directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas crida a omplir les urnes el 25 de maig per buscar "aliats i amics" per exercir el dret a decidir

Ha constatat que Catalunya es trobarà a Madrid "una paret molt gruixuda, una roca granítica, difícil de perforar", i prova d'això és la votació al Congrés d'aquest passat dimarts.

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat aquest divendres a omplir les urnes el 25 de maig per buscar "aliats i fer amics" per exercir el dret a decidir. En la seva intervenció al consell nacional de CiU que ha aprovat les llistes per a les eleccions europees, Mas ha constatat que Catalunya es trobarà a Madrid "una paret molt gruixuda, una roca granítica, difícil de perforar", i prova d'això és la votació al Congrés d'aquest passat dimarts. És per això que ha apostat per recórrer a Europa i per fer-ho també a través dels diputats més experts. I és que Mas ha posat en valor l'experiència de Ramon Tremosa i de Francesc Gambús a Brussel·les enfront de la de la resta de candidats catalans.
Mas i Tremosa
Mas i Tremosa

Comparteix
   


Etiquetes
Absència de Duran !

CiU ha donat el tret de sortida aquest divendres a la precampanya electoral de les europees amb un consell nacional que ha servit per aprovar les llistes i les bases del programa electoral. Amb un to ja de míting electoral, Mas ha advertit que Catalunya es juga el 25N el procés polític en què està immersa, perquè ara més que mai cal anar a Europa a explicar el procés i a buscar suports per materialitzar la consulta.

Tot i que ha assegurat que Catalunya ha de continuar tenint la mà estesa per negociar i arribar a acords amb Madrid, ha constatat que el que es trobarà serà una "roca granítica, difícil de perforar, ni tan sols d'introduir una petita escletxa", i per això cal apostar per Europa, una Europa que està impactada per un moviment "pacífic i democràtic". "Hem d'anar a Europa a buscar aliats, a fer amics, i tenim un gran actiu per fer-ho, que és aquesta base democràtica i popular", ha opinat.

Traslladar la mobilització del carrer a les urnes

Mas ha advertit que el 25 de maig cal demostrar a Europa que Catalunya és capaç de traslladar a les urnes les mobilitzacions del carrer. "Com s'entendria per part dels nostres aliats i amics, que són els que ens poden ajudar en els moments decisius d'aquest procés, quin missatge rebrien si veuen que Catalunya està reclamant el dret a decidir i votar, que es mobilitza al carrer en manifestacions i cadenes humanes i que en el moment que pot anar a votar es queda a casa?", ha preguntat.

D'aquesta forma, ha continuat, Catalunya "despistaria" els seus possibles aliats, i per això ha demanat als catalans que, tot i veure aquestes eleccions com "llunyanes i fredes", acudeixin a les urnes el 25 de maig per demostrar que "són capaços d'omplir carrers i també urnes". "Perquè en aquest moment transcendent, no podem fallar en cap ocasió que se'ns presenti", ha reblat.

I no només ha fet una crida a la participació, sinó que també ha demanat directament al poble català que opti per CiU, que aposti per "deixar la defensa dels interessos del país sobretot, no exclusivament però sobretot, en mans de la gent experta". "Mireu els nostres caps del llista, són gent que tenen experiència. Després mireu tota la resta. Ja està", ha etzibat, tot recordant que Gambús va treballar amb Concepció Ferrer al Parlament Europeu durant sis anys i Tremosa repeteix ara com a cap de llista. 

Ja per suavitzar, Mas ha afegit que tothom té actius i tothom pot sumar, però ha insistit que en el moment "súper delicat" que viu Catalunya, cal posar-se "en les millors mans". "I com que Catalunya es juga molt perquè la seva situació és molt complicada, hem de demanar a la gent del país que s'ho pensin i apreciïn que els nostre candidats són gent amb experiència", ha reblat.

La culpa no és de Brussel·les, és de Madrid

Al marge del procés, Mas ha remarcat que Catalunya es juga també el model d'Europa que vol, i aquí ha volgut contrarestar totes aquelles crítiques contra les polítiques d'austeritat impulsades per la UE. El president de la Generalitat ha reconegut que a Europa "segur que hi ha alguns integristes de l'austeritat", però ha subratllat que les retallades que ha patit Catalunya no són culpa de Brussel·les, sinó de Madrid. I no només això, ha parlat de la "clatellada a l'autogovern", del dèficit fiscal i dels atacs permanents a la llengua. 

Si els funcionaris catalans veuen el salari reduït, ha continuat, és perquè a Madrid "s'han pres decisions per escanyar les comunitats autònomes en general i Catalunya en particular".

Eleccions per reforçar el lideratge del president
El candidat de CDC i cap de llista de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha remarcat que el procés que s'està produint a Catalunya és vist al món com un model juntament amb l'escocès, perquè en cap dels dos hi ha hagut "ni un vidre trencat". Ara bé, alhora ha defensat que el referèndum català és molt més legítim per la participació en les darreres eleccions al Parlament, que va arribar al 70% i per la majoria parlamentària que el sustenta. 

Tremosa ha advertit que aquestes eleccions "seran llegides en clau del procés", i si CiU obté un bon resultat, serviran per reforçar el lideratge del president de la Generalitat, "sense el qual aquesta demanda no tindria canalització parlamentària". 

Votar el 25 de maig per votar el 9N

El candidat d'UDC a les eleccions europees, Francesc Gambús, ha remarcat la importància d'anar a votar el 25 de maig per demostrar a Europa i a l'estat espanyol que Catalunya vol votar el 9 de novembre. Gambús ha subratllat que com a responsable d'Afers Exteriors del Govern s'ha dedicat a fer pedagogia arreu que el català és un procés democràtic que vol una UE més política, més federal, amb més cessions de sobirania a Brussel·les. "Quina cara farem si la participació del 25 de maig és com la del 2009? Catalunya es pot permetre ara i aquí fer aquesta mena de ridícul?", ha preguntat. 

"Si volem que Espanya escolti el que volem, si volem que Europa escolti el que volem, ens cal una torrentada de vots el 25 de maig", ha insistit Gambús, que ha demanat que en les eleccions europees hi hagi un "terratrèmol de vots". "Hem d'anar a votar el 25 de maig per mostrar a Europa que res farem per deixar de formar-ne part, per demostrar a Europa que el 9 de novembre volem tornar a votar", ha reblat.

Per la seva part, el president del consell nacional d'UDC, Ramon Espadaler, ha remarcat que la participació del 25 de maig és important per un doble motiu. "Per demostrar la nostra catalanitat i també el nostre compromís amb la UE", ha indicat. I és que Espadalar ha subratllat que el dia 25 "no és només una fita en el camí cap al 9N", tot i ser un "port de primera" de cara a la consulta. Espadaler ha cridat a votar per expressar l'europeisme que sempre ha caracteritzat el poble català, i per demostrar que "Catalunya i Europa són realitats indissociables". "Volem continuar formant part de la UE", ha insistit.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
14 d'abril de 2014, 23.05 h

Les Eleccions Europeas no tenen res a veura amb LA Consulta ni en Catalunya , alla es vota per QUINAEUROPA VOLEM ? De DRETES o de D´ESQUERRES . Volem es faixin políticas Socials o LIBERALS . Aixo es tria res mes tot lo altra es Enganyar es mentira hus voldran mentir i enganyar VOTEU DERETA O ESQUERRA Vosaltres trieu


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
12 d'abril de 2014, 11.59 h



#6 Si et refereixes al naZionalisme CASTELLÀ, disfressat de naZionalisme esPANOLI ( que són els naZionalismes que es varen aliar amb Hitler i amb Mussolini per lluitar contra el naCionalisme català el 1936-39), més que un soufflé jo en diria . . .

. . . . . . . UNA . . . X A N F A I N A ! ! ! !

huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH HHHHUUUUUUAAAAAHHHH ! ! ! !

. . . e s P A N O L I S ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
12 d'abril de 2014, 11.53 h



#10 Aragoneses, tu, essent un esPANOLIeru i olé, ets incapaç d'entendre que Charlot era un gran còmic internacionalment reconegut. La vostra típica IGNORÀNCIA FANFARRONA CARPETOVETÒNICA, et fa titllar de "xarlotada" allò que a la teva limitada ment li sembla ridícul.

No, nano, t'equivoques. Una cosa és la COMICITAT i una altra de ben diferent la RIDICULESA.

Ridícul ho era el Mario Moreno "Cantimflas", que practicava un humor XARÒ i de mal gust, a la manera espanyola.

En Synera N... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
12 d'abril de 2014, 11.07 h

#9

Arenys, veo que has cambiado la tonteria de Bapu por esta nueva.

Me gustaba mas la de Bapu, alli nos seguiamos riendo de vosotros y esta no tiene nada sobre la risa y el descojone que nos traemos con vuestra charlotada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
12 d'abril de 2014, 06.08 h

FASES DE LA MORT

Segons The Wall Street Journal (article d'Andrew Dowling), Espanya és a la "3":

1. Negació: procés pel qual la persona nega que aquesta hagi de
ser la seva sort.
2. Ira: Fase on la persona va contra tot i es pregunta perquè li ha hagut de tocar precisament a ella.
3. Negociació: Moment en el qual el pacient intenta canviar el seu destí mitjançant promeses a si mateix o a una divinitat.
4. Depressió: Fase d’enfonsament psicològic.
5. Acceptació: Moment que la pers... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
12 d'abril de 2014, 02.12 h

La lògica de la crida es ben normal, doncs si el que volem és poder votar el 9N, potser que no despatxem les europees amb una baixa participació, tot i els defectes de la UE en la seva forma de ser triada i de governança, poc transparent per la ciutadania amb el pes polític que representa pels estats membres.
Trobo que hauríem de superar la participació del 55% del cens, cosa que no ha succeït mai en cap estat europeu a les eleccions europees. L´efecte que tindria sobre tots els altres... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
12 d'abril de 2014, 01.59 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 d'abril de 2014, 01.09 h

EL SOUFFLE NAZIONALISTA SE DESINFLAAAAAAAAAAAAAAAAA.

DESPUES DE HACER EL RIDICULO MASS RECONOCE QUE DEBERA CONVOCAR ELECCIONES (CUANDO A EL LE INTERESE QUE NO SERA AHORA SINO QUE ANTES CHUPARA DOS AÑOS MAS DE SILLON).

PARA ESE VIAJE NO HACIAN FALTA ALFORJAS.


Mas en 'Le Figaro': "Si no hay otra opción transformaremos las elecciones en un referendo"

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/entrevista-artur-mas-franceinfo-lefigaro-consulta-3247794#


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
11 d'abril de 2014, 23.30 h

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

REFERÈNDUM és DEMOCRÀCIA. Qui té por de la democràcia?
Contra la dictadura de Castella, INDEPENDÈNCIA!
Ningú defensa una causa que desconeix Reenvia aquest vídeo a tots els teus contactes i converteix-te en ambaixador!

((*(( FREEDOM FOR CATALONIA ((*((


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
B.Urleta fletxa els esPPANOLIStes pancastellanistes, tenen un cervell tan petit o més que les seves gònades.
11 d'abril de 2014, 22.37 h






Mentres duri aquest apassionant i TRANSCENDENT procés històric que ens ha tocat viure durant aquests anys, en totes les convocatòries electorals, siguin autonòmiques, legislatives o europees, TOT AQUELL QUE AMB UNA O ALTRA EXCUSA FACI PROPAGANDA PER L'ABSTENCIÓ O PEL VOT EN BLANC, SERÀ UN AUTÈNTIC :

T R A I D O R
. . . . . . . . . . . . . . .A

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . C A T A L U N Y A !!*!!






Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.