directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Navarro titlla el CATN de mentider

Reclama al Consell Assessor per a al Transició Nacional que digui la veritat i expliquin que Catalunya quedaria fora automàticament de la UE

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, tampoc ha paït bé l’informe del CATN que sosté que Catalunya es quedaria dins de la UE, i ha reaccionat com els seus companys del PP i Ciutadans; nega el que els destacats assessors del govern han conclòs i reclama al consell "que digui la veritat a la gent i expliqui que Catalunya quedaria fora automàticament de la UE, com han dit les autoritats de Brussel·les". Navarro encara ha anat més enllà i ha assegurat que "En política, els fins no justifiquen els mitjans, i en un moment de crisi, la gent es mereix que li diguin la veritat", ha dit durant la presentació del seu llibre 'Insisteixo, la solució és federal'.

Comparteix
   


Etiquetes
Navarro ha defensat que la manera de fer política és molt important, i més en aquests temps, i ha carregat contra els que "defensen que hi haurà consulta i en privat reconeixen que no". "I quan un consell diu que continuarem dins de la UE no és ben bé veritat", s'ha queixat.

També ha aprofitat per carregar contra l'actitud del president de la Generalitat, Artur Mas, i el del govern espanyol, Mariano Rajoy, perquè "no serveixen per solucionar" el problemes de la ciutadania. "Em molesta molt que Rajoy digui que vol diàleg però no sobre la consulta, i que Mas també però només de la consulta", ha lamentat.

Navarro ha introduït aquestes dues reflexions sobre l'actualitat en la presentació de seu llibre, on, segons ha dit, ha explicar la veritat del que pensa. Durant l'acte, presentat per l'expresident de la Generalitat José Montilla, Navarro també ha fet una petita referència als problemes interns del PSC. Tot i que ha reconegut que el partit té "moltes dificultats", ha volgut reivindicar el paper dels companys de partit que defensen les posicions i valors del socialisme.

Fets aquests incisos, el primer secretari del PSC ha desgranat tot el que explica en el seu llibre, realitzat en format d'entrevista, que se centra sobretot en el procés perquè el PSOE apostés per una reforma constitucional. Navarro ha rememorat el discurs davant dels seus companys espanyols on va proclamar que "Espanya serà federal o no serà", i ha reivindicat la feina del PSC per aconseguir que a "a l'altra banda de l'Ebre" hi hagué algú que escoltés les peticions catalanes.

"I ara diuen que ja està. I jo us dic que continuaré insistint fins deixar-los sense excuses", ha dit als que només volen la ruptura amb Espanya. Al seu parer, "al final el temps sempre acaba donant la raó als que fan propostes des de la sinceritat, des de la responsabilitat i pensant en la gent". "Ni en les banderes ni en la glòria de la història, sinó fent política per millorar la qualitat de vida de la gent", ha conclòs.

Montilla fa costat a Navarro

L'expresident de la Generalitat i exprimer secretari del PSC José Montilla ha estat l'encarregat de presentar el llibre i ha remarcat la "franquesa" amb què Navarro parla, fins i tot quan aborda la qüestió dels crítics i de la situació interna del partit. A parer de Montilla, a Navarro "no se li ha reconegut prou l'esforç per fer una comissió executiva de síntesi, d'unitat", i ha opinat que la seva actitud continua sent la mateixa, "la de sumar esforços". Montilla ha trobat "evident" que el PSC "passa per un moment difícil", i ha opinat que la superació d'aquest moment "passa pel diàleg constructiu, el respecte a la pluralitat, la lleialtat interna i el compromís amb el país". "No un compromís amb la retòrica sobiranista, sinó amb les causes de la societat catalana", ha afegit.

Montilla també ha explicat que Navarro desgrana en el seu llibre el canvi de posició del PSOE, que defensa una reforma constitucional per solucionar el problema català. L'expresident de la Generalitat ha constatat que a Catalunya "es tendeix a menystenir la posició del PSOE, i es fa amb molta lleugeresa", perquè el canvi que han experimentat les posicions dels socialistes espanyols ha estat important.

En aquest sentit, ha citat paraules del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que en el debat del 8 d'abril al Congrés va recordar que l'autogovern català sempre que ha avançat ho ha fet amb els socialistes.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
15 d'abril de 2014, 20.45 h

A nivell mundial la Unió Europea és una excepció i el conjunt dels països que en formen part són una minoria molt minoritària.

I la resta de països que no són dins la UE ni naveguen sens rumb per l'espai ni són illes perdudes enmig de l'oceà.

Brasil, Panamà, Costa Rica, Liechestein, Àfrica del Sud, San Marino, Japó, l'India, o Andorra són illes perdudes i aïllades enmig de l'oceà? o vaguen per l'espai perduts i sense rumb?

No, cap d'aquests països no ho fa, i molts d'ells ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Antoni fletxa Matarò
15 d'abril de 2014, 14.51 h

El millor que es mereix aquersta ànima en pena, que es diu Pere Navarro es dedicar-li un cant com el següent " http://youtu.be/maGIoXINMKs "


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Pep fletxa Baix Llobregat
15 d'abril de 2014, 13.11 h

....algú ha pensat les poques hores que tardarien Europa ha venir a demanarnos que per FAVOR hi entressim , si abans insinuessim un pas per aarrivar a una col.laboració amb en Putin ?.....estarien acollonits esperannos el Prat demanan que no agafessim l.avió per anar a Moscú


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
15 d'abril de 2014, 12.30 h

#21 Manuééééé manuÉÉÉÉÉÉ ! ! QUE DISE TU MADRE QUE TRAIGA TU UNA PALANGANA A LA SAI, que er criente chia a acabao er coito !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
15 d'abril de 2014, 10.58 h

...i jo tillo al PSC de MENTIDER en majuscules.Vostès ja han demostrat que són uns mentiders nats amb quatre personatges atitellats desde Madrid.
PSC ho teniu molt i molt cru...però bueno heu de fer el vostre paperot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Joan fletxa Barcelona
15 d'abril de 2014, 10.52 h

en Pere pericu nanu , s'en va anar a la processó , es va cagar a les calces , ai mare quina pudor !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Coronel Pastrana fletxa Avui a Barcelona
15 d'abril de 2014, 10.51 h

Senyor Navarro. Pot vostè assegurar-me que d'aquí a un any seguirà en el seu lloc actual. Jo crec que l'escombraran els seus propis companys de partit. La política, vostè hauria de saber-ho, és l'art de la negociació i els pactes. En aquest cas, intervenen sobretot els interessos geoestratègics i econòmics de Catalunya dins d'Europa. Creu que a la Unió Europea li interessarà més l'adhesió de qualsevol altre país que actualment està a l'espera que de Catalunya. No em faci riure bo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
15 d'abril de 2014, 10.27 h

Yo no creo que sean mentirosos , son más unos paletos subvencionados que tienen que decir q si a todo lo que diga el que les paga , aunque sean chaladuras de paletos y de Europa , lo malo es la cantidad de tontos que además se lo creen


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Francesc fletxa Badalona
15 d'abril de 2014, 10.26 h

#19 Si us plau, ...no confonguin els desitjos amb la realitat! ..que no veuen que sense Catalunya Espanya no pot pagar el deute!! ..Espanya no té futur sense una Catalunya dins de la UE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
15 d'abril de 2014, 10.09 h

Durao Barroso, a CiU: la secesión deja a Cataluña fuera de la Unión Europea
¿Y van...? Infinidad de veces se preguntó a la Unión Europea y siempre se obtuvo la misma respuesta. La independencia de Cataluña respecto al resto de España deja a la Comunidad fuera de la UE. Para volver a la Unión se necesitaría una petición del nuevo Estado catalán y "la ratificación de todos los Estados miembros".
Barroso reitera por enésima vez y de forma oficial que la independencia supone quedarse ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.