directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: Espanya no vol dialogar, vol imposar

"Si nosaltres no prenem una mica l'accelerador i no anem prenent algunes decisions, si no fem això, tot això es va dilatant en el temps sense límit"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat aquest dijous que no s'ha vist amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, tot i que ambdós estaven a Barcelona i han participat en un mateix acte, tot i no coincidir-hi en el mateix moment. En tot cas, ha apuntat que el que està plantejat és "d'una complexitat tan gran" que qualsevol ciutadà entendrà que no es pot resoldre a peu dret, convidat per una entitat i enmig d'un acte, ha remarcat en declaracions a TV3. El president ha assegurat que queden ponts de diàleg amb el govern espanyol, però ha reconegut que "no són d'una gran solidesa i eficàcia", perquè l'Estat imposa que Catalunya renunciï "al 100% en el dret a decidir".



El president de la Generalitat, Artur Mas, al costat de la conductora del programa, Ariadna Oltra, acompanyats per la resta de tertulians.
El president de la Generalitat, Artur Mas, al costat de la conductora del programa, Ariadna Oltra, acompanyats per la resta de tertulians.

Comparteix
   


Etiquetes

“Això no és un diàleg, és una imposició”

El president ha assegurat que encara queden ponts de diàleg amb Rajoy, però ha admès que "no d'una gran solidesa i eficàcia", perquè l'Estat "només accepta el diàleg si Catalunya renuncia al 100% en el dret a decidir i la consulta". "I això no és un diàleg, això és una imposició", ha conclòs.

Mas ha argumentat que els partits van decidir acordar data i pregunta perquè si no ho haguessin fet, "tot això s'hauria eteritzat", perquè Madrid "no té cap pressa ni interès". "Si nosaltres no prenem una mica l'accelerador i no anem prenent algunes decisions, si no fem això, tot això es va dilatant en el temps sense límit", ha justificat.

Caldrà negociar el resultat de les urnes, Catalunya i Espanya han de sortir-ne beneficiades

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat que el resultat de les urnes en una hipotètica consulta no serà "executable en 48 hores", sinó que serà un mandat per negociar amb el govern espanyol en benefici de tots, tant de Catalunya com d'Espanya. "Catalunya no pot pretendre que al final d'aquest procés, aparegui com a vencedora de tot amb una Espanya derrotada, i Espanya no pot pretendre que això acabi amb una Catalunya derrotada i una Espanya victoriosa", ha advertit en declaracions a TV3. En preguntar-li com s'haurà d'interpretar el resultat de la doble pregunta, ha apuntat que caldrà veure si la diferència entre el 'sí' i el 'no' és molt significativa.

Txèquia i Eslovàquia un bon exemple

Segons el president, "tothom hi ha de guanyar", Catalunya ha de "seure a negociar i trobar una solució que sigui bona per a tothom". De fet, ha remarcat que hi ha exemples d'integració europea on totes les parts han guanyat, i ha citat la separació entre Txèquia i Eslovàquia, "que va ser 'win win' i d'entrada alguns ho van veure com un cataclisme".

Sobre el resultat de la consulta i com interpretar-lo, Mas ha opinat que no es tracta de fer el càlcul de l'últim percentatge a veure si ha guanyat un o altre, sinó "si la diferencia entre el 'sí' i el 'no' és molt significativa o simplement significativa".

Cal "fermesa i resistència" del poble

Mas ha apuntat que el poble ha d'entendre que aquest procés "requereix molta fermesa i molta resistència", i ha indicat que "Espanya està acostumada a tractar amb una Catalunya vençuda o subordinada", però no a què "els planti cara democràticament i amb serenitat".

També ha volgut advertit que malgrat la feina que està fent la societat civil catalana per mobilitzar en aquest procés, qui acaba prenent decisions són les institucions democràticament escollides pel poble. En referència explícita a l'ANC, ha apuntat que aquest tipus d'entitats "influeixen, pressionen o mobilitzen", però "cadascú té el seu paper i tothom ha de saber que les decisions no les prenen aquestes entitats".





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
25 d'abril de 2014, 15.59 h

I si el 9 N 2014 no podem votar ?
I si a partir del 10 N 2014, deixem de ingresar el
tram espanyol dels nostres impostos ?
Potser si que ho entendran !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
25 d'abril de 2014, 14.00 h

Des de fa anys tinc una pregunta que he fet a molta gent i que ningú a sabut contestar. Vejam si aquí trobo la resposta. El tema (o pregunta del miliò) es :
Si Cuba i Filipines, per posar dos exemples, hagessin negociat la seva independència "por las buenas" amb EspaÑA,, aquestes dues nacions serien lliures desprès de 200 anys o encara serien colònies espanyoles i espernt un "Pacte Fiscal"?.

Aixo es vàlid per : Flandes, Paraguai,, Argentina, Chile .. i la resta fins a 22 estats antigue... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 d'abril de 2014, 12.56 h

http://www.youtube.com/watch?v=lVDOPDAVxN0

INTERNACIONALITZEM la nostra causa i GUANYEM

Expliquem-nos al món i denunciem la guerra bruta i les amenaces de l'Estat espanyol contra el nostre poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
25 d'abril de 2014, 07.51 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest pob... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 d'abril de 2014, 07.21 h

Que en Mariano entengui que Espanya i Catalunya es com Txèquia i Eslovàquia, es pensar que al PP hi ha intel·ligència democràtica!!!! No es pot somniar que uns feixistes-franquistes, de cop, es tornin demòcrates!!! Partit un estat no es separatisme, sino un acte de dividir entre iguals; pero els espanyols son prehistorics, ancestrals, primats, guerrers, i tenen molt clar que España sense Catalunya no es res més que un munt de rocs i misèria absoluta


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 d'abril de 2014, 07.02 h

"Si no premem l'accelerador...". Atenció a les faltes tipogràfiques i/o gramaticals, aquest diari digital en va ple.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 d'abril de 2014, 06.20 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.