directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 15:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras i Maragall acusen CiU i PSC de defensar els interessos de l'establishment

En un acte de precampanya defineixen l'acord de BCN World com "la pitjor imatge" de model de país

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, i el líder de NECat, Ernest Maragall, han carregat aquest dilluns contra l'acord per BCN World subscrit el passat cap de setmana per CiU i PSC. Durant un acte de precampanya al barri de Sant Andreu, Junqueras ha definit als socialistes i a la federació nacionalista com els partits de la "vella política" i els ha acusat de defensar els interessos de "l'establishment". "Cada vegada que estàs a punt de rascar el més petit dels seus privilegis apareixen en forma d'acord tots els vells partits", ha lamentat. Segons Junqueras, CiU i PSC representen els garants de la defensa de "l'statu quo", també amb qüestions com TV3 i la comissió d'investigació de Salut.
Junqueras, Tresserras i Maragall, aquest dilluns al Sant Andreu Teatre
Junqueras, Tresserras i Maragall, aquest dilluns al Sant Andreu Teatre
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Collboni carrega contra BCNworld i desautoritza Pere Navarro

També des del PSC i en concret el virtual candidat a l’ajuntament de Barelona i guanyador de les polèmiques primàries d’aquest cap de setmana ha dit que el model de BCNWolrd no és el seu, un clar àtac al mateix Pere Navarro.

Junqueras amb propostes sobre BCNWolrd 

Junqueras ha explicat que ERC era partidària d'oferir bonificacions fiscals als promotors de BCN World sempre que anessin vinculades a la inversió que realment fessin i al nombre de llocs de treball que creessin. Condicions que no han estat acceptades per les empreses promotores, que exigeixen una rebaixa impositiva del 55% al 10% -tal com aconseguiran fruit del pacte CiU-PSC. "El pitjor de BCN World no és el projecte en sí, sinó que és un molt mal acord que menysté la capacitat de negociació de les nostres administracions públiques", ha opinat el president republicà. El fet que els promotors no hagin ni valorat les bonificacions plantejades per ERC fa que els republicans encara tinguin més dubtes sobre els interessos reals de BCN World.

"L'acord d'aquest passat cap de setmana és la pitjor imatge del model de país que ens hauríem de plantejar des de l'esquerra", ha afegit el president de NECat i número 2 de la llista d'ERC a les europees, Ernest Maragall. L'exconseller en època del tripartit ha que ha protagonitzat juntament amb Junqueras l'acte de precampanya electoral al Sant Andreu Teatre, que ha estat moderat pel també exconseller Joan Manuel Tresserras.

L'acord per BCN World ha servit a Junqueras per evidenciar que l'acord entre CiU i ERC sempre arriba quan els interessos del que ell anomena "establishment" (grans poders mediàtics i econòmics) estan en risc. La mateixa situació s'ha donat, segons el líder republicà, en l'externalització del departament comercial de TV3 -que ha passat a mans del Grup Godó- i amb el tancament sense exigència de responsabilitats de la comissió d'investigació en l'àmbit sanitari. Per a Junqueras, aquestes qüestions demostren que es tracta dels vells partits "en el pitjor sentit de la paraula". "Els partits de tota la vida, de l'establishment i de l'statu quo", ha afegit.

Unitat de les esquerres a llarg termini

Tot i que BCN World ha estat un dels moments que més han encès el públic present al teatre barceloní, la major part del col·loqui ha estat centrada en el procés sobiranista i en el projecte europeu que comparteixen ERC i NECat. Junqueras i Maragall han definit la unió entre les dues formacions com l'embrió de l'alternativa de govern progressista a Catalunya. "Apunta a un primer pas de confluència de les esquerres catalanes", ha explicat el líder de NECat amb l'assentiment del president republicà. 

Amb Nova Esquerra Catalana representada dins el paraigües d'ERC es dóna veu al "socialisme catalanista". Una veu que Maragall ha opinat que el PSC ha abandonat fa temps. A més, segons ell, també es dóna continuïtat al projecte que va iniciar el primer tripartit de la mà de Pasqual Maragall, Josep Lluís Carod-Rovira i Joan Saura i que és "l'origen" de l'actual procés sobiranista.

La diferència respecte a aquell tripartit i al projecte catalanista i d'esquerres que volen construir ERC, NECat i "molts d'altres" plegats és que mentre el tripartit va acabar esdevenint simplement una "suma aritmètica" on els partits governaven però també competien entre ells, ara ha arribat el moment de "multiplicar cooperativament".

Les esquerres a Europa

Els eurodiputats d'ERC no aniran a Europa a "pidolar". Ni tan sols a demanar "ajuda" per poder votar en la consulta acordada al Parlament. Maragall està convençut que la implicació de Catalunya a Europa rebrà la seva recompensa quan la fruita "maduri" i sense necessitat de sol·licitar l'empara a les institucions europees.

El projecte europeu d'ERC lluitarà per acabar amb el neoliberalisme conservador a Europa i capgirar la situació actual perquè la UE torni a esdevenir un motor econòmic i social. Junqueras ha recordat en aquest sentit que, mentre les esquerres estan retrocedint a molts països europeus, es pot donar la situació que el Partit Popular europeu perdi l'hegemonia a Brussel·les. Una situació que, sumada al suport al procés sobiranista, hauria de ser suficient argument, segons el líder republicà, perquè la mobilització a les eleccions del 25 de maig fos molt important. 

ERC no seria independentista en un altre estat europeu

Com ja ha fet en altres ocasions, Junqueras ha explicat que desitja deixar de ser independentista (un cop assolida la independència). El president d'ERC ha recordat que la independència és un mitjà "indispensable" per construir una nova societat més justa, però que no és una finalitat en sí mateixa. 

La novetat d'aquest dilluns ha arribat, però, quan Junqueras ha explicat com seria ell i ERC si, enlloc de viure a l'estat espanyol visquessin en un altre estat "normal" de la UE. Per exemple, Alemanya o Holanda. El líder republicà no té cap dubte que ell i Ernest Maragall faria molts anys que militarien al mateix partit. ERC no seria un partit independentista i s'assimilaria més als partits socialdemòcrates tradicionals d'aquests estats. Junqueras creu que ERC seria l'SPD a Alemanya i el partit socialdemòcrata holandès.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
1 d'abril de 2014, 19.39 h

#1 El que menys ens falta en aquest moment és anar amb suspicàcies, que si s'allunya o s'apropa a aquest o aquest altre, ··· Ens cal llimar les diferències si és que n'hi alguna i no furgar-hi i fer-les més grans. Prou de capelletes!
Jo dubto que en Mas sigui unionista. El Pere Navarro no hi ha cap dubte de que sí que ho és d'unionista, però ja acabarà caient del ruc o es quedarà amb quatre gats. Ja s'ho trobarà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
1 d'abril de 2014, 13.03 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
FREEDOM FOR CATALONIA fletxa .....................................
1 d'abril de 2014, 11.33 h

http://www.youtube.com/watch?v=EZJGDCx5Nas

Independence Chain: Over 1 million Catalans arm-in-arm to press for separation


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jo fletxa Catalunya
1 d'abril de 2014, 11.31 h

#7

Jamones Joselito, gens preocupats pel procés: «Nosaltres venem pernils»
La prestigiosa marca de pernils continuarà venent els seus productes a Catalunya en cas d'independència | "Qualsevol català que vulgui menjar un producte de màxima qualitat, ens haurà de seguir comprant. I nosaltres som comerciants", raona el director general.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
1 d'abril de 2014, 10.59 h

Qué opinión le merecen el independentismo catalán y la reciente prohibición de las corridas, usted que es taurino?
Soy taurino y fan de José Tomás, que es un torero único que baila con la muerte, aunque también me gusta mucho El Juli. Entiendo los problemas de identidad cultural pero, en mi caso, pienso que esa doble o triple cultura me permite salir del jacobinismo francés y su proverbial centralización. Es absurdo lo que está pasando en Cataluña con las corridas. Cataluña ha de s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
joan fletxa Reus
1 d'abril de 2014, 10.00 h

#2 perquè fas responsable a Junqueres? en tens cap prova? la unitat només la volem el poble i a prou feines...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
1 d'abril de 2014, 09.07 h

#2
Pensa bé el que dius o reflexiones, torna-ho a fer un parell de vegades i analitza amb la mateixa cura a uns i altres; potser t´enduràs una sorpresa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
1 d'abril de 2014, 08.48 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 d'abril de 2014, 00.43 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Teresa Jové fletxa Barcelona
1 d'abril de 2014, 00.33 h

Quina gran responsabilitat de CiU i ERC no anar junts a Europa. El seu partidisme és molt greu pq permet que Camacho pugui dir "la majoria de diputats catalans a Madrid (però podria ser a Brussel.les)" votaran contra el dret a decidir" i que sigui veritat. La meva més gran emprenyada amb Junqueras per haver preferit jugar a fer de lider de l'esquerra en lloc de ser lider de Catalunya. Ho pagarà -i ho pagarem- molt car.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.