directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 14:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Diverses patronals catalanes defensen que s'instal·li el cementiri nuclear a Ascó

L'insòlit suport empresarial topa amb l'oposició frontal al magatzem expressada per polítics i societat civil

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una part del món econòmic i empresarial català ha escenificat aquest dimecres el seu suport a contracorrent a favor de la candidatura d'Ascó per acollir el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears, en un acte organitzat pel Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya i Foment del Treball. 'Volem dir a l'alcalde i a l'ajuntament d'Ascó que no està sol en la seva candidatura', ha declarat el president del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya i de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls. L'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, ha respost dient que agraeix aquest suport a una iniciativa que, al seu parer, és 'políticament incorrecta' com la instal·lació d'un magatzem de residus nuclears a la Ribera d'Ebre. Sigui com sigui, el suport de les Cambres de Barcelona i Reus al cementiri nuclear -les de Tortosa, Tarragona i Valls s'hi oposen- és insòlit enmig del rebuig generalitzat al magatzem expressat pel Parlament de Catalunya, els consells comarcals, els ajuntaments veïns i la societat civil.

Comparteix
   


Etiquetes
Sota el títol 'El magatzem temporal de residus nuclears. Una oportunitat que no es pot ignorar', diversos experts del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya i Enresa, l'empresa pública que gestiona les instal·lacions nuclears a l'Estat, han enumerat els suposats avantatges d'emplaçar a Ascó el MTC.

Valls ha parlat de la vessant econòmica del projecte, que està pendent de la resolució del concurs públic presentat pel ministeri d'Indústria espanyol, i ha aventurat que la instal·lació del MTC a Ascó 'reportaria uns 700 milions d'euros d'inversió a la zona, l'atracció de talent a la indústria nuclear i la creació de centenars de llocs de treball directes i induïts'. Per la seva banda, l'alcalde ha assegurat que ben aviat es publicarà un estudi epidemiològic que 'posarà les coses al seu lloc' i ha lamentat la falta de divulgació del projecte d'Ascó.

L'acte ha comptat amb la representació de la Cambra de Comerç de Reus, que és partidària de la candidatura d'Ascó al MTC, però en canvi, no ha rebut el suport de les cambres de Tarragona, Tortosa i Valls, que en un comunicat han anunciat que volen deixar clar 'el màxim respecte a les voluntats i decisions del territori, defugint alhora, d'innecessaris protagonismes', així com ha recordat que la seva presència 'no hauria estat oportuna ni adequada atès que el Parlament de Catalunya ja s’ha pronunciat pel que fa a aquest projecte'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de maig de 2010, 18.51 h

Donç una Catalunya independent, per continuar sent independent necessitarà centrals nuclears (catalanes) i issotops radiactius, per investigar, com fa Israel a la central nuclear de Dimona, en el dessert del Negev, perque sino no serem independents.

Així és que si sou de veritat independentistes, no teniu opció...a no ser que aixó de l' "independentisme" sigui simple marleting electoral per enganyar a la gent, és clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
jaume fletxa ribera d´Ebre
13 de maig de 2010, 22.47 h

Sembla estrany; la gran majoria de la població de la Ribera en contra, Consells comarcals de l´Ebre, parlament, cambra de Tortosa etc. Ara aquest grans procers diuen que podria ser un bon negoci. Per aqui, per a ells . Per cert els cementeris ja existeixen son les propies nuclears. Vandellos I esta en proces de desmantellament i el combustible seguiex dins.
El colonialisme nuclear sembla que troba els seus col.laboradors, qui deu favors els te que tornar. Pregunteu a alguns alcaldes de la zona... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carme fletxa Amposta
13 de maig de 2010, 22.04 h

#4 Per tant el millor és que el facin. I després ens fem independents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ferran fletxa Baix Camp
13 de maig de 2010, 21.21 h

Quatre hipòtesis:

1.- No aconseguim la independència i es fa el cementiri a Ascó: Tota la merda d'espanya cap aquí.

2.- No aconseguim la independència i no es fa el cementiri aquí: Tota la merda de les tres nuclears nostres pels altres.

3.- Per fi aconseguim la independència i ja ens han fet i pagat el cementiri a Ascó: Que se'n faci'n un altre per a ells.

4.- Per fi aconseguim la independència i no ens van fer el cementiri aquí: Ens n'haurem de fer i pagar un naltros per poder tir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de maig de 2010, 18.26 h

aquesta gent es encara pitjor que els sindicats o els funcionaris públics. Només viuen per a ells i els seus beneficis particulars i de classe. Son la sangonella de la nació. Bon cop de falç....!! treballadors de la terra..!! bon cop de falç homes i dones que sueu amb la vostra sang el pa de cada dia. Si es que teniu la sort de poder tenir prou de sang, per a poder.la suar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 de maig de 2010, 12.54 h

Com als polítics, malfia't de les patronals. El diner, els beneficis i guanys econòmics, són la seva sola ambició. Aquesta gent desconeixen què és altruisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
josep fletxa falset
13 de maig de 2010, 09.00 h

Perquè aquests empresaris no s'instal.len el cementiri a casa seva? o que el posin a Pedralbes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.