directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Castells anuncia que a Catalunya també es retallaran els sous dels funcionaris

Tot i això, adverteix que 'hauran de fer més esforços els que més guanyen'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha fet costat aquest dimecres el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb el pla de contenció de la despesa que ha anunciat i que representa una retallada en el sou dels funcionaris i la congelació de pensions, entre d'altres mesures. Castells ha anunciat que la Generalitat treballa en un propi pla que també contempla una retallada de sous de funcionaris, tot i que advertint que 'hauran de fer més esforços els que més guanyen', i ha obert la porta a pujar els impostos de transmissions patrimonials i d'actes jurídics documentats, ja que estudia una pujada en paral·lel a l'IVA, i passar-los del 7 al 8%.
antoni castells
Comparteix
   


Etiquetes
Castells, que aquest dimecres s'ha reunit durant uns quinze minuts amb el president de la Generalitat, José Montilla, al despatx que aquest té al Parlament, creu que les mesures anunciades per Zapatero 'estan carregades de raó', ja que 'cal fer-ho' davant de la situació actual. 'Cal que fem tots plegats un gran esforç de contenció pressupostària i reducció del dèficit', ha dit, donades les reclamacions que arriben des de la Unió Europea (UE) i la situació generada en els últims dies, amb una forta inestabilitat als mercats.

En aquest context, el conseller creu que cal prendre 'mesures reals', i no fer 'brindis al col' o mesures 'no creïbles que no serveixin de massa'. Per això, considera que Zapatero va 'en la bona direcció' amb les mesures presentades. Cal recordar que el conseller d'Economia ha estat crític en els últims mesos amb algunes polítiques econòmiques del govern espanyol i que fins i tot havia arribat a dir que calia més valentia.

El conseller ha assegurat que cal 'contenir despeses' en matèria de personal i 'en alguns casos retallar sous'. Aquesta és una mesura que fa temps que la Generalitat està estudiant. Castells, però, ha deixat clar que 's'haurà de fer de forma proporcionada' i que 'hauran de fer més esforços els qui més guanyen'. Però a més dels sous dels funcionaris, Castells ha afegit que la retallada també afectarà a algunes inversions que 's'hauran de replantejar si fer ara o si ara no és el moment i han de quedar ajornades', i a algunes polítiques i programes que hauran 'd'alentar' o 'aparcar el seu desplegament'.

Advertiment a l'Estat

Tot i que Castells ha volgut fer palès el seu 'compromís' per col·laborar en la reducció del dèficit, també ha volgut llençar un advertiment a l'Estat. El conseller ha remarcat que qui haurà de fer un 'esforç' més elevat és qui té 'més dèficit' i ha recordat que, de l'11,2% de dèficit del conjunt de l'estat espanyol, més d'un 9% correspon al govern espanyol.

Castells ha afegit que les mesures tenen com a objectiu la reducció del dèficit, i que això no té a veure amb el nivell de despesa, de manera que és a l'Estat qui li correspon el major esforç en aquest procés. 'Dit això, nosaltres els primers a l'hora de treballar en aquesta direcció', ha reblat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
13 de maig de 2010, 16.50 h

L'acudit aquet de : cal que fem "TOTS" plegats un gran esforÇ??¡ , aixo deu aser per la Gauche Divine Foncionaires i gent del Pessebre. Perdo-nim pero jo no estig ja per esforços, mes aviat, estig mes que fottut i, ha arrivat el gran faraó i ha dit; A tots aquestus retellada, els primers els pensionistas. I jo dig perque no ens foteu cap adalt del pirineu, a mig del bosc a una mena de camp (de travaill) i a la entrada, un lletrero que digui : ARBEIT MACHT FREI


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
13 de maig de 2010, 11.07 h

#6 I això de casta? A mi em sona a l'Índia, no sé...
Jo ja vaig triar la meva opció: sou baix però estabilitat. Potser tu no has pogut triar per tenir el cervell curtet i no poder estudiar per passar unes dures oposicions. O potser és enveja?, No sé, fes't-ho mirar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
13 de maig de 2010, 07.57 h

#5 És just que la casta privilegiada de funcionaris pagui més que els demés quant hi ha més d'un 20% d'aturats i més d'un milió de families que no tenen cap ingrés. Se'n diu solidaritat, paraula molt emprada pels "progres" quant es tracta dels demés però molt poc apreciada quant afecta a un mateix.

I el que cregui que és injust, sempre pot exercir la seua llibertat de passar-se a la empresa privada si creu que hi estarà millor i creu que hi lligan els gossos amb llonganissa..


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
13 de maig de 2010, 00.49 h

Veieu com Espanya no ens convé? Calen més arguments per adonar-nos d'una vegada?
De totes maneres, és indignant carregar el pes de la crisi espanyola sobre els pensionistes i els funcionaris. Ara resulta q sóm nosaltres qui hem de pagar les orgies hipotecàries de bancs i constructors i altres animalons. Això sí, als bancs injeccions de milers de milions (pobrets!) no sigui que la crisi els afecti i no puguin pagar els supersous dels seus càrrecs i obtenir menys beneficis.
Dir també que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa Castelldefels
12 de maig de 2010, 20.27 h

#3. No t'oblidis dels informes inútils demanats per la consellera Tura a l'ex-fuscal J.M. Mena per ajudar-li en la jubilació. Ah! i el "codi ètic", també inútil, de l'altre, el Jimenez Villarejo, sol·licitat pel Saura. Ajuda a la paga de jubilació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
12 de maig de 2010, 18.32 h

De totes maneres, els catalans, gràcies al tripartit podem estar tranquils. Aquells 1.700 informes a 11.900 euros la peça ens serán de gran utilitat per superar la crisi, sobre tot el que tracta del cultiu de la horchata de xufa, el de la cloïssa brillant, el del rat-penat nan i el que més, el Monopoli tridimensional, aquest ùltim, el Monopoli tridimensional és el més important.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de maig de 2010, 18.19 h

El 13 de maig a les 18,30 hores al Col·legi Jesuïtes de Casp (casp, 27 entre Lluria i Pau claris) en Victor Alexandre ens argumenta "Catalunya: estat d'Europa o perifèria de Madrid"


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
12 de maig de 2010, 17.02 h

I a aquesta "parelleta:

http://www.youtube.com/watch?v=BQj6GOpPL90

també els hi retallaran els sous?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.