directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Avançant entre miserables

La jungla del procés a trenta-una setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Enric Millo, Galdric Peñarroja, Irene Rigau, Antonio María Rouco Varela, Soraya Sáenz de Santamaría i Manuel Valls

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre ( @Granollacs ) Arxiver i Historiador. En contrast amb el joc brut dels aparells de l’Estat, les amenaces dels rovellats estaments del vell règim, la permanent apel·lació a la por i l’enyorança de la violència per part del dependentisme català, l’esclat d’alegria de la gigafoto ha estat aquesta setmana l’aperitiu de l’anunci de les grans mobilitzacions que viurem intensament entre l’11S i el 9N, que ben segur canviaran per sempre més el futur del nostre país: agafeu-vos fort que el procés accelera! Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Millo, Enric (portaveu del PP al Parlament).
Jugant a demandar.
M’entra un atac de riure quan llegeixo al diari comtal que “el PPC estudia denunciar la web ‘Nova Terra Lliure’ por enaltecimiento del terrorismo”. Naturalment, el partit parla per boca del senyor Millo un autèntic expert en estudiar demandes... i mai presentar-les. Que li ho preguntin sinó a Joan Puigcercós, que fa mesos que espera a rebre la citació arran d’haver desvetllat l’intent de l’ara popular d’anar a les llistes d’Esquerra. Es tracta, naturalment, d’enfangar el camp. D’embrutar l’independentisme tot barrejant-lo amb la violència per la via de connectar-lo a una web l’autoria de la qual (probablement, el mateix CNI) ningú no coneix. I és que, amics i amigues, necessiten desesperadament crispació i violència. Troben tant a faltar Terra Lliure que si no existeix se l’inventen! Estan fatal.
 
Peñarroja, Galdric (coordinador de la gigafoto de la Via Catalana).
Alegria contra negror.
Segur que molts ho haureu fet. A mi m’alegra l’estona. Entreu a un tram qualsevol i llisqueu d’esquerra a dreta. Les cares de felicitat del personal ho diuen tot. Hem de guanyar per nassos, perquè només fem que proposar i engrescar. I ells només prohibeixen i neguen. L’esclat d’alegria de la publicació de la gigafoto coincideix amb la celebració a Tarragona de l’assemblea de l’ANC i la previsible confirmació, quan llegiu aquestes lletres, que el gran acte de l’Onze de Setembre d’enguany tindrà com a objectiu omplir de dalt a baix la Diagonal amb dos milions de persones. Ens hi deixarem la pell. Disculpeu només un però, crec que hem decidit massa aviat desaprofitar l’excel·lent oportunitat que ens oferien les eleccions europees del 25 de maig: un servidor pensa, almenys, votar vestit de groc.
 
Rigau, Irene (consellera d’Ensenyament).
Veritats indirectes.
Hem descobert que a Catalunya s’està trencant un model, el d’immersió, que ni tant sols s’estava aplicant a la pràctica. Ara hem confirmat (com flairàvem) que, segons admet el propi Departament, un 14% dels centres catalans no practiquen la immersió lingüística i en el cas de l’escola concertada objecte de la demanda que ha sortit a la llum aquesta setmana, el català no és ni tan sols majoritari. Imagineu-vos i això és segons les dades proporcionades pels mateixos centres! La realitat, és evident: hi ha encara molts professors monolingües castellanoparlants, precisament, a les zones que més ho són en general per composició demogràfica. No som, doncs, només davant una batalla contra el model, sinó en una guerra total contra la nostra llengua. I el camp de batalla el tenen ben clar: tot el domini del lingüístic, arreu on s’empri el català.
 
Rouco Varela, Antonio María (cardenal arquebisbe de Madrid).
Actituds poc cristianes.
He assistit a les xarxes socials a interessants debats sobre si l’anticatalanisme fou o no un dels motors essencials de l’esclat de la Guerra Civil espanyola. A mi em sembla que sí. Per als qui ho dubten, aquesta setmana el cardenal Rouco Varela ha pres novament protagonisme amb la seva habitual manca de caritat cristiana, fent ús de la seva funció religiosa per defensar l’ideari polític de l’espanyolisme radical. Ras i curt, ha aprofitat el funeral d’estat d’Adolfo Suárez per a advertir/amenaçar contra les actituds, així en present, que poden causar una Guerra Civil. Si fins ara ens escandalitzava amb la seva defensa de la unitat d’Espanya com un bé moral, ara ha passat a practicar l’amenaça, a compte de la violència que poden provocar els seus. Molt, però molt trist.
 
Sáez de Santamaría, Soraya (Vicepresidenta del govern espanyol).
Quan l’assassí t’acusa d’assassinat.
Parlant de fraus, diumenge passat ens visitava la responsable de la principal tupinada electoral de la “democràcia espanyola”, perpetrada amb motiu de les darreres eleccions catalanes, amb la intervenció del CNI per acusar falsament Mas de tenir comptes a Suïssa. La vicepresidenta ens va fer saber que vetllarà, entre altres coses, perquè els catalans no perdem el dret de vot a les eleccions europees i perquè conservem la nacionalitat espanyola: és molt curiós perquè són dues coses que depenen estrictament de que Espanya no ens veti i de que no prengui la nacionalitat a qui no vulgui perdre-la. Ens acusa d’accions que nomes pot dur a terme l’Estat espanyol voluntàriament. Que ningú reclama des de Catalunya. Perquè és només la Moncloa qui amenaça cada dia. I això, en una societat normal (millor si no se n’assabenten) no funciona.
 
Valls, Manuel (primer ministre francès).
La mirada dels altres veïns.
Els sobiranistes hem llegit aquests dies una autèntica profusió d’arguments a favor i en contrade la conveniència que sigui Manuel Valls, fill de català, francès de nacionalitat des dels dinou anys, qui probablement hagi d’entomar des del Palau de Matignon les passes més decisives del procés cap a la independència de Catalunya. De moment, hem comprovat que fins ara Hollande ha callat com un mort. Només el temps dirà si ha estat oportú o no. En tot cas, sí hi ha una cosa que podem afirmar a hores d’ara (amb totes les prevencions que la política de la República aplica a la Catalunya Nord): a hores d’ara un fill d’immigrant català ocupa un lloc més alt a França del que cap aborigen del nostre país ha aconseguit a la metròpoli al llarg dels darrers cent anys.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis. 
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
7 d'abril de 2014, 13.49 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
7 d'abril de 2014, 13.47 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
7 d'abril de 2014, 11.13 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquests. Que tot el món sàpiga qui som i que volem!

I sobretot denunciem la guerra bruta que l'estat espanyol està duent a terme contra el nostre poble!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
MG fletxa Girona
7 d'abril de 2014, 10.53 h

A mi em sembla que en Valls fa més nosa que servei. SI vol progressar a França s'ha de fer perdonar el seu origen foraster. I això vol dir renegar de la seva catalanitat, perquè a França son molt centralistes i tot el que no sigui ben francès està mal vist.
Ja hi ha un antecedent quan en una visita a Perpinyà es va negar a respondre un periodista en català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
QuimX fletxa Barcelona
6 d'abril de 2014, 19.33 h

El vostre titular em recorda aquella sèrie documental de televisió que es deia "Caminando entre dinosaurios"..... doncs això. I els dinosaures es van extingir, ben probablement per la seva incapacitat d'adaptar-se a situacions noves.... Doncs això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
jcc fletxa bcn
6 d'abril de 2014, 18.53 h

La provocació violenta per part dels espanyolistes és cada vegada més evident perquè no tenen arguments. Busquen la intervenció militar o policial perquè no guanyen democràticament. Els catalans hem de votar per dignitat personal i col•lectiva el 9 de novembre. El nostre és un plantejament pacífic i democràtic pel futur. Cal incentivar el vot per no fer el joc als unionistes.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2014/03/votar-per-dignitat-personal-i.html

http://jordicolomines.blo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Visca Catalunya Lliure fletxa Visca Catalunya Lliure de parasits
6 d'abril de 2014, 18.50 h

#11 ignorant


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
L'Aragoneses, a més de maleducat és ruc fletxa si ell insulta, que no ho dubti: serà insultat.
6 d'abril de 2014, 15.38 h

#11 Aragoneses, al dir "la piara" et refereixes a la teva mare i els seus clients que es comformen amb putres barates com ella?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
6 d'abril de 2014, 11.58 h

#4

España tuvo 3 Presidentes de Gobierno españoles. Aprende un poco de Historia.

Prim, Pi i Margall y Estanislao Figueras i Moragas.

Esto son verdades y no las mentiras del mapa y la falsa sentencia que difundes varias veces al dia para que la piara se crea que tienen alguna posibilidad en el ·proceso".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
6 d'abril de 2014, 11.42 h



" PP XORISSOS MARCA ESPANYA "

L'atic del Gonzalez es un assumpte " Privat "
Atropellar guardies pertany a l'intimitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.