Homs descarta un acostament del PSC després de la sentència del TC perquè la seva objecció és política i no jurídica
El Govern referma que el seu "aliat" és ERC i ho veu "compatible" amb el pacte puntual amb el PSC per BCN World
Barcelona (ACN).- El conseller de la Presidència, Francesc Homs, no preveu un acostament del PSC amb la consulta després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre al declaració de sobirania del Parlament. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Homs ha considerat que la decisió de l'alt tribunal no farà canviar la posició les socialistes catalans perquè, malgrat les seves "anades i tornades", "la seva objecció no és jurídica sinó política". Homs defensa que l'anàlisi de la sentència conclou que hi ha marc jurídic per celebrar la consulta i ha titllat de "bastant improbable" que es defensi a un estat democràtic com l'espanyol que no es pot votar. "Mai es perd l'esperança", ha afegit.
"Tenim un acord de legislatura i farem tot allò que estigui al nostre abast per complir-lo, clara i rotundament"El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha refermat aquest dimarts que l'"aliat" del Govern és ERC, amb qui ha signat un acord de legislatura, i ho ha considerat "compatible" amb el pacte puntual que ha subscrit amb el PSC per tirar endavant BCN World. "Tenim un acord de legislatura i farem tot allò que estigui al nostre abast per complir-lo, clara i rotundament. Aquest és el nostre compromís amb majúscules", ha insistit Homs en roda de premsa. De fet, ha subratllat que el Govern sempre busca el màxim de suport per a les lleis i assumptes importants més enllà d'ERC, i ha posat com a exemple l'acord per a la data i la pregunta.
En aquest sentit, ha apuntat que una altra llei que també requereix d'un suport més ampli és la llei electoral, ja que són necessaris els vots de dos terços del Parlament i no és suficient amb CiU i ERC.
Un informe del Govern conclou que el TC avala la consulta si "no es configura com un referèndum d'autodeterminació"
Un informe del Govern conclou que la sentència del TC sobre la declaració de sobirania avala la possibilitat de celebrar una consulta "si no es configura com un referèndum d'autodeterminació". El document constata que l'alt tribunal reconeix el dret a decidir i també que les comunitats poden legítimament realitzar activitats adreçades a preparar i defensar l'objectiu polític proposat, sempre que no vulnerin la Constitució. És aquí on el Govern situa la consulta. Francesc Homs ha avisat que el procés és ja "inaturable" i ha demanat a l'Estat que accepti que molts dels seus arguments no han estat acceptats pel TC. En tot cas, ha criticat que el tribunal es pronunciés sobre una declaració política.