directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El candidat d'UDC a Europa: “No ha de fer angúnia dilatar el procés”

Gambús defensa fer bé les coses tot i que es "dilati" el procés i avisa que la DUI seria una "demostració d'impaciència"

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

 (ACN).- El candidat d'UDC a les eleccions europees, Francesc Gambús, ha apostat perquè Catalunya faci bé les coses en el procés del dret a decidir, perquè és precisament això el que la legitima de cara a l'exterior. "No ens ha de fer angúnia que la consulta es dilati o que les eleccions plebiscitàries es dilatin una mica en els terminis que es poden dilatar. L'important és fer les coses ben fetes, és el que ens legitimarà segur", ha argumentat en una entrevista a l'ACN, on ha advertit que la declaració unilateral es veuria de forma "molt incòmoda" per part dels estats europeus. "A mi no m'agradaria que es produís i crec que ha de ser l'últim escenari", ha reblat.
No ha de fer angúnia dilatar el procés

És més, ha indicat que no ha de fer "angúnia" que aquesta escrupolositat acabi dilatant el procés, perquè el que cal ara és "perseverança i paciència", i ha assenyalat que una declaració unilateral ha de ser l'últim dels últims escenaris. Al seu parer, seria una "demostració d'impaciència" i no es veuria amb bons ulls des dels estats veïns. Catalunya, ha continuat, "ha d'estar disposada a dialogar amb tothom tot el temps" que calgui, perquè és la "part dèbil del procés" tot i la força de la seva transversalitat. "El que ens enforteix és fer les coses ben fetes i tenir paciència, tenir molta paciència", ha reiterat un cop més.

Les institucions no s’han de deixar empènyer per l’ANC

Sobre el paper d'entitats com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Gambús ha celebrat que hi hagi aquesta pressió social, però alhora ha apuntat que "les institucions no s'han de deixar empènyer", sinó que han de seguir el seu ritme.

Si Gambús ha defensat "fer les coses ben fetes", també ha apostat per explicar constantment a tots els interlocutors de la Unió Europa i de la comunitat internacional les raons que mouen el poble català a demanar una consulta sobre el seu futur. Al seu parer, aquestes gestions s'han de fer "com més discretes millor", i cal estalviar-se qualsevol polèmica en públic amb estats o institucions europees sobre escenaris hipotètics.

El Partit Popular Europeu, el punt dèbil d’Unió

Precisament, després que el candidat del Partit Popular Europeu a la presidència de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, advertís que una Catalunya independent no seria acceptada per la UE, Gambús ha remarcat que això són declaracions en campanya electoral, mediatitzades per un determinat mitjà de comunicació, i el que valdrà és la posició oficial que expressió la Comissió quan se li plantegi el cas concret sobre la taula. "Jo em quedo amb l'enèsima apel·lació al diàleg", ha dit.

De fet, si Gambús és escollit eurodiputat, formarà part de la mateixa família política que Juncker, el Partit Popular Europeu. Ha defensat la candidatura de l'exprimer ministre de Luxemburg perquè concep la construcció d'Europa com Unió, i fins i tot com CiU, una "unió política, federal, molt més social del que és". "I en relació al dret a decidir, haurem d'aprofundir en les converses amb ell per acabar de calibrar on estem situats tots plegats", ha afegit.

El democratacristià ha assegurat que se senten "còmodes" en aquest grup, i ha recordat que van començar a formar-ne part quan encara ni existia el PP. Al seu parer, és "imprescindible" que en qualsevol grup, també en el popular, hi pugui haver una veu catalana que expliqui com es veuen les coses des de Catalunya, i que els partits que en formen part no només rebin la visió del PP.

El procés pot sortir debilitat en funció de com vagin les europees

El candidat d'UDC a les eleccions europees ha advertit que el procés pot sortir "debilitat" en funció de com vagin aquests comicis, i ha dibuixat un doble perill. "El que debilitarà de debò el procés és una baixa participació", ha dit en primer lloc, per afegir com a segon concepte que les forces que donen suport al procés i al lideratge d'Artur Mas tinguin un mal resultat.
"El que ens legitima és fer-ho bé i no fer-ho de pressa"
Gambús, que fins fa pocs dies era el director general d'Afers Exteriors del Govern, ha fet èmfasi en la necessitat que Catalunya sigui "molt escrupolosa" en tots els passos per fer la consulta, com ja va ho ser anant al Congrés el 8 d'abril per demanar la transferència de la competència per organitzar un referèndum. En aquest sentit, ha remarcat que la Llei de consultes que està preparant el Parlament ha de ser "impecable", i si està trigant a aprovar-se és precisament perquè s'està anant amb molta cura per no donar cap excusa per recorre-la al Tribunal Constitucional (TC), ha insistit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
gfsgf fletxa ghsdffd
29 d'abril de 2014, 16.42 h

Cal anar pas a pas i fer-ho bé. Però un cop s'hagin donat tots els passos. Si no em assolit res i hi ha una majoria amplia caldrà proclamar la independència al Parlament de forma unilateral.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
28 d'abril de 2014, 12.26 h

Comunicado de la Resistencia : Tras el rechazo frontal del Gobierno español a los justos planteamientos expuestos por las fuerzas políticas representativas de la Nación Catalana,por los cuales reclaman el inalienable derecho del Pueblo Catalán a expresar su voluntad política sobre su inmediato futuro, y sobre su deseo de convertirse en una entidad estatal en el marco jurídico internacional, EXPRESAMOS nuestra consternación, y nuestra más enérgica condena y repulsa ante la postura intra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Synera fletxa Barcelona
28 d'abril de 2014, 08.03 h

Fases d'en Gandhi:

1)ignoren
2)riuen
3)ATAQUEN
4) Guanyes

Som a ça 3. És evident.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
27 d'abril de 2014, 17.19 h

#22

Monin, a mi el que me puntuen ,de cualquier forma, me la trae floja, penduleante, oscilante y al pairo.

Yo no cobro por puntos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
mUNTSA fletxa Barcelona
27 d'abril de 2014, 13.32 h

#23 Jo espero que entri en Tremosa que ha fet una feina fantàstica.Ja està bé de llepafils. La internacional Liberal està pel procés o són els altres!.I ara digueu-me que parlo així perquè sóc de dretes, ja. Una miqueta de visió global companys!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
carles v fletxa vilanova
27 d'abril de 2014, 11.36 h

esperem que entro en Tremosa i tu no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
mario fletxa barna
27 d'abril de 2014, 09.45 h

Quan deixareu de llegir i puntuar els aragoneses i sus secuaces? si no els puntueu ells mateixos desapareixeran, sinó a tocar-se els collons!

Tremosa no et mereixes que no et votin ets molt bo i sap greu, però és el que hi ha a CIU i s'ho cuinen tots solets...


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
LaltrePere fletxa Lleida
27 d'abril de 2014, 08.10 h

Sr. Gambús, heu mirat al diccionari què vol dir "dilatar"? Vol dir: diferir, deixar per més endavant. I diferir és allunyar la realització d'una cosa: ajornar.
I pregunto: sine die?
Per això voleu que us votem?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
26 d'abril de 2014, 20.47 h

ME HE ENTERADO HOY QUE HACE UN TIEMPO EN TVEN3 , UN PAYASO LLAMADO JORDI MOLINS, Y EN EL PROGRAMA SINGULARS PEDIA AYUDA A LOS FRANCESES Y A LOS CHINOS CONTRA ESPAÑA EN CASO DE INDEPENDENCIA " . . . PORQUE ELLOS TIENEN LA BOMBA ATOMICA".
ADEMAS, PROPONIA CEDER EL PUERTO DE TARRAGONA A LA ARMADA CHINA.
NO, NO ES POLONIA. YO TAMBIEN LO HE CREIDO ASI AL PRINCIPIO, ES EN SERIO, ES DE VERDAD.
ESTA SUBTITULADO EN INGLES PARA QUE EN EL EXTRANJERO QUE TANTO OS GUSTA, SE PUEDAN REIR A MANDIBULA BATIENT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Moles fletxa Les Ardennes siderals de Robinson
26 d'abril de 2014, 19.51 h

sap greu Tremosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.