directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nart: “el tema de la independència crea avorriment i fàstic".

El candidat de C's al Parlament Europeu avisa que els eurodiputats "separatistes" seran "una gota en el Pacífic" i no tindran "cap rellevància" a Europa

Comentaris 44  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El cap de llista de C's al Parlament Europeu, Javier Nart, ha volgut advertir als possibles independentistes que aconsegueixin acta en les properes eleccions que el seu paper a la UE serà insignificant. En una entrevista amb l'ACN, Nart ha avisat que siguin els que siguin els "separatistes" que arribin al Parlament Europeu, la seva rellevància serà com "una gota en el Pacífic". És per això que aposta per no votar en clau catalana perquè el tema de la independència crea "avorriment i fàstic". En aquest sentit, es presenta com un cap de llista diferent perquè no és "un polític". "Mai he viscut de la política i si estic ficat en aquesta aventura és perquè estic fart de la casta política", ha sentenciat. 

Javier Nart encara la campanya de les eleccions al Parlament Europeu amb optimisme i convençut del seu paper. Amb tot, en una entrevista concedida a l'ACN, admet que ara mateix a Catalunya "el problema que tenim és que unes eleccions s'estan convertint en una altra cosa i és extremadament lamentable". "No ens estem jugant essències internes espanyoles o intracatalanes. Ens juguem la nostra veu en Europa, una cosa molt més transcendent", ha defensat per a criticar que el debat nacional català estigui al centre del discurs polític. En aquest sentit, Nart està segur que "la lectura de les eleccions es donarà en clau interna i els partits mobilitzaran els separatistes per la víscera". ,

És per això que ha reclamat a les formacions sobiranistes que "siguin fidels a la veritat" i no sobredimensionin el seu paper. "En aquestes eleccions, els eurodiputats separatistes -siguin un, tres, cinc o sis- a Europa seran com una gota en l'oceà Pacífic. No té cap rellevància", ha sentenciat, tot reclamant als possibles eurodiputats independentistes "que tinguin sentit de la proporció". "Diuen que portaran la veu de Catalunya. Que no siguin mínims. Això és com si jo digués que quan C's tinguem diputats al Congrés, amb els que aconseguim governarem Espanya", ha sentenciat amb ironia.

Pel que fa a la seva candidatura, Nart assegura que el fet de ser algú conegut per haver aparegut a la televisió com a tertulià i polemista "no perjudicarà" a l'hora de recollir vots, perquè segons ell, no ha estat "mai una figura banal ni frívola".

I és que Nart no vol que se l'encaixi tampoc en el model del candidat "clàssic" dels partits en unes eleccions. "Jo no sóc un polític. Tinc 66 anys, sóc advocat i corresponsal de guerra, escriptor, comentarista i contista a la televisió i a mil llocs. No se'm coneix per ser polític i si estic ficat en aquesta aventura és perquè estic fart de la casta política, de que em pastoregin, de que s'hagin oblidat els ideals, de la partitocràcia, de la dictadura del secretariat, i dels que neixen a les joventuts dels partits, creixen i es reprodueixen dins el partit i no han vist una nòmina en la seva punyetera vida", ha sentenciat.

Amb tot, Nart assegura que si després d'aquestes eleccions no aconsegueix l'acta d'eurodiputat "no serà un fracàs". "Si sóc diputat, doncs ho sóc, i sinó tornaré al meu despatx a viure de la meva vida. Però si no sortim en ruta, no arribarem mai. El fracàs està en no sortir, no en no arribar", ha conclòs.

La Catalunya independent i la corrupció

El candidat de Ciutadans ha considerat també que aquestes eleccions no haurien de centrar-se en el debat català. Però Javier Nart sap que serà inevitable i per això adverteix que a ell "el tema de la Catalunya independent em produeix un profund avorriment i fàstic". En aquest sentit, ha criticat que des de Catalunya i les seves institucions s'estigui parlant de tenir un estat propi per resoldre "un problema financer" mentre, segons Nart, són els mateixos els que aprofundeixen en el malbaratament dels diners i en pràctiques corruptes.

"Hi ha un estudi de qualitat de governs regionals a Europa, fet al 2012, que contempla la qualitat dels governs en transparència, eficàcia i corrupció. A Europa hi ha 199 governs que s'han analitzat, els últims de la llista són romanesos, búlgars, el sicilià... I la pitjor comunitat autònoma d'Espanya per causes de no transparència no fiabilitat i alta corrupció és Catalunya. Està al lloc 130 de 199!", ha explicat amb indignació, tot afegint un contundent "de què cony estem parlant!?" quan des de CiU s'apel·la a la independència. "I a més, el partit que parla de la independència té la seu embargada per l'escàndol del cas Palau i el seu secretari general imputat per corrupció", ha afegit en referència a CDC i Oriol Pujol.

A aquesta situació, Nart afegeix "la santíssima trinitat" que va suposar per a ell el Govern tripartit, que "ens van deixar Catalunya convertida en bo escombraria, amb un deute enorme". "Aquests són els Moisés que ens han de portar a la terra promesa? Som els millors de Romania, Bulgària i Sicília. Jo el que vull és decència, eficàcia i que em treguin del lloc 130 d'aquesta llista", ha sentenciat el candidat de Ciutadans.

En aquest sentit, Nart apunta a CDC i Artur Mas com els principals culpables d'aquest panorama que ell dibuixa. Amb tot, el cap de llista de C's no veu que els intents de Mas per internacionalitzar el procés i portar el debat català a Europa. "Això de CDC és el més gran brindis al sol. Per aconseguir alguna cosa d'algú s'haurà d'estar d'acord que les dues parts han de voler. I l'èxit internacional de CDC és perfectament definible: el zero dins del no res", ha comentat Nart. I és que per a ell, "al senyor Mas, ni se l'espera ni se'l rep enlloc, ni a Europa ni enlloc".

Control dels pressupostos per evitar "orgies i especulacions"

Però Catalunya no és l'únic que ha rebut crítiques per part de Nart. El candidat de Ciutadans també ha criticat l'Estat espanyol per la seva política financera i econòmica en les darreres dècades. Per evitar que aquesta situació es torni a produir, Javier Nart planteja que algunes de les competències dels estats europeus siguin cedides o controlades des de la UE. "Deixar competències dels estats a la UE és, com tots els processos, un procés traumàtic", ha assegurat, malgrat que creu que aquest pas és absolutament necessari.

Per exemple, Nart creu que "és inevitable que haguem d'arribar a mecanismes unitaris en allò econòmic, que signifiqui una vigilància més decisiva sobre els pressupostos nacionals per evitar orgies financeres a la grega o especulacions obscenes a l'espanyola". Perquè segons el candidat de C's "tot això es paga" al final. "Les festes deixen ressaca. El problema és que un s'emporta la festa i altres la ressaca, i la ressaca la tenen els de sempre, la gent d'apeu", ha conclòs.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#44
Joanca fletxa Garrigoles
8 d'abril de 2014, 07.26 h


#41 En comptes de fer els teus discursets paranoico-megalòmans, per què no demostres que el #33 és fals?

te'l recordo :

Segons Viquipèdia : http://ca.wikipedia.org/wiki/Javier_Nart

(última línia de "carrera política") :

Javier Nart ha reconegut haver rebut "per error" 31.000 € al seu compte en un banc suís de Fèlix Millet,[2][3] motiu pel qual va ser relacionat amb el Cas Palau


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Joanca fletxa Garrigoles
8 d'abril de 2014, 07.24 h


#41 Rivas, tu com vols donar consells a ningú? Ets gairebé tan pedant com ignorant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Paco Pi fletxa Barcelona
8 d'abril de 2014, 02.15 h

Algú pot extraure el sentit de la següent frase (amb majúscules): "Nart apunta a CDC i Artur Mas com els principals culpables d'aquest panorama que ell dibuixa. AMB TOT, EL CAP DE LLISTA DE C's NO VEU QUE ELS INTENTS DE MAS PER INTERNACIONALITZAR EL PROCÉS I PORTAR EL DEBAT CATALÀ A EUROPA. "Això de CDC és el més gran brindis al sol."?
Així s'explica un articulista de pro?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Rivas fletxa Hospitalet
7 d'abril de 2014, 19.50 h

Javier Nart es un buen candidato: no hay más que ver la rabia que os domina al no poder encontrarle algo para fustigarle.

Ya dije que lo mejor será que los becarios de directe.cat aprovechen las prácticas para fabular una buena calumnia sobre Javier Nart. Yo me he cansado de darles consejos, pero veo que no acaban de decidirse.

Si en directe.cat me hacéis una oferta que mejore mis ingresos del CNI, yo os diseñaré la mejor calumnia ever. ¿Qué me decís?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Simó fletxa Igualada
7 d'abril de 2014, 14.24 h

Nart anirà molt bé per a l'independentisme perquè malgrat que té moltes aptituds oratoòries, sempre sembla ressentit i amargat. Parla sempre dels dels valors de l'esquerra però no sembla gens un home solidari i generós.
Crec que en el fons és un nacionalista espanyol ( sinó, de que ha de sentir fàstic pel debat independentista ) amb posat de progressista.

Poc dies abans de la manifestació del 2012, va dir que seria un fracàs i que els convocants " se Ivan a dar un gran batacazo "... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Raimon fletxa Barcelona
7 d'abril de 2014, 12.02 h

Ciutadans/Ciudadanos produeix "avorriment i fàstic". Li prenc la paraula a Nart.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Angel fletxa Castellbisbal
7 d'abril de 2014, 11.57 h

La "gota al Pacífic" serà ell mateix quan es disolgui en un no res a les eleccions europees. Te nasos que digui això una persona que acepta ser el segundon d'una llista que ja veurem si treu un representant al Parlament Europeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Ai Senyor! fletxa Barcelona
7 d'abril de 2014, 10.37 h

Amb quina facilitat determinats personatges projecten la seva mala ombra sobre els altres: En quin racó de la seva psique viu com una gota en el "seu pacífic litigant". Solipsista, vagant per aquests mons cercant audiència, el noranta per cent de les vegades amb cara de pomes agres, autosuficient i de mal geni. Sr. Nart, li desitjo a Vte. també que aviat sàpiga què farà quan sigui gran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
7 d'abril de 2014, 09.53 h

http://www.youtube.com/watch?v=lVDOPDAVxN0

INTERNACIONALITZEM la nostra causa i GUANYEM

Expliquem-nos al món i denunciem la guerra bruta i les amenaces de l'Estat espanyol contra el nostre poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Jaume fletxa Esplugues
7 d'abril de 2014, 08.47 h

#3
#6
#15
#19 Prt.prt,prt,prt.....preeeep.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.