directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 9 de desembre de 2024 12:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El procés no espanta les inversions a Barcelona, segons el 'Financial Times'

El diari britànic diu en un especial de quatre pàgines sobre Barcelona que hi ha "pocs senyals" que el debat independentista hagi espantant els inversors

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El diari britànic publica aquest dilluns un especial de quatre pàgines sobre Barcelona signat per Tobias Buck en què analitza el procés de la capital catalana cap a al recuperació econòmica i la seva lluita per convertir-se en un espai per a la innovació, la creativitat i el desenvolupament empresarial. El rotatiu constata que hi ha "pocs senyals que el debat independentista hagi disminuït el focus de Barcelona en la modernització i el creixement" tot i que veu "incomoditat" en alguns empresaris. Buck també diu que "hi ha pocs dubtes que el suport a la independència ha crescut fortament a Barcelona, tot i que l'entusiasme per un estat separat continua sent més tènue que a d'altres parts de Catalunya"

Comparteix
   


Etiquetes
"Pels estrangers, aquest empeny constant per embellir una ciutat que ja està reconeguda per la seva gloriosa arquitectura, per la seva valentia econòmica i per la qualitat de vida pot semblar sorprenent. Però els locals insisteixen que això és una part crucial de l'esperit civil de Barcelona", assegura el corresponsal del 'Financial Times' a Espanya, Tobias Buck en l'article que obre l'especial sobre Barcelona.

El text assenyala que les prioritats per Barcelona són "reduir la burocràcia pels negocis, rebaixar la càrrega fiscal a les empreses i individus i impulsar l'ús de l'anglès", així com reduir la dependència al turisme. Amb tot, avisa que "aquestes preocupacions són insignificants quan es contrasten amb el gran repte polític de Barcelona, la regió de Catalunya i la resta d'Espanya: com fer-se camí en el creixent clamor per la creació d'un estat català independent".

Tobias Buck assegura que "per alguns, l'impuls cap a la independència ofereix la temptadora possibilitat d'establir Barcelona com la capital d'un nou estat europeu i obrir pas a una edat dorada per a la ciutat". Altres, afegeix, "tenen por que les tensions i el xoc polític amb el govern espanyol perjudiquin una ciutat que sempre ha estat més diversa i oberta cap enfora que la regió que l'envolta". El periodista cita empresaris "sobretot del món dels negocis i les finances" que tenen una "creixent inquietud" amb el procés. Amb tot, remarca que el negoci, a Barcelona, funciona.

"Sense cap mena de dubte, de moment hi ha pocs senyals que el debat independentista hagi disminuït el focus de Barcelona en la modernització i el creixement", afirma l'article del 'Financial Times', que cita l'expansió del 22@ o la Marina Port Vell com a exemples. De fet, el text assenyala que Barcelona "ha aconseguit prosperar sense l'ajuda o fins i tot la presència de forts governants", i sovint amb l'impuls de la seva societat civil.

Tobias Buck diu que "hi ha pocs dubtes que el suport a la independència ha crescut fortament a Barcelona, tot i que l'entusiasme per un estat separat continua sent més tènue que a d'altres parts de Catalunya". "També és veritat que la decepció i la frustració amb el govern central és gairebé universal, i compartida fins i tot entre els que s'oposen a la independència". Pel 'Financial Times', però, una cosa "està clara". "Tenint en compte la seva mida i importància econòmica, Barcelona en última instància té el futur de Catalunya a les seves mans", diu.

Entrevista amb Xavier Trias

Precisament seguint amb l'argument de si Barcelona està o no a favor de la independència, el rotatiu també publica aquest dilluns una entrevista amb l'alcalde, Xavier Trias. L'article es titula 'L'alcalde diu que és hora de canviar la relació amb Espanya' i analitza la "rivalitat amb Madrid". Trias assegura al 'Financial Times' que Barcelona "està al costat del parlament català i del govern català" però avisa que a nivell econòmic no hi ha cap rivalitat amb la capital espanyola, sinó una competència sana com la que existeix amb la resta del món.

En el text, Tobias Buck recorda que la plaça Sant Jaume "durant dècades havia marcat una divisió política" entre la Generalitat, dominada per CiU, i l'Ajuntament, a mans del PSC. L'elecció de Trias el 2011, assegura el periodista, "és un fort recordatori que el nacionalisme català i l'hostilitat cap a l'estat espanyol creix a la regió i a la ciutat".

En l'entrevista, el 'Financial Times' assegura que Trias "no fa cas de les preocupacions" al voltant del tema independentista perquè, diu, quan parla amb els inversors fora d'Espanya "ningú" li pregunta pel tema. "De fet, hi ha poc dubte que Barcelona és admirada arreu del món com poques ciutats", assegura l'article.


La banca

El text també analitza el sector financer, i cita CaixaBank. El rotatiu avisa que alguns grans empresaris han demanat com Isidre Fainé han demanat "un gran pacte" entre Catalunya i Espanya, però remarca que de moment la independència "no sembla que preocupi massa als inversors estrangers". "Barcelona continua gaudint del seu status com a ciutat atractiva on fer negocis". Pel 'Financial Times' però, els propers anys poden ser "els més importants en la història de Barcelona" i algunes grans empreses ja estan fent "plans de contingència" per la possibilitat de la independència.

Innovació, moda, futbol o la indústria editorial

L'especial del 'Financial Times' també inclou articles sobre sectors estratègic de l'economia de Barcelona, com la innovació, la moda, la indústria editorial o el turisme. El rotatiu assenyala que hi ha hagut un creixement de les start-up a Barcelona per l'habilitat de la ciutat en "atraure talent internacional i invertir en recerca i desenvolupament".

L'especial també analitza la tensió entre els barcelonins i el creixent nombre de turistes, i com adaptar la necessitat d'atraure visitants i de respectar la vida dels veïns. A més, dedica un article al Barça i als seus nous projectes urbanístics, i destaca que Barcelona s'ha convertit en una "meca del disseny" de moda. 
A nivell editorial, descriu la diversitat entre català i castellà i el rol de la ciutat com a seu de grans editorials que es dirigeixen no només a Espanya sinó també al mercat llatinoamericà. El diari recorda les amenaces de Planeta de marxar de Catalunya en cas d'independència, però també cita empresaris editorials com Daniel Fernández, de Edhasa, que diu que espera que un estat català continués veient el castellà com una realitat "cultural i social de Catalunya". A més, remarca que la indústria del llibre català ha passat a ser "un negoci real". Pel que fa al sector immobiliari, el 'Financial Times' destaca que els inversors "han descobert que és un bon moment per tornar a apostar per aquesta ciutat cosmopolita".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Jaume fletxa Bsrcelona
1 d'abril de 2014, 13.07 h

ULTIMA HORA!!!. EL 'FINANCIAL TIMES' PARLARÀ DE ESPAÑA.

Tema: la maravella de la 'Marca España' i els nombrosos assumptes foscos per tractar i debatre. S'emetrà en varis capítols perque hi ha molta feina.

‘MARCA ESPAÑA’

- El deute monstruós de l’Estat que s’acosta a 1 BILIÓ D’EUROS!!!!!! Viva España!!!
- la gran corrupció (Gürtel, Bárcenas, Urdangarin, Matas, EREs andalussos, Fabra, Blasco, Camps, PP, UGT, CCOO, etc,...) a España
- la gran malversació de fons a Espa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
1 d'abril de 2014, 11.07 h

Qué opinión le merecen el independentismo catalán y la reciente prohibición de las corridas, usted que es taurino?
Soy taurino y fan de José Tomás, que es un torero único que baila con la muerte, aunque también me gusta mucho El Juli. Entiendo los problemas de identidad cultural pero, en mi caso, pienso que esa doble o triple cultura me permite salir del jacobinismo francés y su proverbial centralización. Es absurdo lo que está pasando en Cataluña con las corridas. Cataluña ha de s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
1 d'abril de 2014, 11.01 h

#18

Era un PROTECTORADO, nunca fue provincia. Lee un poco mas, y sobre todo que no sea este panfleto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jan fletxa Bcn
1 d'abril de 2014, 10.16 h

#17 El Sahara "espanyol" era una "entrañable provincia española" segons els xerrameques de l'epoca. Ara tu repeteixes el mateix


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
1 d'abril de 2014, 08.53 h

#15

No pueden compararse la situacion, Los USA, o Peru o Cuba SIEMPRE fueron colonias y NUNCA parte integrante de los Estados colonizadores. El derecho de autodeterminacion que la ONU, España y TODO el mundo defiende y que aqui se tergiversa habitualmente hace referencia A las colonias, no a parte del Estado.

Ademas de la parte legalista, NADIE apoyara estos movimientos separatistas que podrian surgir en sus propios paises.

Es un "proceso" que ha nacido muerto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Angel fletxa Castellbisbal
1 d'abril de 2014, 08.44 h

Els diaris europeus demostren la mendida del govern d'Espanya. A hores d'ara mitja Europa ja deu de saber que pasa a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
KPLL fletxa Barcelona
1 d'abril de 2014, 08.37 h

#13 El pobre argument de que NO és legal, NO es permet, també el van fer servir els anglesos ara fa poc més de 200 anys, quant uns "pagesos" o colons de les colònies americanes, li van dir al rei Jordi III, que ja n'hi havia prou. Li van plantar cara i ara son un dels països més importants del mon, i estàn inclus per sobre de la mateixa Anglaterra. I com aquest podriem donar molts exemples. Es clar que els espanyols ja teniu pràctica dons en aquest 200 anys se us han independitzat 28 p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ara-sandeces fletxa inutil city
1 d'abril de 2014, 08.15 h

#13 subnormal


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
31 de març de 2014, 19.58 h

#7

Mira, paleto, NADIE deja de reconocer que sois muchos y mayoria los que quereis la consulta. es algo EVIDENTE.

Asi se vio en las ultimes elecciones autonomicas donde ERC y CiU sacaron CASi mayoria absoluta y asi seria en las proximas elecciones donde los sondeos indican mas o menos lo mismos.

Lo que sucede es que ese referendum o consulta NO es legal porque la Constitucion NO lo permite. Que el MaSS haga unas elecciones pebliscitarias y que el Parlament, si lo cree conveniente, haga un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
31 de març de 2014, 19.03 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Espanya no amnistia a Catalunya ni va advertir dels atemptats terroristes que causaren morts

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.