directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Capdevila rebutja la 'retallada de drets socials' anunciada per Zapatero

Recorda que les mesures afecten les persones més vulnerables

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha lamentat aquest dimecres les mesures anunciades pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per reduir el dèficit públic i ha considerat que es tracta d'una 'retallada de drets socials'. La consellera ha explicat que aquestes mesures afecten les persones més vulnerables i ha afegit que 'no són ells els que han de pagar el cost del dèficit públic' acumulat en els darrers anys. Ha mostrat la seva preocupació especialment pels pensionistes amb rendes molt baixes i per les modificacions sobre el desplegament de la Llei de dependència.
carme capdevila, consellera, acció social i ciutadania
Comparteix
   


Etiquetes
La consellera ha respost així a l'anunci fet aquest dimecres per Zapatero d'eliminar el xec nadó de 2.500 euros a partir de 2011, suspendre també des de llavors la revalorització de les pensions excloent les no contributives i les mínimes, eliminar el règim transitori per a la jubilació parcial i la retroactivitat en la Llei de la dependència, així com reduir el sou dels funcionaris en un 5% el 2010 i congelar-lo el pròxim any.

Capdevila ha considerat que la reducció del dèficit públic es pot abordar fent front 'al frau fiscal que s'està produint en l'economia submergida o intervenint directament en els bancs', per exemple. 'Hi ha altres mesures que poden ser més efectives que no la retallada de drets socials', ha declarat als mitjans de comunicació als passadissos del Parlament.

Mantenir el xec nadó per als més necessitats

La consellera ha reconegut que potser el xec nadó no és necessari per a totes les famílies ja que hi ha rendes molt diferents entre els ciutadans però ha considerat que aquest es podria haver mantingut per a les persones més necessitades, ja que l'impacte per aquests serà 'importantíssim' i provocarà un 'fre a la natalitat'.

'En un moment en què necessitem increment de polítiques natalistes jo entendria que s'hagués fet una proposta de treure'l a les famílies benestants i fer-lo de manera redistributiva per a famílies amb rendes baixes', ha dit.

La consellera ha explicat que la Generalitat està estudiant l'afectació que tindrà aquestes mesures, tot i que ha afegit que hi ha mesures, com la retirada del xec nadó, a les que l'administració catalana 'difícilment' podrà fer front.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
13 de maig de 2010, 16.32 h

I, encare hi ha rucs, que els hi cau la babe cuan L'iliminatto, surt a la caixe boixe, altres afarrats a la cadira fins que els fotin fora i sucaran fins a la fi dels días, i tenim que ser solidaris. pero que no hu seviu que "les sociatas", son aixo nazisociatas.
companyero asosiate, pà ti las papas pà mi el Bisté.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
13 de maig de 2010, 07.51 h

Si per comptes de fer demagògia i saquejar els presupostos com heu estat fent fins ara que els que de veritat jugan a la champions league econòmica us han hagut d'aturar els peus i aturar la fugida cap endevant embogida en la que us heu instalat haguessiu pres messures racionals i us haguessiu impossat la austeritat que els moments requeriam. ara no estariam com estem.

Cal fotre-us al carrer, per incompetents...entre altres coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Castelldefels
12 de maig de 2010, 19.07 h

I vostè què pensa fer-ne? Protestar, protestar...però agafada a la cadira. El 15% de rebaixa d'un sou de 150.000 € anuals? Tranquils que encara hi queden 127.500 €!!. Per cert, rebaixaran les dietes i les despeses de "representació" dels consellers, càrrecs de confiança i alts funcionaris? perquè en sabem que moltes vegades representen un 50% més que no hi consten en cap lloc? Un altre efecte del "Zapaterazo": cap bebè engendrat a partir d'abril cobrarà el xec-nadó... tret que en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.