directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fornesa, Fainé i Rosell també podrien haver vist suplantada la seva identitat a la consulta de la Diagonal

Els seus documents d'identitat i la data de naixement es troben amb faciltiat a Internet · Malgrat això, l'Ajuntament de Barcelona continua dient que el vot digital és 100% fiable

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president honorífic de Criteria CaixaCorp, Ricardo Fornesa, el president de la Caixa, Isidro Fainé, i el vicepresident de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Juan Rosell, podrien trobar-se amb el mateix cas que Alberto Fernández Díaz a l'hora d'anar a votar sobre la consulta de la Diagonal: que ho vulguin fer i no puguin. Els seus documents d'identitat i dates de naixement són fàcilment detectables per Internet i si algun ciutadà anònim hagués desitjat votar en nom seu, ho hauria pogut fer sense inconvenients, com va fer-ho dimarts el ciutadà que va votar en nom d'Alberto Fernández Díaz per denunciar els buits del sistema.

Comparteix
   


Etiquetes
Si Fornesa, Fainé i Rosell encara no han emès el seu vot, poden trobar-se que, quan vulguin fer-ho, algú altre ja ho hagi fet en nom seu. Les úniques dades que l'Ajuntament de Barcelona demana per a votar digitalment (document d'identitat i data de naixement) es poden trobar amb extrema facilitat si qualsevol internauta realitza una cerca tant bàsica i elemental com 'joan "amb dni" barcelona'. Sense ser cap expert en informàtica, qualsevol internauta té a un sol clic les dades d'aquests tres dirigents, ofertes per la pròpia Critèria CaixaCorp.

Aquesta cerca tant senzilla facilita, entre d'altres resultats, un document pdf en què hi consten els noms, documents d'identitat i dates de naixement dels tres dirigents, així com les dades de l'exministre Rodrigo de Rato i del president de Gas Natural-Unión Fenosa Salvador Gabarró, entre d'altres.

Malgrat la facilitat amb què qualsevol internauta pot falsificar el sentit del vot d'aquests i d'altres milers de barcelonins, el consistori continua insistint que el sistema de votació per internet és 100% fiable. Tot amb tot, el portaveu de l'Ajuntament de Barcelona responsable d'informar sobre l'evolució de la consulta, Ramon García-Bragado, va reconèixer ahir que el consistori no controlarà els possibles casos de suplantació del vot si les persones suplantades no tenen intenció de votar.

Així doncs, si ni Fornesa, ni Fainé ni Rosell no tenen previst d'acostar-se a les urnes i algú ho fa en nom seu via Internet, el consistori no emprendrà cap mena d'acció legal contra els internautes que votin en nom dels tres dirigents. 'En el moment que una persona no vol exercir el seu dret a vot, no tenim cap possibilitat de saber si algú altre ha votat en nom seu', va exposar ahir García-Bragado.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Paco fletxa BCN
14 de maig de 2010, 13.09 h

Sembla ser que el col·lectiu que està votant més són els immigrants. Els hi han promès feina a les obres de la diagonal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Barcelona
14 de maig de 2010, 08.57 h

És a dir, la participació estarà clarament inflada per aquests "incívics" internàutes. O pitjor encara, el propi Ajuntament, que disposa de totes les dades necessàries per votar, pot inflar la participació artificialment i alterar el resultat forçant l'opció que més li vingui de gust. Evidentment això convertitia als "incivics" internàutes en angelets i a l'Ajuntament en una república bananera. Uhmmm! Potser la mera sospita ja el converteix en una autència república bananera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.