directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rosell amenaça amb la intervenció de l’exèrcit

Un dels caps pensants del “think tank” de la CEOE afirma que en un escenari de DUI s'hauria d'empresonar els líders polítics i tancar el Parlament

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'Institut d'Estudis Econòmics (IEE), 'think tank' de la patronal espanyola CEOE, ha presentat aquest dijous al Círculo Ecuestre de Barcelona l’informe “La qüestió catalana II”, durant l’acte el catedràtic Clemente Polo, exdirigent de Ciutadans i d’UPyD, i un dels autors de l’informe, ha advertit del ''cataclisme'' que per l'economia catalana suposaria la independència i ha recordat que la legalitat internacional avala a l'Estat a prendre ''les mesures necessàries'' que garanteixin la integritat territorial de l'Estat, i que davant un escenari de declaració unilateral caldria avortar la secessió, empresonar als líders polítics i tancar el Parlament entre d'altres mesures, segons informa l'ACN.
Se sap quan la secessió comença però mai se sap quan i com s’acaba
Clemente Polo en el transcurs de la seva intervenció, en un l'auditori on hi havia menys de cent persones, no ha fet menció d'aquest contingut “violent”de l'estudi i ha carregat contra els diferents economistes que defensen la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent sobre el que ha afirmat que ''estan jugant brut''. El catedràtic ha afirmat que la política del Govern és ''injusta'' i pot resultar ''funesta per als catalans'', i  ha assenyalat que ''se sap quan la secessió comença però mai se sap quan i com s'acaba''.

De la Fuente veu els catalans com a  “perpetus ofesos i cabrejats nacionalistes locals”

Al seu torn, l'altre autor de i autor de les noves “balances fiscals del govern  espanyol”  Ángel de la Fuente ha negat que Catalunya estigui maltractada financerament i ha afirmat que després d'escoltar els ''perpètuament ofesos i cabrejats nacionalistes locals, el govern regional no està especialment mal finançat''. Aquesta afirmació la defensa en base en les dades que ell aporta i que indiquen la mitjana de finançament de Catalunya està ''molt lleugerament'' per sota de la mitjana amb uníndex del 99,6%, tant si es prenen les dades de liquidació del 2011 com si es fa una mitjana del període entre 2002-2011.

En relació a les balances fiscals, De la Fuente considera que el resultat de les balances fiscal espanyoles és similar a altres països amb tradició federal. En tot cas, el catedràtica en contra de l'opinió de la Generalitat de l'existència d'un dèficit del 8,3% com resultat de l'aplicació del mètode monetari, les estimacions ''més raonables del saldo fiscal català apunten cap un dèficit neutralitzat d'entre el 5% i un 6% del PIB'' català.

De la Fuente s'ha preguntat si aquest resultat de la balança fiscal és just o injust o si és molt o poc. La resposta és que si la xifra es relativitza en relació amb la renda per càpita i es compara amb altres països el resultat no és tant diferent al que passa a altres ''regions'' europees i del món.

''La secessió no hi cap encara que ho aprovi el 62% de la població''

En el seu escrit, Clemente Polo al referir-se al dret a la integritat territorial de l'estat espanyol recorda l'article 2 de la Constitució sobre la ''indissoluble unitat de la Nació espanyola'' i també es refereix a l'article 8 on s'indica que ''les Forces Armades tenen com a missió garantir la sobirania e independència d'Espanya''. Amb aquests dos articles, ''queda meridianament clar que la secessió de Catalunya no cap a la Constitució tot i que li donin suport el 33%, el 51% o el 62% dels ciutadans catalans''.

Polo recorda que totes les constitucions del món inclouen disposicions molt similars i en concret cita la secció 8 de la Constitució dels Estats Units on es diu que el Congrés pot ''convocar la milícia per executar les lleis de la Unió, aixafar insurreccions i repel·lir invasions''.

Per aquest catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona la legalitat internacional ''avala'' a l'estat espanyol perquè prengui ''les mesures necessàries'' per garantir la integritat territorial.

Polo es pregunta quines serien aquestes mesures? I respon que l'article 155 no les concreta per faculta al govern a prendre ''les mesures necessàries'' pel restabliment de l'ordre constitucional. Com això suposaria un ''conflicte obert'' que ''inevitablement suposaria la suspensió de l'Estatut d'Autonomia, la destitució del Govern i el tancament del seu Parlament i la restricció d'alguns drets constitucionals com és normal en aquestes situacions extraordinàries''. El catedràtic afegeix que ''en cas d'insurrecció armada, el govern espanyol hauria d'adoptar mesures necessàries per suprimir l'alçament com ja va passar a la Segona República'', rebla.

El catedràtic també especifica que en un eventual escenari d'una declaració unilateral d'independència, i davant l'incompliment de la Constitució, amb la majoria del Senat , el govern podria obligar a Catalunya al ''compliment forçós d'aquestes obligacions'' i ''un cop avortada la secessió, empresonats els seu líders i il·legalitzats els partits polítics que van donar suport'' al procés, s'obriria un període transitori, durant el qual l'Estatut quedaria en suspens i les competències transferides tornarien a mans del govern espanyol. 

Deute històric econòmic amb la resta d'Espanya

Polo creu que això és el que passaria perquè recorda que Rajoy, com el president nord-americà Abraham Lincoln en 1861, va jurar solemnement guardar i fer guardar la Constitució i ha reiterat aquest compromís moltes vegades. I no només per això, sinó que també assenyala raons econòmiques perquè Catalunya s'han beneficiat des del primer terç del segle XIX fins a 1992 del mercat espanyol i per això té un ''important deute històric amb la resta d'Espanya''.

En l'estudi es fa una critica exhaustiva als economistes Xavir Sala Martín, al col·lectiu Wilson i a l'economista Jordi Galí, entre d'altres.  
L'autor de l'informe nega que Catalunya tingui un dèficit en la seva balança fiscal que considera que registra un superàvit i també anuncia que en una eventual independència els intercanvis comercials caurien a la meitat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
Angel fletxa Castellbisbal
7 d'abril de 2014, 08.55 h

Aquest pàio per conspirador de la violència, se l'hauria de declarar persona non grata a casa nostra. Ja ni ha prou de botiflers.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
buff! fletxa Barcelona
6 d'abril de 2014, 13.00 h

Rosell que ja pentines cabell blanc!, quan tindràs prou serenitat i madureça i seny, i no tanta inflacció de l'EGO !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
6 d'abril de 2014, 11.58 h

QUINA LLASTIMA QUE ES DIGUI ROSELL!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Albert fletxa Barcelona
5 d'abril de 2014, 11.26 h

Per què serà que tots els engominats anys 20, sempre acabem descobrint que són feixistes. Una proposta així només és possible en un Estat on es poden llegir com a notícies principals, les tres o quatre que vam poder llegir ahir: Esperanza, immunitat principesca, raza española,...Només en aquest marc és possible que hagi sortit la vena dictatorial amagada del Sr Rosell...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Ai Senyor fletxa Barcelona
5 d'abril de 2014, 10.34 h

I la resta d'Europa és netejaria les mans com Ponç Pilat?
I no hi ha més raons que les econòmiques? Només aquestes van moure el govern a eshibir raons contra l'estatut?
Perquè potinegen els números, quan com a mínim totes les comunitats venen a queixar-se de la distribució del deute.
Si l'estat surt del pou gràcies a Catalunya, (Montoro dixit) quins son els números?
I ja hi haurien prous cel·les a la presó o tornariem al paredon?
etc. etc. etc.
Poble que mereix ser lliure, si no li... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
5 d'abril de 2014, 09.29 h

Jo estic ben segur que si la independència de Catalunya només ens anés a perjudicar a nosaltres i gens a Espanya ja ens haurien deixat marxar (o donat la puntada) . Em recorda a aquests països on el petroli o la seva riquesa natural ha estat el motiu que els EUA i uns altres els hagin envaït (ells diran ajudat). Si no tenen gens que gratar ningú els toca i els deixen al seu aire...... i ja s'espavilaran!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Maya fletxa BCN
4 d'abril de 2014, 18.35 h

Aquest senyor és dels catalans que són franquistes i pperos, i que menyspreuen la seva terra i llengua. Segur que a casa seva es parla
castellà! Es deu trobar molt bé a Madrid - envoltat de molts militars........Em fa fàstic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Niccolò M. fletxa Firenze
4 d'abril de 2014, 18.23 h


Rossell

quan et ve el rampell

de fer el papanates,

sembles un passarell

arrugat de pell

com velles patates.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Marqués de Santirugosa fletxa Faciendo la via de Calatravenyio a Santa Maria
4 d'abril de 2014, 18.18 h

bensido del suenio perdí la carrera por tierra fragosa, do vi a Aragoneses tocándose la cosa.

Moza tan fermosa non vi en la frontera, como esa hortera guarra y asquerosa

En un verde prado de rosas i flores, guardando ganado, la vi tan patosa que nunca creyera que fuera Aragoneses ni quién la pariera en la Finojosa


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
4 d'abril de 2014, 17.07 h


MARCA ESPAÑA

Amnistía Internacional pide revisar los protocolos de los Mossos
La organización pide por carta a Espadaler una investigación independiente

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/amnistia-internacional-pide-revisar-los-protocolos-los-mossos-desquadra-3241573


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.