directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Portabella pronostica que la consulta de la Diagonal desembocarà en una crisi política

Considera un 'dèficit democràtic' que l'alcalde fingís el vot · Els republicans demanen el vot per l'opció C

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El líder d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, ha advertit que si la consulta de la Diagonal segueix el camí que ha iniciat 'acabarà en una crisi política'. Pel president del grup, la consulta s'ha desvirtuat, convertint-se en un 'despropòsit' i un 'plebiscit' que falla al seu esperit inicial. 'Si el criteri hagués estat com transformar la Diagonal i no encabir la proposta que es vol per buscar la legitimitat popular, això hagués anat d'una altra manera', ha justificat Portabella. A més, el republicà engloba dins aquest 'despropòsit' polític l'escena protagonitzada per l'alcalde Hereu en fingir el vot dilluns al matí. El líder d'ERC ha explicat que ha optat per votar l'opció C, ja que rebutja els dos projectes de l'Ajuntament. La seva aposta seria per una transformació que barregés elements de les propostes A i B, amb noves modificacions.
jordi portabella
Comparteix
   


Etiquetes
'Si el criteri hagués estat com transformar la Diagonal i no encabir la proposta que es vol per buscar la legitimitat popular, això hagués anat d'una altra manera, tots estaríem més contents, això no s'hagués convertit en un terrabastall i no s'hagués convertit en el que serà la setmana que ve una crisi política'. Així de contundent s'ha mostrat Portabella després de votar en la consulta, qui a més ha acabat la seva predicció amb un seriós i apocalíptic 'al temps'.

I és que el republicà no està gens content amb com s'està desenvolupant el procés de la consulta. Com ja ha vingut denunciant en altres ocasions, aquest dimecres ha tornat a carregar contra la resta de formacions i contra el govern municipal per considerar que han convertit la cita popular en un 'despropòsit polític' i que no han estat discutint realment sobre les necessitats de la gran avinguda, sinó que utilitzen les votacions perquè la població 'referendi allò que ja han decidit amb anterioritat'.

És per això, ha dit, que ha optat per votar la proposta C i ha fet una crida perquè els seus facin el mateix. 'Pensem que hi ha elements de transformació de la Diagonal en la A i la B, i creiem que s'ha de refer una proposta que incorpori elements de la A i la B per fusionar-los i arribar a un procés de transformació de la Diagonal que signifiqui un pas endavant en la comoditat de la ciutadania', ha explicat justificant el seu vot.

'Dèficit democràtic' i 'operació d'imatge'

D'altra banda, Portabella també ha reaccionat davant la polèmica sorgida arran del vot de l'alcalde en la consulta dilluns passat. El republicà troba 'un dèficit democràtic' que l'alcalde 'no sàpiga si va votar i digui que ha votat'. A més, creu que l'actitud de l'alcalde i del govern es deu a que 'no es creuen la consulta ciutadana'. 'El que es busca és una operació d'imatge que menysté el que significa la consulta ciutadana', ha dit, mentre explicava que a ERC estan 'veient el què passa estorats i amb molta tristesa'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
ERC = PSOE = PP fletxa Barcelona
13 de maig de 2010, 10.57 h

Aquest Portabella és el futur d'ERC? Votar està bés, sempre i quan es pugui votar el que es vol i no allò que volen que votis. És el mateix que al franquisme quan podies vota a Samaranch o a un altre falangista a la Diputació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 de maig de 2010, 08.19 h

Repeteixo, als neofranquistes de CiU us fa pànic que la gent pugui votar.El vostre és fotre mà a la caixa de Banca Catalana, el Palau, Casinos, Treball, això sí, foteu mà a la caixa per Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
13 de maig de 2010, 07.19 h

L'Hereu és l'autor material d'aquest despropòsit de la Diagonal, però en Portabella n'és l'instigador, és el "capità aranya" que embarca als demés i devant del desastre es fa el despistat, cosa tipica de la gentola d'ERC per cert.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.