directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#8AEspanyadiuNo malgrat tot #3DemocratesaMadrid

PP, PSOE i UPyD uniran forces contra la democràcia del dret a decidir, però ho tenen perdut perquè a Europa primer és la democràcia, avui comença el compte enrere d’una Catalunya independent

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Mariano Rajoy i Alfredo Perez Rubalcaba, liderats ideològicament per Rosa Diaz, tancaran files per rebutjar al Congrés dels Diputats la proposició de llei del Parlament de Catalunya perquè l’Estat cedeixi a la Generalitat les competències per celebrar una consulta. El xoc de trens porta setmanes definit, els tres representants catalans, segons les xarxes #3DemocratesaMadrid defensaran la legalitat de la consulta, Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera ho explicaran a la cambra de la democràcia espanyola que farà oïdes sordes a la demanda d’exercir la democràcia que demana una amplia majoria de catalans, la prova més evident que Espanya mai negocia, o guanya o perd, o imposa o és derrotada.

Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy i Rubalcaba han pactat fins a l’última lletra, però ho tenen perdut

La cita és a les quatre de la tarda. Mariano Rajoy -que encara no ha confirmat que serà ell qui prendrà la paraula-, vol que aquest sigui un debat "clarificador" on la seu de la sobirania espanyola rebutjarà meridianament qualsevol pretensió de celebrar la consulta. Per contra les forces sobiranistes entenen que amb aquest 'no' es tancarà la porta de l'acord amb Madrid per a la convocatòria però obre altres possibilitats, com la de celebrar-la d'acord amb la legalitat catalana, és a dir la llei de consultes que tramita el Parlament. 

Les xifres

La proposta arriba avalada per una àmplia majoria dels partits de la cambra catalana (CiU, ERC, ICV-EUiA i els tres diputats díscols del PSC), però toparà al Congrés amb el no d’aproximadament el 86% de la cambra espanyola. Són els prop de 302 vots del PP (185), PSOE (110), UPyD (5), Foro Asturias (1) i UPN (1). Davant tindran el suport de CiU (16), ERC (3), PNB (5), BNG (2), Amaiur (7), Esquerra Plural (11 d'IU, ICV i Cha), Compromís (1) i Geroa Bai (1), i Nueva Canarias (1) que sumen 47 representants. 

Àmplia representació catalana

Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC) i Joan Herrera (ICV) prendran la paraula davant un hemicicle ple de gom a gom on, a més dels 350 diputats de la cambra baixa, hi haurà una àmplia representació de les forces catalanes a la tribuna de convidats -més de la meitat dels diputats catalans del Parlament es desplaça a Madrid-, a més d'un desplegament de mitjans que no s'havia vist al Congrés des del debat d'aprovació de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Per a l'ocasió, i davant l'allau de peticions per part dels grups parlamentaris, el Congrés ha habilitat les sales Cánovas i Sagasta per poder seguir el debat per pantalla. 

Homs i Pelegrí representaran el Govern

Artur Mas no serà present a la cambra baixa, però el govern de la Generalitat estarà representat a Madrid pel conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el conseller d'Agricultura i secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí. També seguirà la sessió la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. En l'àmbit dels partits destaca la presència d'Alícia Sánchez-Camacho -que es reunirà amb el portaveu parlamentari del PP, Alfonso Alonso, a la una del migdia-, i l'absència del primer secretari del PSC, Pere Navarro, per motius mèdics. 

La Moncloa retreu a Mas la seva absència

L'executiu espanyol i el PP retreuen a Artur Mas que no sigui ell qui assisteixi al Congrés dels Diputats per defensar la proposta, tal com va fer Ibarretxe amb el seu pla, que es va estavellar contra la majoria parlamentària de les dues grans formacions espanyoles l'any 2005. El president de la Generalitat vol evitar que PP i PSOE s'apuntin el que "per a ells és una gran victòria".

En canvi, el president de la Generalitat va advertir aquest cap de setmana que en aquesta ocasió el 'no' de Madrid no posa punt i final al procés. "Es pot dir 'no' a una llei, però no es pot parar la voluntat del poble de Catalunya", va afirmar Mas des del Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat a l'acte de commemoració del centenari de la Mancomunitat. 

Primer, els arguments del govern espanyol

El debat s'obrirà amb la lectura per part del secretari primer de la Mesa del Congrés de l'escrit que va presentar el govern espanyol contra la iniciativa. Un cop superat aquest tràmit, serà el torn dels tres diputats designats per la cambra catalana per defensar la proposició de Llei. Joan Turull (CiU), Marta Rovira (ERC) i Joan Herrera (ICV-EUiA) disposaran de 10 minuts cadascun, el doble del que és habitual. 

No hi haurà torn en contra i es passarà directament a la fixació de posicions per part de cada grup parlamentari, de major a menor començant pel PSOE, que disposaran de 20 minuts cadascun. El PP ho farà l'últim i el govern espanyol pot intervenir en qualsevol moment. 

D'aquesta manera intervindran, per ordre, Alfredo Pérez Rubalcaba, Josep Antoni Duran i Lleida, Joan Coscubiela, Rosa Díez, Aitor Esteban, Alfred Bosch i els representants d'Amaiur, i la resta de forces del Grup Mixt, l'últim en prendre la paraula serà el portaveu del PP, Alfonso Alonso. 

Els diputats del Parlament disposaran d'un torn de rèplica de cinc minuts cadascú seguit per un de deu minuts per part dels portaveus dels grups parlamentaris. El debat finalitzarà amb la votació de la proposició de llei del Parlament. 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
8 d'abril de 2014, 13.23 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
B.Urleta fletxa Si els rucs deixessin de bramar, la llengua castellana desapareixeria del planeta?
8 d'abril de 2014, 12.25 h


#14 Com que sé que ets força lent, Aragoneses, i que et costa esforços sobrehumans entendre el que llegeixes, et repetiré el que t'ha dit JRS al comentari #11 :

1- què ens importa el que votin al Quebec o a la Mongolia exterior?

2- Al Quebec voten sovint per la independència. Al FRANQUISTA estat espanyol NO ENS VOLEN DEIXAR VOTAR perquè són uns FEIXISTES ANTIDEMÒCRATES que posen per davant una constitució FRANQUISTA a la voluntat de tot un poble de SET MILIONS DE CATALANS.

3- El t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
8 d'abril de 2014, 11.15 h

Los liberales ganan con mayoría absoluta las elecciones de Quebec .

Batacazo soberanista.

http://www.elperiodico.com/es/noticias/internacional/elecciones-quebec-liberales-derrotan-soberanistas-3244730


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Xavier fletxa Sabadell
8 d'abril de 2014, 10.25 h

Feu la DUI JA!!
No sé a qué esteu esperant.

Feu feu DUI, DUI DUI DUI DUI

feu-la ja, ja.Ara mateix Ja , ja


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
8 d'abril de 2014, 09.56 h

Bauzà denunciat per prevaricació, desobediència i impediment de l'exercici de drets civics reconeguts a la Constitució. Anem bé! Ja era hora de que començar amb querelles contea les nostres llibertats. Prou lliçons de cumplir falses lleis. Que complexin ells la llei.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
J.R.S. fletxa Empordà, CATALUNYA, PAÏSOS CATALANS
8 d'abril de 2014, 09.45 h



#6 Algunes consideracions:

1- què ens importa el que votin al Quebec o a la Mongolia exterior?

2- Al Quebec voten sovint per la independència. Al FRANQUISTA estat espanyol NO ENS VOLEN DEIXAR VOTAR perquè són uns FEIXISTES ANTIDEMÒCRATES que posen per davant una constitució FRANQUISTA a la voluntat de tot un poble de SET MILIONS DE CATALANS.

3- El teu comentari sembla fet exprés per demostrar la gran diferència entre el DEMÒCRATA CANADA i el FEIXISTA ESTAT ESPANYOL.

De manera que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
8 d'abril de 2014, 09.17 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
8 d'abril de 2014, 09.16 h

Per això estan les DUI com van fer els USA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
8 d'abril de 2014, 09.15 h

Si jo votem no podem tenir el nostre "batacazo" o al d'ells... Oi que no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
8 d'abril de 2014, 09.12 h

Madrid es ja la capital de la corrupció pitjor que els llocs de mafies. Un mena de tercer mon a Europa. Una excepció. Por algo será que d'Olimpiades res de res...

El Rei construint mansions a mantingudes a costa del poble i caçant elefants amb "ella"
Sobre negres del PP amb quartos que vene de Suïssa
Cospedal saltant-se cues "porque puede". Xulería?
Aguirre atropellant policies i fugint a corre cuita.
Presidents del TS fent orgies amb homes pagant nosaltres.
Maten toros a la plaça per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.