directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Construint la tardor de la llibertat

La jungla del procés a trenta setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Risto Mejide, Joaquim Nadal, Alfredo Pérez Rubalcaba, Eduard Punset, Josep Rosiñol i Alicia Sánchez Camacho.

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre ( @Granollacs ) Arxiver i Historiador..- A més del no definitiu d’Espanya a un referèndum acordat, sense cap contrapartida més enllà del fum d’una impossible reforma constitucional, aquests set dies ens deixen damunt la taula l’exposició per l’Assemblea Nacional Catalana d’una acurada i imaginativa preparació de la mobilització popular en favor del dret a decidir entre l’Onze de Setembre i el 9N. En contrast, el dependentisme s’organitza tard i malament , sobre una base electoral feble i desmobilitzada. Som cada dia més a prop. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Mejide, Risto(creatiu publicitari).
Malalt de carnetisme.
Mentre el president espanyol Mariano Rajoy tornava a repetir la seva estultícia de la sang que ens uneix, aquest histriònic presentador televisiu entrevistava, diumenge, al president d’Esquerra. Amb el seu vedetisme habitual, no va deixar al bo d’en Junqueras enllaçar (i mira que és difícil) més de dues frases seguides. Particularment delirant va ser el moment en el qual li va preguntar sis vegades que què deia el seu DNI. Antic, antic, encara que amb posat modern, Mejide no entén que el catalanisme (avui, majoritàriament sobiranista), a diferència de l’espanyolisme, no és l’ètnic de la sang, sinó el conformat a partir d’elecció lliure. Per això el nostre actual document d’identitat pot dir missa: ja és paper mullat.
 
Nadal, Joaquim(exconseller socialista).
S’agafa abans un mentider.
La setmana ha acabat amb una nova fumarada de l’establishment en defensa d’una hipotètica reforma constitucional per a la qual no existeix cap mena de consens ni a Espanya ni encara menys a una Catalunya, que ja ha passat aquesta pantalla. La credibilitat dels proponents a més, és radicalment nul·la. L’exalcalde de Girona ha recordat que fou precisament Pérez Rubalcaba qui va oposar-se amb més energia al traspàs a la Generalitat de la titularitat dels aeroports catalans. Cal recordar, sobretot, encara que ara mirin cap a una altra banda després de lobotomitzar el PSc, que la sentència del Tribunal Constitucional de juliol de 2010 que va assassinar l’autonomisme va seguir fil per randa els arguments de l’advocat de l’Estat del govern Zapatero. Difícilment ens tornaran a enganyar.
 
Pérez Rubalcaba, Alfredo(líder socialista espanyol).
Fum, fum, fum.
La intervenció del secretari general del PSOE al debat al Congrés del passat dimarts hauria d’haver fet amagar-se sota l’escó als seus correligionaris catalans. Resulta que, a diferència dels sobiranistes, que estem obligats a revelar fins a l’últim detall d’un futur que no depèn de nosaltres, el senyor Rubalcaba pot parlar de la reforma constitucional sense concretar res de res. Boira per ensarronar, trenta anys més, una altra generació. I a més, declarar-se, contra allò que ell mateix defensava el 1976, absolutament (així, absolutament) contrari al dret a l’autodeterminació. Ell vol que continuem junts i, per tant, no podem votar una altra opció que la seva. Gran demòcrata, sí senyor. Campalans, Serra i Moret, Pallach, Raventós. Pobre PSc.
 
Punset, Eduard(expolític i divulgador científic).
Intel·ligència en deconstrucció.
L’entrada de la seva filla en el número tres de les llistes de Ciudadanos a les europees, ha derivat en el suport del veterà expolític centrista a la formació estrella del dependentisme. Un recolzament acollit per l’entorn mediàtic de l’espanyolisme català (famolenc com el tenim) amb gran alegria i gatzara. No és d’estranyar: és un gran progrés, si tenim en compte que van començar amb el Yoyas. Una periodista-activista de la corda considerava el suport de Punset com una demostració que la intel·ligència és amb la submissió a Espanya. La idea només té un petit inconvenient: que absolutament totes les enquestes fetes als darrers anys demostren empíricament que com més alt és el nivell d’estudis de la mostra consderada més gran és també el percentatge d’independentistes. Llàstima.
 
Rosiñol, Josep (president de Societat Ciivil Catalana).
Quatre anys de retard.
L’Assemblea Nacional Catalana va néixer estrictament de la Conferència Nacional per l’Estat propi celebrada l’abril de 2011; en realitat, però, l’origen cal cercar-lo en desembre de 2009, no només perquè fou a l’entorn de la Consulta d’Arenys de Munt que es constituí el nucli rector, sinó perquè va sorgir de l’escalf de les mobilitzacions pel vot que la van seguir. Ara, el dependentisme ha decidit, després del fracàs els dos darrers anys de les seves convocatòries de manifestació del Día de la Hispanidad, articular Societat Civil Catalana, una entitat transversal en favor del manteniment de la dependència i la submissió de Catalunya envers l’Espanya, que la vol esborrar del mapa per sempre. Fan tard. Massa. I ho saben. Perden la partida i s’equivocaran molt.
 
Sánchez Camacho, Alicia(presidenta del Partido Popular a Catalunya).
Parlar per parlar.
Des de la Camarga, tot esperant la seva defenestració política, la Sánchez Camacho s’arrossega penosament per la vida política catalana. La seva buidor personal (no sé, segons diuen de les converses que alguns li han sentit mentre dina amb amigues) es veu encara superada per la capacitat per contradir-se. Diumenge passava per la Nostra per no quedar-se enrere en la cursa dependentista i clamar contra l’Assemblea, tot afirmant que no representa ningú; que qui representa de veritat els catalans és el Parlament de Catalunya: aquesta era la seva reflexió tot just 48 hores abans que el Congreso de los Diputados amb majoria absoluta del seu partit, es passés pel folre la voluntat expressada per dos terços dels catalans! Coherència espectacular.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis. 
 
 
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Carles fletxa Barcelona
23 d'abril de 2014, 19.42 h

#16
Aqui els únics NAZIS hereus del feixisme-franquisme sou els del PP


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jajaja.. fletxa Barcelona
14 d'abril de 2014, 14.47 h

Doncs jo crec que es pot aplicar mes encara als vostres dessitjos. Temps al temps. Ens veiem en uns anys, veure'm qui ha venut fum, fum, fum..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
De veritat.. fletxa Barcelona
14 d'abril de 2014, 14.45 h

Esteu molt malalts!! Sou la puta Razon, el Mundo d'aqui.. I a sobre amb uns aires de superioritat que espanta, i feu el ridicul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
14 d'abril de 2014, 09.08 h

#20

Quin pesat ! Va repetint la mateixa tonteria quántes vegades, aquest imbècil?
! TARAT !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
14 d'abril de 2014, 00.39 h

FASES de la MORT.

1. Negació: procés pel qual la persona nega que aquesta hagi de
ser la seva sort.
2. Ira: Fase on la persona va contra tot i es pregunta perquè li ha hagut de tocar precisament a ella.
3. Negociació: Moment en el qual el pacient intenta canviar el seu destí mitjançant promeses a si mateix o a una divinitat.
4. Depressió: Fase d’enfonsament psicològic.
5. Acceptació: Moment que la persona accepta o es resigna amb la seva sort.

SEGONS The Wall Street Journal, Espan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Parlen de la independència de Catalunya i no conviden cap independentista fletxa Això és la seva pluralitat, típica de règims totalitaris ................
13 d'abril de 2014, 23.54 h

Per Sant Jordi, dia internacional del llibre i patró de Catalunya, que ningú deixi l'estelada al calaix recollint pols! Lluïm-les i que la gent de tot el món ho vegi .

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, LA REPÚBLICA CATALANA, penjem estelades i senyeres.

ESTELADES AL BALCÓ FINS A L'ALLIBERACIÓ!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
13 d'abril de 2014, 21.51 h



#16 No m'estranya que sigui el pitjor que has llegit a la vida, perquè tu, a part d'alguna carta del teu novio, no has llegit més que el menú de restaurants barats.
I amaga't, que no et trobi el Fibló


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
13 d'abril de 2014, 21.46 h



#16 Amagat, neng, perquè com t'atrapi en F.Ibló . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jorge Camps fletxa Blanes. Gerona.
13 d'abril de 2014, 21.29 h

La crítica a Risto Mejide en este plamfleto o chiringuito subvencionado por el nazional-catalanismo es de lo más majadero y paranoico que he leído en mi vida. Es horrorosamente radical, fuera de la verdad y asquerosamente esquizofrénico.
Es la estrategia del nazional-catalanismo a través de estos chiringuitos que montan como esta MIERDA de página web, poner perdido sin TON ni SON a todo disidente a la doctrina monopensante y antidemocrática que representan los nacionalismos radicales y ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
PEP fletxa el vendrell
13 d'abril de 2014, 20.21 h

Ni cas a aquesta gent ni cas només tenen un miserable vot aquesta és la nostra força la del poble català VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.