directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Fundación DENAES envia una carta al 72% dels ajuntaments de Catalunya perquè facin onejar la bandera espanyola

Centenars d'edificis oficials espanyols al Principat tampoc pengen la senyera

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Fundació DENAES per a la defensa de la Nació Espanyola ha enviat a un 72% dels ajuntaments catalans un requeriment perquè facin onejar la bandera espanyola en els edificis públics de Catalunya. La majoria dels ajuntaments catalans han rebut la carta durant els darrers dies. Segons aquesta fundació amb seu a Santander, no fer onejar la bandera és incomplir l'article 4.2 de la constitució. Si no s'accepta la petició, estudien recórrer a la justícia perquè consideren que els fets 'poden ser constitutius d'un delicte de desobediència'. Alguns dels ajuntaments requerits han manifestat que no canviaran el costum de penjar les banderes del municipi, la catalana i l'europea els dies assenyalats. Recordem que la majoria d'edificis oficials del Govern espanyol tampoc compleixen l'Estatut, que insta a penjar la senyera a totes aquestes seus de l'administració.
senyera balcó ajuntament
Comparteix
   

Tal com avançàvem en aquest punt de mira, la carta l'han rebut, segons la Fundació DENAES, un total de 674 ajuntaments: 193 de la demarcació de Barcelona, 102 de la demarcació de Tarragona, 171 de la demarcació de Girona i 171 de la de Lleida. La iniciativa d'enviar les cartes està dins de la campanya que l'associació ha batejat amb el nom de 'Pla d'acció perquè la bandera espanyola onegi on correspon'. Segons dades facilitades per la pròpia associació, la carta també s'ha enviat a 229 ajuntaments del País Basc, on l'entitat diu tenir constància que no es penja la bandera espanyola.

La carta que han rebut els ajuntaments està signada pel president de la fundació, Santiago Abascal Conde. La missiva està adreçada als alcaldes i escrita només en castellà. Abascal Conde 'recorda' als alcaldes que l'incompliment d'una sentència del Tribunal Suprem, amb data del 31 de juliol d'aquest 2007, 'pot ser constitutiu de delictes de desobediència, amb les possibles responsabilitats civils i penals, així com una possible inhabilitació per a l'exercici de tot càrrec públic'.

Tot i la carta, la majoria dels ajuntament mantindran la situació actual. L'alcalde de Manlleu, Pere Prat (ERC), ha assenyalat que normalment no hi ha banderes, però que en dies festius 'fem onejar la catalana, que és la del nostre país'. Prat ha assegurat que continuaran així. Sobre la carta de DENAES ha explicat que, 'si arribés el cas, en parlaríem amb les associacions municipalistes de les quals en formen part'.

L'alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona (CiU), ha assegurat que compleixen la normativa en tots els edificis públics des que CiU és al govern amb majoria absoluta. Anteriorment, l'exalcalde, Jordi Comas (ERC), no feia onejar mai la bandera espanyola en els edificis públics, ni a la caserna de la Guàrdia Civil i aquest fet va tenir diverses denúncies.

L'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez (PSC), que també ha rebut la carta de DENAES, ha dit que el seu municipi està adherit a la campanya 'Un país, una bandera' i fan onejar totes les banderes excepte l'Onze de setembre, que només oneja la catalana i se suprimeixen la resta, inclosa la del municipi, en tractar-se de la Diada.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.