directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Navarro centra i Rosa Díez remata

La jungla del procés a vint-i-set setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: David Fernández, Joan López Alegre, Loquillo, Pere Navarro, Herman van Rompuy i Santiago Vidal

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre ( @Granollacs ) Arxiver i Historiador.- Després que, fa uns dies, els diputats socialistes Joan Rangel i Albert Soler participessin en l’acte de presentació de la nova organització transversal del dependentisme, aquesta setmana el mateix líder del PSc ha reforçat el compromís del seu partit amb l’estratègia de foment de la violència que impulsa de fa mesos el nacionalisme espanyol. Hem viscut també un nou pas en la judicialització dels usos lingüístics a l’escola, amb la imposició d’un supremacisme que converteix, aula a aula, cada nen, en dipositari d’un dret que els altres companys d’altres llengües (inclosa la pròpia del país) no tenen. El Consell Superior del Poder Judicial ha estat també noticia insospitada en cridar a declarar un jutge arran de les seves activitats particulars. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Fernández, David(diputat de la CUP).
Presència reforçada (i desaprofitada?).
El portaveu parlamentari i l’organització de l’Esquerra Independentista antisistema surten especialment reforçats del darrer baròmetre del CEO. David Fernández aconsegueix ser per primera vegada el líder polític més ben valorat (fet especialment meritori des d’una formació minoritària). Però, alhora, la CUP assoleix índexs de suport molt rellevants (entre 7 i 9 diputats) a les eleccions al Parlament de Catalunya (on la seva intenció de vot directa supera la del PSc!) i fins i tot a unes Generals espanyoles, a les quals obtindria representació. Aquest creixement demoscòpic general reforça la impressió de l’error comès fa algunes setmanes (per al procés i per a l’organització) de renunciar a participar en la batalla pel front europeu on, precisament, tantes coses tenen a dir.
 
López Alegre, Joan(historiador que exerceix de director de comunicació).
Intoxicació a raig.
La setmana va començar amb l’habitual (i explosiva) tertúlia matinal dels dilluns a Can Basté. Un dels personatges clàssics és l’exdiputat del Partit Popular de Catalunya, ara proper a qualsevol altre moviment o partit espanyolista de nova implantació. En aquesta oportunitat, naturalment, va aprofitar l’episodi Navarro per carregar contra el procés. Afirma que, si continuem endavant, com podem pensar que milers de catalans acceptaran perdre la seva nacionalitat pacíficament. Ningú (la Rahola, pujada a la parra, no dóna a l’abast) no encerta a replicar-li que l’únic que parla de retirar nacionalitats espanyoles a la futura República Catalana és en García Margallo i que parlar de resistència violenta a la decisió democràtica de la majoria significa, directament, intimidar. Prou de mentir (de fer-nos responsables fins i tot de les represàlies que ens prometen!) i d’amenaçar.
 
Loquillo(cantant).
Insultar és de covards.
Està de promoció i la vida de l’artista és dura, molt dura. Ho hem viscut darrerament en altres casos: no fa gaires setmanes amb els Morancos. L’afer català traspua fàcilment en les entrevistes i els periodistes intenten que l’opinió dels artistes formin part també de l’escenari mediàtic. Aquesta setmana Loquillo ha anat de bolos pels mitjans a Madrid i Barcelona i ha procurat, arreu, fer-se el simpàtic amb cada interlocutor. Pujat a l’estratègia de l’insult de la caspa espanyola, a l’ABC va comparar la Consulta amb el nazisme, per després negar-ho a RAC1. Quan el diari madrileny va fer públic l’àudio original de l’entrevista ha quedat ben retratada la seva immoralitat doble: injuriós i mentider. També, que és molt difícil mantenir cap doble joc com el seu perquè ja és evident que som dos països diferents.
 
Navarro, Pere(primer secretari del PSc).
Espectacle inacabable.
Aquest home és una font inesgotable d’esperpent. Després de la Camarga de la Camacho, el dependentisme ens ha ofert ara un altre vodevil amb escenari a l’atri de la catedral de Terrassa. Un afer privat que Navarro va decidir lliurement elevar a la categoria de públic només per intentar guanyar visibilitat. Sense escrúpols, admetent que no té ni idea de qui l’ha agredit, apareix als mitjans criminalitzant milions de catalans i ni els seus se’l creuen. Diu que els qui defensem la sobirania del nostre país estem crispant massa (no com els seus, que ens neguen el dret a votar). Hi ha una manera ràpida de rebaixar la tensió: deixar-nos expressar la nostra preferència política sobre el futur del país. Entretant, cal exigir l’esclariment dels fets, perquè cada detall que es conegui deixarà més en evidència la seva manca d’estatura moral.
 
Rompuy, Herman van(president del Consell Europeu).
Ensorrar el projecte.
L’actitud d’aquest ex-primer ministre belga constitueix el millor exemple a l’hora d’explicar perquè Europa ha arribat al punt crític on és. Compromès políticament de manera molt activa en contra de la independència de Flandes, va aprofitar aquesta setmana una entrevista a la Cadena SERper amenaçar novament els catalans amb l’expulsió de la UE. L’alternativa que ens ofereix, la que correspon a la seva experiència, la que ell ha contribuït a aplicar a Bèlgica: més competències i mitjans financers per a les regions. Defensa fèrria, doncs, de la seva posició en clau dels interessos interns del seu Estat i proposta d’imposar una solució de baix a dalt, passant completament dels anhels de la gent. Una manera de construir el futur de la Unió Europea que genera cada dia més dubtes sobre si ens interessa realment o no romandre-hi.
 
Vidal, Santiago (magistrat de l’Audiència de Barcelona).
Sobre el dia després.
Digueu-me hipersensible, però aquesta notícia (apareguda inicialment a El Mundo) segons la qual un grup de deu prohoms prepara una proposta constitucional per a la nova República Catalanaem genera sentiments contradictoris. Sí, és cert que en el fons es tracta d’un text més, dels molts que, des de tots els àmbits convé preparar per començar a treballar després de la victòria del sí el proper 9-N. Però, a la vista de l’estafa del 1978, cal que nosaltres fem un procés molt, però molt diferent. Que la gent no torni a trobar-se un plat cuinat pels de dalt. Cal discutir punt per punt, de forma escrupolosament democràtica, assegurant la participació de tothom. I crear una norma suprema flexible, adaptable als temps. És a dir, tot el contrari a la Constitució espanyola actual.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Ramses II fletxa Egipte
5 de maig de 2014, 20.05 h

#10 borriquito como TU que no sabes ni la U, tururu
pobre animalot


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
5 de maig de 2014, 17.21 h

l tenista mallorquín Rafa Nadal ya es Hijo Adoptivo de Madrid, un reconocimiento dado por los 57 concejales de la Corporación que, en palabras de la alcaldesa, Ana Botella, "ha llegado a ser un gran deportista a fuerza de ser una buena persona".

Lo ha hecho en un Pleno extraordinario celebrado en el Palacio de Cibeles en el que Nadal ha estado arropado por su familia --su padre, su madre y su tío-- y en el que la regidora ha dicho de él que es un "estandarte de los valores humanos" y un "e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
4 de maig de 2014, 20.40 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest pob... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
4 de maig de 2014, 19.00 h

Londres pregunta a Salmond si cuenta con el apoyo de algún país de la UE

El titular de Exteriores británico recuerda que las negociaciones de una Escocia independiente serían largas y complejas

http://www.elperiodico.com/es/noticias/internacional/londres-pregunta-salmond-cuenta-con-apoyo-algun-pais-3260525


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
4 de maig de 2014, 17.49 h

Cada dia es més clar que la que va donar un bufeton merescut al promiscul Pedrito Navarro de España-Una era la seva novia, davant de la seva dona oficial!!! Per aixó no la va denunciar i mira que es facil telefonar al 112; Navarro, es diu Cochita la teva novia oficial? Es militant del PSC i de classe Mitja? i la dona del Navarro, aguantant a la golfa, per que?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 de maig de 2014, 15.31 h

Londres pregunta a Salmond si cuenta con el apoyo de algún país de la UE

El titular de Exteriores británico recuerda que las negociaciones de una Escocia independiente serían largas y complejas

http://www.elperiodico.com/es/noticias/internacional/londres-pregunta-salmond-cuenta-con-apoyo-algun-pais-3260525


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de maig de 2014, 15.29 h

Encalla el proyecto '1714: El preu de la llibertat'

La miniserie no logra el decisivo apoyo de TV-3 para completar el presupuesto

http://www.elperiodico.com/es/noticias/tele/encalla-proyecto-1714-preu-llibertat-3118598


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Sí i Sí fletxa Junts construim un nou país, un país millor
4 de maig de 2014, 12.44 h

http://www.youtube.com/watch?v=zE2uxs1W7Ag

La independència de Catalunya no tan sols beneficiarà a Catalunya sinó inclús serà profitosa per a Espanya. Cal fer net.

Ara, amb el sotrac que suposa el procés independentista a Catalunya, Espanya té una oportunitat única: l'oportunitat de refundar-se. Espanya és un estat caduc, subsidiat per la UE, aclaparat per la burocràcia, amb tics dictatorial i feixistes heretat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
4 de maig de 2014, 11.05 h

Yo no soy independentista", dice Raimon, en una conversación hoy, en 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. "Está claro que lo que ha habido hasta ahora no ha funcionado, pero puede haber otras formas de estructurarse como país. Lo que es importante es hacer uso de las libertades posibles y poder votar, respetando a las minorías", añade el premio de Honor de les Lletres Catalanes.

Y en síntesis añade: "Yo soy valenciano. ¿Qué repercusiones podría tener la independencia de Catalunya en e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de maig de 2014, 08.32 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.