directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Santamaría ve a remenar la cua a Catalunya el dia de Sant Jordi

El conseller de Cultura Ferran Mascarell creu que no és el dia per planificar estratègies amb el sector però exposa que segur que la vicepresidenta serà "ben acollida"

Comentaris 42  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, troba estrany que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, hagi triat precisament el dia de Sant Jordi per reunir-se amb alguns representants del Gremi d'Editors de Catalunya. Mascarell creu que és un dia en què el sector està bolcat en vendre llibres i satisfer les necessitats del lector i no en planificar estratègies en reunions. Mascarell també ha lamentat que hi hagi alguns diaris estatals, com la Razón o el Mundo, que donin ressò a determinades enquestes contràries a la voluntat del poble català de decidir el seu futur. Segons Mascarell, són diaris que destaquen per distorsionar i assegura que l'única manera de saber realment què volen els catalans és deixant-los votar.
 
Mascarell ha assegurat que Catalunya és una terra "molt acollidora", i sobretot el dia que se celebra la festa del patró, Sant Jordi. Per això, creu que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, se sentirà molt ben rebuda quan passi el dia de Sant Jordi en terres catalanes. Tot i això, Mascarell ha explicat que no entén que la vicepresidenta hagi triat precisament aquest dia, el que tot el món editorial està bolcat en vendre llibres i fomentar la lectura, per reunir-se amb representants del Gremi d'Editors de Catalunya.

"Nosaltres tenim costum de fer-les durant l'any, que és quan es prepara el dia de Sant Jordi, no el dia de la diada que és quan s'ha d'estar més pel lector i mirant que la gent compri llibres", ha afirmat Mascarell que creu que no és el dia idoni per parlar de la situació del sector ni per lligar estratègies. "Ens sembla que s'ha de preparar durant l'any, no el dia de Sant Jordi", ha afirmat Mascarell.

Amb tot, el conseller de Cultura espera que Sant Jordi sigui, un any més, una demostració del caràcter cívic, cultural i festiu de la societat catalana. "Sant Jordi ha de mantenir el seu caràcter, hem de comprar molts llibres de tots tipus i regalar roses", ha exposat el conseller. En relació a la politització de la festa, Mascarell recorda que ja fa anys que se li dóna una càrrega identitària però insta a mantenir el caràcter festiu per demostrar el caràcter català fora de les fronteres del país.

Mascarell ha assistit aquest dilluns la plantada de l'arbre del Maig i el Ball del Cornut de Cornellà del Terri. El conseller de Cultura ha lamentat que hi hagi alguns diaris estatals, com la Razón o el Mundo, que donin ressò a determinades enquestes contràries a la voluntat del poble català de decidir el seu futur. Segons Mascarell, són diaris que destaquen per distorsionar i assegura que l'única manera de saber realment què volen els catalans és deixant-los votar.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#42
Iaixíensva fletxa Barcelona
23 d'abril de 2014, 11.11 h

Bueno Mascarell no cal emprenyar-se. Si ve el ministre d'exteriors d'alemanya a reunir-se amb algú per Sant Jordi no passaria res. Doncs amb el nostre "país Germà" amb Capital a Madrid cal tenir la mateixa deferència.... Hem de normalitzar les relacions internacionals...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
22 d'abril de 2014, 22.07 h

40 ) Si aixo que dius tu es Veritat , quel Conseller Mascarell un socialista en el Govern Català i aixis liba la cultura en llengua catalana de malament . Pero si va dir MASCARELL .. A Explicat que no entén que la Vicepresidenta del Govern Espanyol del P.P. SRA Santamaría , hagi triat precisament venir aquest DIA DE SANT JORDI . Mascarell de veritat no lo entiendes pues no tindries que ser Conseller Triar el DIA DE SANT JORDI PATRO DE CA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
ghdfghdg fletxa gfhsgs
22 d'abril de 2014, 17.31 h

Tot i això, Mascarell ha explicat que no entén que la vicepresidenta hagi triat precisament aquest dia, el que tot el món editorial està bolcat en vendre llibres i fomentar la lectura, per reunir-se amb representants del Gremi d'Editors de Catalunya-----------------> POT SER VOL QUE LI REGALIN ALGÚN LLIBRE. TOT ES TRACTA D'ESCOLLIR EL TITOL ADIENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Roses, llibres i ((*(( fletxa per Sant Jordi
22 d'abril de 2014, 16.18 h

http://www.elpuntavui.cat/banderoles-si-si.html?utm_source=santjordibanderoles&utm_medium=web&utm_campaign=promocions

Per Sant Jordi cap balcó sense estelada. Ara més que mai ESTELADES AL BALCÓ, FINS A L'ALLIBERACIÓ

Que tot el món ho sàpiga CATALUNYA VOL VIURE EN LLIBERTAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
22 d'abril de 2014, 16.07 h

Acabu de anar a LLINARS DEL VALLES al mati i beix ban cremar LA ESTELADA que había ala ROTONDA Entre LLINARS DEL VALLES I CARDEDEU ¿ Un estaben les Policias Locals de LLINARS DEL VALLES I DE CARDEDEU ? Cuan pasaba aixo i feien pintades per Cardedeu un estaben els policías locals dintra les comisarias dormin .A LLINARS DEL VALLES Els roben moltes vegades la estelada y flores de sus jardineras publicas flores que están entre LLINARS DEL VALLES I CARDEDEU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
22 d'abril de 2014, 15.42 h

Si en Violencia ens ataquen , pues en Violencia en de contestar com va dir INDIA GANDHI .. Pitjor que la Violencia es LA COVARDIA DEL HOME . Si un home com el va dir aixo cal fer-li cas NO SER COVARDS Una mica de Violencia avegades fa falta . OJO POR OJO Qui la fa la paga veritat . TOTS a Barcelona no tingueu por fer servir la Violencia sense una mica de violencia no sortiria la protesta als diaris Hasta UNA VAGA General necesita de una mica de collons de corat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
"Algu olora malament" fletxa mAlícia Sanchez Camacho dixit
22 d'abril de 2014, 14.59 h




#35 El "hedor", eh, Anacleto-Alberto . . . no dissimulis, podrit, que potser et penses que no sabem d'on ve la fetor? Ja pots anar repetint que és Directe!cat, que tots sabem que ETS TU QUE PUTS, COTXINO !!!

Ja ho diu la dita popular: Anacleto Aragoneses, el PPaleto analfabeto que NO SE LAVA DESDE HACE MESES.

Com vols no fer pudor, si no et rentes, punyetero ?



Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
22 d'abril de 2014, 14.40 h

Segons “naciodigital.cat”, el Directe es periodismo-escombraria.
Inicio cita literal
“Al final, entre les preguntes del públic, descobreixo molta gent realment crispada per una peça de periodisme-escombreria que s'inventa unes declaracions falses del mateix Cañas en les quals, suposadament, s'autoinculpa de -efectivament- terrorisme. És dur comprovar que això ho han llegit cent mil persones”
Fin cita literal
Font de dades: nacio.cot
El hedor que emana el Directe.cat es tal que ha l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
22 d'abril de 2014, 09.52 h

PROU A CARDEDEU a lo millor huifa per Netajar les pintades que ban fer els Nacionalistes Espanyols castellans per el poble , ..DEMA Aneu a Barcelona a XIULA A SANTAMARIA VICEPRESIDENTA del Govern Español del P.P. que nomes be a Barcelona insultarnos i provocar faltarnos al respecta .PENJEU ESTELADES es la nostra demostracio de Força pasifica pero contundente CAL Protesta contra LA VIOLENCIA DE LA POLICIA CASTELLANA I ESPAÑOLA .


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
22 d'abril de 2014, 09.00 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.