directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per primer cop a Catalunya PP i PSC/PSOE seran marginals electoralment

Lopez (PSOE/PSC) i Fisas (PP/PPC) ja són diputats, no necessiten els vots catalans, la seva obediència central els porta a lluitar contra el dret a decidir

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El candidat del PSC al Parlament Europeu, Javi López, ha fet una crida a aglutinar al voltant de la llista socialista tots els vots d'aquells que vulguin "derrotar" l'actitud "grotesca" del president espanyol, Mariano Rajoy, amb Catalunya. En una entrevista amb l'ACN, demana que tothom, sigui o no sobiranista, que vulgui acabar amb aquest tracte voti al PSC en les europees. Les eleccions europees poden acabar convertint-se en l'avantsala dels comicis al Congrés dels Diputats. Així ho ha considerat el candidat del PPC al Parlament Europeu, Santi Fisas, en una entrevista a l'ACN, on ha alertat que si els populars no aconsegueixen quedar per davant del PSOE en 25 de maig, podria desencadenar-se un "revifament" del PSOE i podria guanyar les properes eleccions espanyoles.  
© @acn


© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
No necessiten  cap vot català per ser eurodiputats, però això els obliga a ser dependents de les seus centrals de Madrid del PSOE i del PP

L’objectiu del candidat del PSC dins del PSOE és vèncer Rajoy, Catalunya pel candidat del PSC és una regió més d’Espanya. Aquest és, segons ha explicat Javi López a l'ACN, l'objectiu del PSC en aquestes eleccions europees del proper 25 de maig. El candidat socialista assegura que és conscient que a Catalunya es faran "moltes lectures sobre la correlació de forces polítiques" derivades del resultat dels comicis. Però per a López, l'única interpretació que resultarà útil és la de veure si Rajoy "revalida" les seves polítiques i el seu tracte amb Catalunya o si, per contra, el PP perd i un altre partit guanya les eleccions a tot l'Estat. 

És per això que ha demanat el vot de tots aquells que no vulguin un govern a l'Estat que "gasti, gasti i gasti" sense fre. Fisas, a més, ha minimitzat el poder que els eurodiputats de CiU, ERC i ICV poden tenir a Europa amb la consulta i creu que "no poden fer res més" a l'Europarlament en favor del procés.

L’objectiu dels candidats popular i socialista no és Catalunya, l’objectiu és mantenir o recuperar la poltrona a Espanya

"El nostre és un vot capaç de canviar Europa. Però també és el vot de l'esquerra capaç de derrotar Rajoy i les seves polítiques. Perquè la lectura que hi haurà a casa nostra és si Rajoy treu un vot més que un altre partits; si guanya ell, la seva agenda política i l'actitud grotesca amb Catalunya", ha concretat el candidat del PSC que, tot i no parlar explícitament de l'electorat independentista, crida a "tothom descontent" a votar als socialistes quan se li pregunta directament pels sobiranistes. 

"Són unes eleccions importantíssimes, cabdals". Són paraules de Santi Fisas a l'entrevista que ha concedit a l'ACN, on el candidat del PPC ha volgut donar una transcendència a aquests comicis que traspassen la dinàmica europea. Per al popular, són gairebé un plebiscit per a Rajoy i un reflex del que podria passar en la propera cita a les urnes per escollir el proper govern espanyol. 
 
Els vots del PP, PSC i Ciudadanos compten el mateix, són vots contra la democràcia del dret a decidir

Javi López ho nega, ha rebutjat la idea de poder llegir els resultats de les eleccions europees a Catalunya només amb clau nacional i que els vots socialistes es comptin com una gruix de suports antiindependentistes. "No es poden sumar els vots del PSC amb els del PP i C's. Nosaltres anem a combatre al PP europeu i els nostres són els vots possibles per poder derrotar el PP a Espanya", insisteix. A l’hora de la veritat els vots d’aquestes formacions dependentistes sumen el mateix.

En aquest sentit, Fisas adverteix que perdre les europees podria ser tota una bufetada a l'executiu de Mariano Rajoy i a les seves perspectives de continuïtat. "És molt important, és fonamental guanyar aquestes eleccions, perquè si no guanyem hi ha un risc de tornar a les polítiques d'abans", ha sentenciat, tot considerant "possible" que els resultats suposin una avançada dels comicis al Congrés dels Diputats.

OPA a UDC, “Unió no serà un problema al PPE”

Un dels eurodiputats que podria estar ena quest front pro-consulta és Francesc Gambús, el candidat d'Unió Democràtica. Com sempre passa, està previst que el democristià comparteixi grup amb els populars al PPE, amb el que això suposa de contradicció interna en la qüestió de la consulta. Tot i això, Fisas no creu que hi hagi "un greu problema" per aquesta diferència de criteri. "Fins ara, ja teníem un diputat d'Unió també favorable a fer la consulta i no hi ha hagut problema. És un grup on hi ha bona relació i poden haver diferents punts de vista sobre aquest o altres temes. El que es fa és decidir democràticament i votem per decidir la posició oficial del grup en tots els temes", ha considerat. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
PereelDigne fletxa Granollers
5 de maig de 2014, 19.15 h

PSC i PPC seran grups marginals a Catalunya en aquestes eleccions i en les que vinguin. Dels populars ja m'ho esperava però quina llàstima de socialistes catalans més preocupats en derrotat a Rajoy que no pensar en defensar la llibertat de Catalunya a Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 de maig de 2014, 11.13 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquests. Que tot el món sàpiga qui som i que volem!

I sobretot denunciem la guerra bruta que l'estat espanyol està duent a terme contra el nostre poble!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de maig de 2014, 20.42 h

#4

Trabajar en LAPAO es B de BURROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
4 de maig de 2014, 20.32 h

Qui son aquests dos paios. Mai els havia vist. Sorten ara per seguir cobrant per no fer-hi res? A trevallar i a callar, com tothom!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
4 de maig de 2014, 15.11 h

Yo no soy independentista", dice Raimon, en una conversación hoy, en 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. "Está claro que lo que ha habido hasta ahora no ha funcionado, pero puede haber otras formas de estructurarse como país. Lo que es importante es hacer uso de las libertades posibles y poder votar, respetando a las minorías", añade el premio de Honor de les Lletres Catalanes.
Y en síntesis añade: "Yo soy valenciano. ¿Qué repercusiones podría tener la independencia de Catalunya en el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
fideli fletxa rdnes
4 de maig de 2014, 13.45 h

el Fisas el trobo molt refet. li deu anar molt bé a europa...bons tecs..."anda, alfonso rojo, dile gordo a éste, si tienes lo que hay que tener, que no tienes"


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 de maig de 2014, 12.49 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquests. Que tot el món sàpiga qui som i que volem!

I sobretot denunciem la guerra bruta que l'estat espanyol està duent a terme contra el nostre poble!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.