directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'Anuari Media.cat analitza les subvencions a les escoles de l'Opus Dei i les 'portes giratòries' entre sectors públic i privat

El Grup Barnils també estudia els sous dels directius catalans de l'IBEX 35 i fa un repàs històric de la corrupció als Països Catalans

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- L'Anuari Media.cat d'aquest any analitza les subvencions de la Generalitat per valor de 100 MEUR a setze escoles vinculades a l'Opus Dei els darrers quatre anys, les 'portes giratòries' entre l'administració pública i el sector privat, els sous dels directius catalans de l'IBEX 35 i fa un repàs històric de la corrupció als Països Catalans. Són només alguns dels quinze reportatges que per quarta vegada el col·lectiu dedica als temes que no van tenir una cobertura destacada als mitjans de comunicació. Es tracta d'un projecte de periodisme d'investigació, finançat per 438 mecenes i que compta amb el suport del Col·legi de Periodistes i de sis facultats de comunicació (UAB, UPF, URL, UV, UVic i UdL).

Comparteix
   


Etiquetes
El contingut de l'Anuari Media.cat s'ha presentat aquest dilluns al vespre a la seu del Col·legi de Periodistes. Un dels temes més destacats són les subvencions durant els últims quatre anys a les escoles vinculades a l'Opus Dei, concretament setze escoles ubicades a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Girona, Terrassa, Jorba, la Canonja, Constantí i Alpicat. El col·lectiu Ramon Barnils calcula, a partir de els dades obtingudes al Diari Oficial de la Generalitat, que han rebut 25 milions d'euros durant els últims quatre anys, tot i les retallades de pressupost en educació.

Un altre dels temes destacats que ha estudiat el col·lectiu de periodistes és un cas de 'portes giratòries' entre els sectors públics i privats. En concret, es fixa amb l'exconseller d'Agricultura Josep Grau (1999-2003), que va ser el responsable d'adjudicar l'obra del canal Segarra Garrigues al consorci provat Aigües del Segarra Garrigues (AGS), liderat per FCC, Agbar, Copcisa i Copisa. Dotze anys més tard, Grau és el president d'AGS, l'empresa a qui va adjudicar l'obra. Segons els autors del reportatge, ara AGS reclama a la Generalitat un increment del pressupost atorgat pel propi Grau, ja que amb la xifra inicial només es podrà completar el 34% del projecte. 

L'Anuari també recull els sous dels directius dels Països Catalans de les grans corporacions presents a l'Ibex 35. Es tracta de 86 alts càrrecs que es reparteixen 31,5 milions d'euros. Encapçala la llista el president del Banc de Sabadell, Josep Oliu, amb 2,68 milions d'euros. Un altre reportatge analitza quants consellers de governs dels Països Catalans han estat imputats en casos de corrupció des del restabliment de la democràcia, un 17% en total. Les Illes Balears compten amb 24 casos, el País Valencià amb 15 i Catalunya amb 12.

El coordinador de l'Anuari Roger Palà, ha destacat que és l'edició en què els responsables han quedat més satisfets a nivell periodístic i per la implicació dels micromecenes i ha valorat la participació de sis facultats de periodisme a través dels seus estudiants, una iniciativa que ha servit per trencar "el mur generacional existent en la professió a Catalunya". 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Synera fletxa Barcelona
29 d'abril de 2014, 01.26 h

FASES de la MORT.

1. Negació: procés pel qual la persona nega que aquesta hagi de
ser la seva sort.
2. Ira: Fase on la persona va contra tot i es pregunta perquè li ha hagut de tocar precisament a ella.
3. Negociació: Moment en el qual el pacient intenta canviar el seu destí mitjançant promeses a si mateix o a una divinitat.
4. Depressió: Fase d’enfonsament psicològic.
5. Acceptació: Moment que la persona accepta o es resigna amb la seva sort.

SEGONS The Wall Street Journal, Espan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 d'abril de 2014, 23.48 h

Un grup de mossos canta el «Viva España» a Mas

http://www.naciodigital.cat/noticia/67852/grup/mossos/canta/viva/espana/mas


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 d'abril de 2014, 23.47 h

NO SON SUBVENCIONES. ESAS 16 ESCUELAS SON ESCUELAS CONCERTADAS COMO CUALQUIER OTRA EN CATALUNYA.

ESAS MAL LLAMADA SUBVENCIONES ES EL IMPORTE POR ALUMNO DE ACUERDO AL CONCIERTO CON LA GENERALITAT.

ESTE PANFLETO DA A ENTENDER QUE RECIBEN SUBVENCIONES Y QUE NO HAN SUFRIDO RECORTES. HAN SUFRIDO RECORTES COMO CUALQUIER OTRA Y ESA LLAMADA SUBVENCION ES LA SUMA DEL IMPORTE DE ALUMNO POR PLAZA


ADEMAS ES PUBLICO Y NOTORIO QUE ES MAS BARATO PARA LA GENERALITAT UNA PLAZA EN UNA ESCUELA CONCERTADA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.