directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Joventut obre el període d’inscripció als camps de treball d’aquest estiu

El Departament ofereix enguany 1.292 places per a 90 camps de treball a Catalunya i la resta de l’Estat i també es pot optar per una experiència a l’estranger

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família ha obert aquest dimarts el període de preinscripcions per a participar en els camps de treball per a joves d’aquest estiu. La Generalitat ofereix un total de 1.292 places per a 90 camps, 55 a Catalunya i 35 a la resta de l’Estat espanyol. Els camps de treball consten d’una estada de quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural. L’allotjament pot ser en cases de colònies, en tendes de campanya o en instal·lacions habilitades expressament. Els joves participants -entre 14 i 29 anys-,  poden omplir les seves sol·licituds fins el proper 22 d’abril a través d’aquest web del portal Jove.cat
 
 
L’adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant notari, el proper 25 d’abril. Cada jove inscrit podrà escollir fins a tres preferències i el sorteig establirà l’opció finalment assignada.
                                                                                   
Oferta a Catalunya
 
A Catalunya s’ofereixen un total de 55 camps de treball organitzats per Benestar Social i Família, 20 dels quals són novetat d’enguany, a través de diferents associacions d’educació en el lleure, ens locals, entitats i fundacions sense ànim de lucre. Alguns dels destacats són:
 
“Arqueologia inclusiva a la Vall de l’Ondara” (El Talladell, l’Urgell). El projecte pretén descobrir el patrimoni cultural de l’entorn i la inclusió de persones amb menys oportunitats, amb capacitats diferents. El jaciment de la Rosella va ser descobert el 1991 i els participants buscaran restes de cases d’ús domèstic de l’ibèric tardà.
“Joves solidaris a la Vall del Llémena” (Sant Gregori, el Gironès). Es recolliran i distribuiran productes de l’horta per a la Fundació Privada Banc dels Aliments de les Comarques de Girona. També es faran tasques de neteja i senyalització al bosc de Taialà, entre d’altres. 
 
“Les muntanyes de Prades” (La Febró, el Baix Camp). Es milloraran els accessos i es netejaran zones d'alt valor de les muntanyes de Prades que funcionen com a tallafocs i afavoreixen la biodiversitat. També es restauraran elements hidrològics i s’aprendrà a interpretar la biologia de molts animals tot coneixent el seu hàbitat i alimentació. 
“Els ibers, la vida sota terra” (La Llacuna, l’Anoia). Els participants museïtzaran les troballes arqueològiques de La Llacuna per recuperar un antic poblat ibèric. Faran excavacions, neteja de l'entorn, interpretació i classificació d'objectes i condicionament de l'espai, acompanyats d’experts en conservació i restauració de patrimoni. 
“Pedres escèniques” (Vilalba dels Arcs, la Terra Alta). Es condicionarà l'escenari que envolta la tradicional representació de la Passió que es realitza cada any per Setmana Santa a Vilalba dels Arcs. Els treballs consistiran en la neteja i condicionament dels camins d'accés a la part superior del turó, la retirada de massa forestal i l’arranjament de marges de pedra, entre d’altres.
 
Catalunya acollirà també aquest estiu 16 camps de treball amb participació majoritària de joves estrangers, d’acord amb intercanvis de places entre entitats i organismes catalans i d’arreu del món. Entre d’altres, destaquen aquests camps de treball: 
 
“Requesens: Caprice or Castle?” (La Jonquera, l’Alt Empordà). Recuperació, manteniment i neteja del castell i el seu entorn.
“Gerb ‘14” (Gerb, la Noguera). Marcar i construir un petit sender des del dipòsit d’aigua de la població fins al nucli urbà.
“Riera de la Boella: història i natura” (La Canonja, el Tarragonès). Millora dels ecosistemes de la riera i descoberta de l’entorn.
 
A la resta de l’Estat
 
Així mateix, es desenvoluparan dos camps de treball a Barcelona i Vidreres (la Selva) adreçats a joves catalans i d’altres vinguts d’arreu de l’Estat, en virtut d’acords d’intercanvi entre diverses comunitats autònomes. En aquest sentit, la Direcció General de Joventut ofereix enguany 62 places a joves catalans perquè puguin participar en un dels 35 camps de treball que es duran a terme en diferents indrets de l’Estat espanyol. S’hi inclou des d’un camp de patrimoni a Sant Esteve de Llitera (Osca) fins al treball arqueològic al jaciment romà de Vila Joiosa (el País Valencià), passant per diferents activitats de suport a la gent gran a Lekeitio (el País Basc).
 
 
En l’àmbit internacional
 
L’oferta de camps de treball permet escollir entre activitats organitzades a Catalunya i a fora del nostre país, concretament a un total de 52 estats repartits per Europa, Amèrica, Àfrica, Àsia i Oceania.
 
 
Al marge de la planificació del Departament de Benestar Social i Família, els joves de 18 a 29 anys tenen l’opció de participar als camps de treball d’intercanvi internacional organitzats arreu del món per part de diferents organismes i associacions.
 
El període d’inscripció és obert a través de la Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals (COCAT) i el Servei Civil Internacional (SCI). En total, es pot escollir entre uns 1.775 camps de treball. Aquest 2014 es preveu la participació d’uns 18.000 joves europeus. L’any passat 631 joves catalans van participar en aquest tipus d’estada.
 
Els camps de treball internacionals són projectes de voluntariat on un grup de joves d’arreu del món contribueix a tasques pel bé de la comunitat que acull el projecte. El desenvolupament de l’estada es fa en convivència amb altres persones, de manera que el jove ha de participar en totes les tasques quotidianes. La durada sol ser d’entre dues i tres setmanes, tot i que també hi ha estades d’un mes i de fins a un any sencer.

Enguany es pot escollir entre projectes de diferents temàtiques: restauració arqueològica, desenvolupament mediambiental, desenvolupament comunitari, solidaritat o treball amb infants, entre d’altres. Tots aquests camps de treball es desenvoluparan en comunitats locals dels cinc continents, en un intercanvi de places entre entitats juvenils d’arreu del món coordinades per l’associació Alliance.
 

 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
9 d'abril de 2014, 10.25 h

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

Ningú defensa una causa que desconeix Reenvia aquest vídeo a tots els teus contactes i converteix-te en ambaixador!

((*(( FREEDOM FOR CATALONIA ((*((


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 d'abril de 2014, 07.59 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.