directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC cada cop més empetitit

Dimiteixen en bloc nou membres de l'executiva del PSC gironí per discrepàncies amb la direcció.

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

 (ACN).- Nou membres de l'executiva del PSC gironí han dimitit en bloc. Entre els motius, argumenten que no volen ser "còmplices de la deriva del partit", critiquen que hi ha un "segrest" de la direcció i demanen un canvi de rumb. "Hem passat de ser un partit esponja a un partit impermeable", han criticat. Entre les renúncies hi ha Quim Nadal, president dels socialistes gironins, la de la número 2 de l'executiva i portaveu a l'Ajuntament de Girona i la Diputació, Pia Bosch, o l'exprimer secretari dels socialistes gironins Manel Nadal. En el darrer any hi ha hagut un degoteig de renúncies i ja són 18 els membres que han plegat. La seva renúncia força la convocatòria d'un congrés extraordinari en un màxim de 60 dies.
Segons estableixen els estatuts, com que més d'un 50% de l'executiva ha marxat cal convocar un congrés extraordinari en 60 dies. Amb tot, Juli Fernàndez , primer secretari del PSC i afí  a la direcció considera que no cal convocar-lo.
El PSC té una nova patata calenta entre les mans. Nou membres de l'executiva del partit a Girona han anunciat que dimiteixen en bloc per discrepàncies amb la direcció. Entre els membres que pleguen hi ha la número 2 de l'executiva, Pia Bosch, (que va fer costat al primer secretari Juli Fernàndez al Congrés de Lloret de Mar del 2012), l'exprimer secretari dels socialistes i exdiputat Manel Nadal, el portaveu a Lloret de Mar, Joan Bernat o l'exalcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique, entre d'altres. 

Aquestes nou dimissions en bloc se sumen al degoteig que es va arrossegant des de fa un any i que, en total, ha fet que pleguin 18 persones de l'executiva. Mesos enrere, havien deixat les seves responsabilitats fins a nou membres de l'executiva, entre els quals Ignasi Thió (que li va disputar a Fernández la primera secretaria al 2012), l'exalcaldessa de Campdevànol, Núria López, l'exalcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, o la regidora a Girona Glòria Plana. 

Segons ha explicat Pia Bosch, els motius de la renúncia són per desavinences amb la direcció, sobretot a nivell gironí. Bosch ha defensat que el partit sempre havia tingut una veu pròpia a Girona que, segons argumenta, ara ha perdut. "No volem ser còmplices de la deriva a la que la direcció està portant el PSC de les comarques gironines", ha manifestat Bosch, que assegura que el partit s'està convertint en una "ombra" del que havia estat. A més, també ha assegurat que la direcció gironina està "segrestada" pel partit a nivell nacional. 

La dimissió, "un revulsiu"

Segons els membres que pleguen, la seva dimissió es planteja com un "revulsiu" per tal de forçar la direcció a emprendre "un canvi de rumb". "Els gironins no reconeixen el partit com havia estat originàriament", ha lamentat Pia Bosch. En aquest mateix sentit s'ha expressat Manel Nadal, que considera que el partit ha passat de ser una "esponja a ser un partit impermeable". 

Malgrat que reconeixen que les discrepàncies sobre el dret a decidir i la consulta ha estat el detonant de la seva decisió, també manifesten que hi ha d'altres motius que els han empès a deixar l'executiva. Acusen la direcció de prendre les decisions "de manera vertical i a través d'un grup reduït" que no va ser el que es va escollir al congrés del 2012. 
"Al congrés de Lloret es va dir que es treballaria pel pacte i la gestió de la complexitat, i això no ha estat així", ha manifestat Bosch. "La gent ens reclama que el PSC torni a ser com el fundacional, defensant els drets socials i nacionals dels catalans", ha afegit Manel Nadal, que considera que hi ha gent que els expressa que se sent "orfe". "O es redreça la situació o el PSC serà un partit residual", ha alertat Nadal. 

De moment, cap dimissió

De moment, cap dels membres que ha deixat l'executiva es planteja dimitir. En canvi, sis dels nou membres que fins ara l'han abandonat sí que han estripat el carnet del PSC, entre ells Núria López, Magda Casamitjana o José Antonio Donaire. 

Segons reconeixen, aquest podria ser l'últim intent de voler influir en el partit des de dins. Segons ha explicat Bosch, fa dos mesos que tenen demanada una reunió amb Juli Fernández per expressar-li el seu malestar, però el primer secretari dels socialistes gironins encara no els ha donat cita. 

Així mateix, han recordat que hi ha moviments com Avancem o Agrupament que treballen des de fora del partit per definir noves estratègies del socialisme català. "O es redreça la situació o s'haurà d'anar més enllà", ha advertit Manel Nadal, que forma part de la corrent Agrupament socialista juntament amb Pia Bosch o Marina Geli, entre d'altres. Segons argumenten, la direcció nacional té "senyals clares" de com se senten els militants i dels canvis que demanen al partit. 

L'exdiputat Manel Nadal també ha criticat que l'executiva gironina no hagi forçat la direcció a resoldre amb més rapidesa l'expedient a Marina Geli, suspesa dels seus drets per haver trencat la disciplina de vot al Parlament durant una votació per reclamar el traspàs de competències per a la convocatòria de referèndums. "Des de Girona no s'ha fet res i no podem recolzar una executiva que té a una diputada gironina suspesa dels seus drets per defensar els catalans", ha manifestat.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
DFADFSAS fletxa DSFSDSADS
23 d'abril de 2014, 19.27 h

Marina Geli, suspesa dels seus drets per haver trencat la disciplina de vot al Parlament durant una votació per reclamar el traspàs de competències per a la convocatòria de referèndums.---------> FELICITAR A NA MARINA GELI PER NO HABER TRAICIONAT LA SEVA CONSCIÈNCIA EN UN TEMA TANT IMPORTANT.
Pel que llegeixo el PSC cada cop està més subordinat al PSOE. Això no sols implica un canvi de postulats pel que fa al referent nacional, sino que sembla que també implica una manca de democrà... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Àngel fletxa Castellbisbal
23 d'abril de 2014, 17.20 h

Al final tothom té el que es mereix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
2014 Catalonia Independence Referendum fletxa ...............................
23 d'abril de 2014, 10.21 h

http://www.youtube.com/watch?v=RhD6hEVxrZA

Avui, la responsabilitat sobre el futur de Catalunya recau sobre cadascú de nosaltres. Ara tenim l'oportunitat única de construir un nou país, un país millor. LA REPÚBLICA CATALANA. No cada any es vota la independència del teu país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
FFFFFFFFFFffffàstic del FFFFFFFFFFfranquisme fletxa PSC, castellanista i autoritarista com els franquistes
23 d'abril de 2014, 06.23 h





#7 Sí, nena ruca i carronyosa?


El PSC fe "neteja" igual com aquell leprós que es volia netejar les llagues amb un raspall d'acer, i no parava de fregar-se fins que sortien els ossos?


Per què no te la fas tu una "neteja" d'aquestes?




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
22 d'abril de 2014, 23.00 h


El PSC està fent neteja expulsant tota la carronya nazionalista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
22 d'abril de 2014, 18.26 h

#3
La resposta al que planteges és fàcil. L´esquerra està fent el seu replantejament i la crisi resulta de creixement. La dreta encara no la fet aquesta crisi i si no s´avança se la trobarà als morros, doncs la onada ciutadana és massa forta per resistir. Jo crec que CiU ja ho ha entès i estan engegant tímidament una reconversió, doncs han vist les orelles al llop i s´han de posar a la feina, però de moment la seva crisi és de decreixement. El socialisme català és en fase d´ex... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
22 d'abril de 2014, 18.17 h

El darrer any ha estat molt dur pel socialisme a Catalunya, però els darrers tres mesos, han estat letals, no pas pel partit del que diuen que marxen aquests enèssims militants doncs aquest és mort i enterrat de fa molt de temps, sinó per un PSOE que creia que podia mantenir les seves tessitures a Catalunya, però amics meus, els dos partits espanyols per antonomàsia s´han acabat d´emepetitir fins a restar residuals a les properes eleccions que pugui haver-hi. Les municipals seran un bon... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
sant josep fletxa fornells de la selva
22 d'abril de 2014, 16.53 h

#3 respectan el teu parer, jo crec que el PSC, no esta prim sino, esta cadaveric. El Navarro, Lucena,Collboni i quatre mes unicament volen defensar la seva cadira i no el que vol la majoria dels Catalans, han trait tot el que representaba el seu partit, i cada dia estaran mes sols i aixo es veura en les properes eleccions. Com a Gironi, estic totalment d´acord amb la postura que han pres aquest menbres de la direccio del PSC, crec que el Navarro tindria de ser honrat i dir clarament que son ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Observador fletxa Barcelona
22 d'abril de 2014, 16.32 h

Dos detalls: Primer. A espanya mai es dimiteix. Ni del PSC ni d'enlloc. És quelcom molt arrelat. Sempre es troben escusses per a no dimitir.
Dos. Encara que em sàpiga mal. El PSC no s'ha aprimat com diu el rètol. El que passa que molta gent que està a les direccions deixa la direcció res més. S'aprimaria si deixèsin el partit però no. I que jo sàpiga continuen tenin els mateixos escons. En tot cas s'aprimarà a les pròximes elecciones però això són figues d'un altre paner. Ah! un d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
22 d'abril de 2014, 16.11 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.