La Plataforma per la Llengua recull 3.000 desitjos a favor del català en forma de cor
Ciutadans autòctons i nouvinguts demanen que la llengua catalana sigui la comuna del país i que les administracions la protegeixin
Barcelona (ACN).- La Plataforma per la Llengua ha recollit uns 3.000 desitjos en forma de cor a favor del català. Després de reunir-los en urnes, un canó d'aire els ha llançat al vol i s'han recollit en una gran xarxa aguantada per desenes de catalans autòctons i nouvinguts. Els desitjos s'han recollit a la web de l'entitat i presencialment a la plaça dels Àngels de Barcelona, on qui volia podia escriure què desitjava a favor del català en paperets de color groc retallats en forma de cor. Representants d'entitats d'immigrants han llegit un manifest a favor de convertir el català com a llengua comuna del país i demanant a les administracions que el protegeixin i potenciïn.
L'entitat celebra aquest any el seu vintè aniversari d'existència i el desè dels actes a favor del català en la diada de Sant Jordi. Cada any s'ha fet una actuació diferent i aquest any han volgut formar una gran Xarxa de Cors juntament amb 26 associacions de nouvinguts, presents a l'acte i amb qui col·laboren habitualment.El director de la Plataforma, Daniel Mundet, ha explicat a l'ACN que en aquests deu anys alguns dels problemes del català s'han mantingut, com l'amenaça a la unitat de la llengua o la poca presència en alguns àmbits, però altres han anat canviant, arran dels atacs rebuts per part d'institucions en àmbits com l'ensenyament, on es creia consolidat. Mundet ha explicat que els desitjos expressats pels ciutadans van molt lligats a l'actualitat política i lingüística, en referència, per exemple, a l'escola valenciana, el decret de trilingüisme a les Balears o el LAPAO a la Franja d'Aragó.
En acabar l'acte, ha començat una actuació musical a la Rambla del Raval a càrrec del Taller de Músics, que han interpretat temes basats en poemes de Joan Vinyoli.
El vintè aniversari de l'entitat també s'ha celebrat amb la publicació d'un llibre commemoratiu amb la història de l'associació i la convocatòria d'una votació per elegir el 'drac més ferotge' contra el català.