entrevista al diari El Mundo, el paper del rei va ser demolidor, en qualsevol altre democràcia s’obriria una investigació per tal de jutjar als autors intel·lectuals del cop d’estat del 23-F. El llibre de Pilar Urbano desgrana el trist paper d’alguns partits i polítics per fer fora Suárez, pactant amb els militars i amb el rei, el veritable “elefant blanc” del cop d’estat.  Entre altres afirmacions Urbano acusa Felipe Gonzalez, disposat a ser vicepresident d’un govern de transició, i al rei,  que assegurava  que el cop d’estat era contra Suàrez que no volia marxar i l’havien de fer fora, de teixir complicitats de l’esquerra espanyola amb els militars, recordem encara avui que el General Armada, mà dreta del rei, era governador militar a Lleida i mantenia una excel·lent relació amb l’alcalde socialista de la ciutat Antoni Siurana

Comparteix
   


Etiquetes
Si les informacions que publica Pilar Urbano són certes seria exigible una investigació per exigir responsabilitats, des del Rei passant per Felipe González i altres que van acceptar la conspiració.

El cop d’estat del 23-F neix a la Zarzuela i va ser liderat pel Rei

Ho afirma l’autora del llibre que  descriu el rei com un veritable dictador i  explica com aquest maltracta Suárez perquè  aquest té les seves pròpies idees. El rei es presentat com un veritable egòlatra capaç d’encapçalar un cop d’estat per salvar-se ell. Urbano reprodueix la conversa:

“ Suárez visita el Rei i li diu: “Nos la has metido doblada... Alentando Armada y a tantos otros, jaleándolos, dandoles la razón en sus críticas, dicíendoles lo que querían oir de boca del Rey, tú mismo alemnentaste el malestar militar. Esta situación l’has provocado tú”

El Rei a Suàrez: De qué me hablas?... Me estas amenazando, so cabrón. Tu no puedes retirar tu dimisión com presidente... ¿Todavia no te has enterado de que ha sido a ti a quien le han dado el golpe?... Políticamente estás muerto. Tienes que saber poner punto y final a tu propia história.”

Segons l’autora, la conversa és produeix a partir de la decisió de Suárez que, al veure el joc brut que li han fet, comunica al rei que retira la seva dimissió i que vol anar a per totes  respecte als responsable del cop d’estat.  
 
El Rei i alguns militars i polítics volien canviar Suárez, diferentes converses prèvies al cop d’estat mostren el Rei en el paper de lideratge, els seus enfrontaments amb Suárez són de duresa extrema, fins el punt que en una discussió al despatx del monarca, el gos del rei es llença a Suárez davant l’aixecament de la veu.

El Rei convoca Suárez a La Zarzuela i el deixa sol amb quatre tinents generals que l’amenacen amb una pistola

Quatre tinents generals de l’exèrcit  fan suspendre al Rei una cacera i el convoquen a Palau i li exigeixen que porti Suárez a la trobada, el rei ho fa i el deixa sol davant els colpistes, eren els generals Elicegui, Merry Gordon, Milans del Bosch i Campano López, que controlaven les regions militars de Zaragoza, Sevilla,València i Valladolid. En la trobada Milans del Bosch li exigeix a Suárez pel be d’Espanya la seva dimissió, el president li demana una raó i el general Merry Gordon es treu una pistola Star de 9mm i se la posa al capdamunt de la ma i l’ ensenya al president i li diu que si això no és una bona raó.

Felipe Gonzalez i el PSOE i, fins i tot, Solé Tura estaven d’acord  en formar part d’un govern de concentració nacional presidit per un militar

Ho afirma Pilar Urbano en el llibre que sortirà aquesta setmana, unes afirmacions que en un país normal acabarien en denuncia cap a la periodista o en l’obertura d’una investigació per exigir responsabilitats a tots els que van participar en aquest assalt a la democràcia.  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
1 d'abril de 2014, 15.19 h

Tallem en el faszisme, dis-me on puc signar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
1 d'abril de 2014, 11.51 h

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalizaci%C3%B3n-de-la-fundaci%C3%B3n-nacional-francisco-franco#

Recollida de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco.

Evitem que amb diner púb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
1 d'abril de 2014, 11.10 h

#26

Mira PALETO, yo no llamo NAZionalista a los que no piensan como yo. Yo llamo NAZionalista a loas nacionalistas que usn metodos nazistas de publicidad, educacion, etc etc . Tu si que llamas fascista a los que no piensan como tu.

No se de donde sacas que yo sea de Ciutadans, pero bueno alla tu, soy mas bien del PP , FYI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
1 d'abril de 2014, 09.28 h

D.Antonio Tejero Molina tendriamos que levantarle un monumento, como militar solo cumplia órdenes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
1 d'abril de 2014, 09.00 h

#20 Tu ets idiota, idiota de debò, Aragoneses, mira que seguir amb la historieta de dir nazi a qui no opina com tu. Només un feixista subnormal de Ciudadanos pot ser tan paleto. Bona propaganda fas als teus, desgraciat. Ets indignant


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
1 d'abril de 2014, 08.54 h

Resulta evidente con solo intercomunicar DOS neuronas que todo esto es SOLO una promocion para el libro que sale el jueves. Luego, na de na.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Montserrat fletxa Barcelona
31 de març de 2014, 23.56 h

Hipòcrites! I tota la comèdia que han fet després de la mort de'n Suarez. Són fastigosos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
31 de març de 2014, 21.43 h

#22

En tu caso no te insulto, solo con definirte ya es suficiente.

Buscate una vida y deja de estar tan obsesionado por mi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jaume fletxa Bsrcelona
31 de març de 2014, 20.28 h

#20. EL ARAGONESES SE SALE DE MADRE.

Oriolet: retira't. Només saps insultar. Ets un fracasat i un inútil indocumentat a qui no val la pena contestar mai més res referent a Història, Economía, Llengua, i altres coses elevades.

CORTO Y CIERRO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Joan fletxa València
31 de març de 2014, 20.25 h

els reis a Castella tenen poder absolut emanat directament de Déu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.