directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rubalcaba confirma la deslleialtat de Duran amb el procés

El PSOE plantejarà un canvi constitucional, impossible per la negativa del PP, que vol trobar una sortida a la situació catalana i que ja compta amb el suport de Duran

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha avançat que després dels comicis europeus el PSOE presentarà una iniciativa al Congrés per reformar la constitució per tal de trobar una sortida a la situació catalana. Rubalcaba ha explicat que dijous passat va conversar amb Duran sobre la proposat amb el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, i ha declarat que va percebre que Duran "admetia els seus arguments". En aquest sentit, els dos líders van decidir posar-se a treballar "cadascú en el seu àmbit" per posar al centre del debat el diàleg i la reforma constitucional, que en cap cas inclouria el dret a decidir.
No a la consulta ni al dret a decidir
 
Malgrat que el PSOE defensava el dret a l'autodeterminació al congrés de Suresnes el 1974 el líder del PSOE ha afirmat que ell "no creu" en aquest dret, perquè "no està reconegut" a cap constitució del Món i implicaria que qualsevol territori pogués marxar d'Espanya quan "no pot ser així". Segons Rubalcaba, aquest dret està pensat per a les colònies "però no existeix com a tal". "Seria com posar el principi d'inestabilitat al conjunt dels estats", però "aquesta inestabilitat és incompatible amb l'estat modern". Així, Rubacaba ha proposat que els catalans que vulguin un estat propi votin 'no' als canvis de la constitució que plantegi el Congrés.

Rubalcaba, 30 anys marejant la perdiu
 
Segons Rubalcaba, el PSOE està estudiant diferents models per plantejar la reforma constitucional i s’ha mostrat partidari d’emmirallar-se amb el model alemany perquè “funciona molt bé i és molt semblant a nosaltres. Hem de mirar com ho han fet, i intentar seguir aquesta metodologia alemanya”. El líder del PSOE ja sap però que el PP tancarà la porta a la reforma i per tant la seva proposta és fum.
 
L’estatut té camí per recórrer amb un govern diferent
 
També ha justificat que l'Estatut del Parlament fos "raspallat" després al Congrés dels Diputats adduint que allò va ser fruit "d'una negociació". Amb tot, ha afirmat, "l'Estatut del 2006 era un bon estatut i el que no es pot fer és dir que era un mal estatut i que la sentència del TC l'ha matat". A més, segons Rubalcaba, la sentència del TC va eliminar poques coses i "segurament amb un govern diferent s'hagués pogut interpretar d'una altra manera".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
PEP fletxa el vendrell
15 d'abril de 2014, 20.08 h

És al · lucinant comprovar la infidelitat d'aquest home amb la ciutadania i amb el president de Catalunya, aquest hauria d'estar amb els de C, s si tan feliç és en Madrit que es quedi allà i que ens deixi tranquils d'una p .... vegada VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
15 d'abril de 2014, 10.58 h


-fent l'orni, fent el ronso, anant amb romanços, donant evasives, fent el longui, fugint d'estudi, fent-se el suec, fent-se el boig, fent-se el distret, fent-se el sord.

No 'marejant la perdiu'


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Angel fletxa Castellbisbal
15 d'abril de 2014, 08.55 h

Rubalcaba i Duran que facin el que vulguin amb la seva Constitució Espanyola. Catalunya independent ja farà la seva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
15 d'abril de 2014, 01.09 h

No cal que feu tan enrenou (modificar la vostra sagrada constitució). No volem ser una "singularitat espanyola", només volem un "estat propi".


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
AC fletxa LR
15 d'abril de 2014, 01.05 h

I Duran "el elegido", això fa riure. Convergència com no et treguis al fantasma Duran i botiflers en paral.lel de sobre, la castanya a les europees serà de campionat. Em sap greu pel President i per Tremosa, però no han estat gaire intel.ligents aquests de Cdc, Duran i Unió són un llast massa feixuc, no en sortiran ben parats //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
M.Artell fletxa Pobres pancastellanistes del PP, C's i PSC, estan nerviosíssims de por d'estar aviat ARRUINATS
14 d'abril de 2014, 23.07 h



#17

No et preocupis tant per nosaltres, Anacleta Aragoneses, o ens pensarem que tens por d'alguna cosa i que estàs terriblement nerviós. Si el que va dir (sota forta pressió diplomàtica) el Durao Barroso no ens va convèncer, imagina't el que digui un pobre . . . com tu.

Tingues paciència, no perdis els nervis i apren a esperar, que de segur que aviat sabrem qui tenia raò. Si l'espera et produeix uns nervis insuportables, et permetem beure MITJA copeta d'Anís El Mono. Val?




Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
14 d'abril de 2014, 22.44 h

Durao Barroso, a CiU: la secesión deja a Cataluña fuera de la Unión Europea
¿Y van...? Infinidad de veces se preguntó a la Unión Europea y siempre se obtuvo la misma respuesta. La independencia de Cataluña respecto al resto de España deja a la Comunidad fuera de la UE. Para volver a la Unión se necesitaría una petición del nuevo Estado catalán y "la ratificación de todos los Estados miembros".
Barroso reitera por enésima vez y de forma oficial que la independencia supone quedarse ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
14 d'abril de 2014, 20.25 h

Està arribant un punt en què la credibilitat de CDC envers el procés depèn de si fan fora en duran de la coalició o si hi fan els mateixos coreligionaris d'Unió. Si cap dels dos no ho fa, més val que els votants de convergència i unió s'ho repensin i votin altres partits que són molt més creïbles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
14 d'abril de 2014, 19.40 h

Aquests es pensen que canviarem la llibertat i ser estat pel "cromo" de continuar a Espanya?
Ens tenen per imbècils?

Does somebody have some doubt of because we must march of Spain?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
andreu fletxa Barcelona
14 d'abril de 2014, 19.01 h

Aviam, després del NO del PSOE el 8A, ara ens vol entabanar amb una proposta de reforma de la CE que no es pot aprovar i que ningú sap en què consisteix, sols diu que "a la alemana" (l´únic clar és que res de consulta, tampoc). Coi, ja s´han oblidat de la proposta de reforma de la CE que el mateix PSOE va aprovar fa uns mesos a Granada (allà on el miliki navarro va acabar de vendre el psc al PSOE amb llàgrimes als ulls de FELICITAT) i que ningú sap, tampoc, ben bé en què consisteix ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.