directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rovira: "L'acord depèn de vostès. És possible, legal i democràtic" #3democratesaMadrid

La secretària general d'ERC assegura que Catalunya no té "encaix" possible a Espanya i reivindica el referèndum com l'expressió de la democràcia

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha apel·lat a l'esperit democràtic per defensar la viabilitat d'un referèndum independentista. Durant la intervenció al Congrés dels Diputats, la número 2 d'ERC ha fet èmfasi en què l'únic impediment que existeix per acordar la consulta és l'actitud de l'Estat. Una qüestió de "senzilla" solució. "L'acord depèn de vostès. És possible, legal i democràtic", ha indicat als diputats espanyols. El discurs també s'ha centrat en "l'impossible encaix" de Catalunya a Espanya, tot i els intents de moltes generacions.


Marta Rovira al congrés
Marta Rovira al congrés
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
La independència l’única sortida
 
La independència és, segons ella, l'única sortida al conflicte. I les urnes, les úniques que poden garantir que se segueix l'opinió de la majoria.

La senzillesa de votar
 
Marta Rovira ha estat la segona representant del Parlament en participar del debat, immediatament després del president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull. Com ell, ha recordat que no existeixen traves legals ni jurídiques per convocar la consulta perquè es tracta d'una qüestió política. 

La portaveu republicana ha imaginat dues cadires, amb dues persones, dos papers i dos bolígrafs per simbolitzar la "senzillesa" d'un acord per fer possible que els catalans decideixin el seu futur a les urnes. En una cadira estaria assegut un representant del catalanisme polític i en l'altra "improperis, amenaces velades i informes apocalíptics" que fan impossible el pacte.
 
Un pacte impossible com també ho és l’encaix de Catalunya a Espanya

Un pacte impossible com també ho és l'encaix de Catalunya a Espanya segons la número 2 d'ERC: "la conclusió és que l'encaix és impossible. Tenim la sensació que no ens accepten com som, ni com pensem, ni com parlem, ni com somiem". La "millor" manera de treballar pel futur dels catalans és, doncs, "votar i construir un Estat que ens permeti recuperar benestar i oportunitats".

"Els demanem el vot a favor d'un pacte polític", ha insistit. Rovira ha deixat clar que ERC -i la resta de formacions que defensen el dret a decidir- vol arribar a un acord amb el govern espanyol, però això dependrà de la "voluntat política" de la part espanyola si, com interpreten els republicans, la part catalana ha manifestat repetidament que la seva primera prioritat és el pacte.
 
Ningú podrà evitar el dret a decidir dels catalans

Digui el que digui el Congrés dels Diputats, el govern espanyol o qualsevol altra institució de l'Estat, Rovira està convençuda "ningú" podrà acabar amb la "il·lusió i l'esperança" que genera el referèndum en la societat catalana. Citant, en català, al poeta Vicent Andrés Estellés, ha afegit: "no podran res davant d'un poble alegre, unit i combatiu". Per acabar amb un: "votarem i guanyarem el nostre futur".
Principio del formulario
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
9 d'abril de 2014, 15.07 h

#29 Comunicado de la resistencia :
Hemos de comunicarte que eres tonto del culo


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
9 d'abril de 2014, 13.42 h



Comunicado de la Resistencia :

Tras el rechazo frontal del Gobierno español a los justos planteamientos expuestos por las fuerzas políticas representativas de la Nación Catalana,por los cuales reclaman el inalienable derecho del Pueblo Catalán a expresar su voluntad política sobre su inmediato futuro, y sobre su deseo de convertirse en una entidad estatal en el marco jurídico internacional,
EXPRESAMOS nuestra consternación, y nuestra más enérgica condena y repulsa ante la postura in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Catalonia - More Than Just A Community fletxa .........................
9 d'abril de 2014, 11.23 h

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

Ningú defensa una causa que desconeix Reenvia aquest vídeo a tots els teus contactes i converteix-te en ambaixador!

((*(( FREEDOM FOR CATALONIA ((*((


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
L.Mental (disparant veritats com catedrals !) fletxa estat espanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
9 d'abril de 2014, 10.45 h





CASTELLA HA FRACASSAT en el seu intent de vertebrar un imperi , i també ha fracassat en el seu intent de vertebrar un estat. La ignorància, els enormes COMPLEXOS D'INFERIORITAT, el menyspreu a qui sap més que ells, els FANATISME ANALFABET, han fet que l'estat "espanyol" , nom amb el que es preten CAMUFLAR L'ESTAT CASTELLÀ, ha esdevingut un FRACÀS ESTREPITÓS QUE FA AIGÜES PER TOTES LES QUADERNES DE LA NAU.




Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
B.Urleta fletxa estat espanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
9 d'abril de 2014, 10.43 h





#24 . . . huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
L.Mental fletxa estat espanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
9 d'abril de 2014, 10.41 h





Castella, has demostrat ser una INCOMPETENT, una BARROERA, a l'hora d'organitzar. I ara ets això: la RIOTA de tota Europa, el MAJOR NIU DE CORRUPCIÓ D'OCCIDENT, la terra de la INCOMPETÈNCIA IGNORANT, de l’ATUR IMPARABLE, de les FARSES JUDICIALS, de la PARÒDIA D'ESTAT DE DRET, de l'ESPERPENT DE DEMOCRÀCIA, dels PRESOS POLÍTICS, de la SUPERVIVÈNCIA DEL FEIXISME FRANQUISTA MAL DISSIMULAT.




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
9 d'abril de 2014, 08.59 h

#21 # 22 # 23
Que se siente al ser un repugnante tarado q vive de la caridad de los servicios sociales y es despreciado por familia y vecinos ? ( amigos no tienes , estas como una cabra )
Sólo algún celador del pabellón psiquiátrico te escucha , pero es su trabajo y tiene q soportar a perturbados como tu a diario
Eres un detestable montón de mierda


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
RIMMEL , la zorra del disierto fletxa Disierto del Sara (no del SARA-sa de mi ijo ANACLETO ARAGONESE, que me salió tarao el probe)
9 d'abril de 2014, 08.40 h



#22 Conio, Mamut Ab Dalá ! Tu por aquí ! Ere tu uno de mi mehore crienteh !!

Ninio !, ANACLETO ARAGONESEH !! como güerbas tu a disil que ahy que matal a loh moroh, te sacudo una otia que te curo el selebro que te pelforé cong la abuja daser carseta cuando intenté abortalte.

Que no veh tu, degrasiao que tu madre que soy chio, dede que atrapé la sifiri, no teno otroh crienteh que eyos?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
9 d'abril de 2014, 08.31 h




#20 Tu ANACLETO ARAGONESES ser paisa jalufo NAZI RACISTA que comer jalufo y ser tu mismo jalufo porque decir que ser digno de alabanza que guardia civil matar moros, jalufo NAZI FRANQUISTA

Aragoneses, comentario num. 2 de http://www.directe.cat/noticia/343629/ernest-maragall-diu-al-jutge-marlaska-que-el-proces-pel-setge-al-parlament-es-des... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
9 d'abril de 2014, 08.26 h



#20 Anacleto Aragoneses! què tal nano? encara no t'has rentat ? Aviat podrás figurar en el Guinness com el brut més guarra del món !





Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.