directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy nega que la majoria de catalans reclami votar

Segons el president espanyol els catalans estem preocupats per la recuperació econòmica i el finançament, però no de la consulta ni de res que impliqui la ruptura de la unitat nacional.

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- El president espanyol, Mariano Rajoy ha assegurat que no té "cap contenciós" amb Catalunya, perquè la petició del dret a decidir no és "majoritària" a la societat catalana. En aquest sentit, ha reiterat la seva disposició a "parlar" de les qüestions que, segons el seu criteri, preocupen al "conjunt" dels catalans, que són la recuperació i el finançament de la Generalitat, però no de la consulta ni de res que impliqui "la ruptura de la sobirania ni la unitat nacional". Ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta a la sessió de control del portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que l'ha emplaçat també a tenir "imaginació" per donar "una resposta d'Estat" a Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
Duran i Lleida ha fet aquesta pregunta després que el passat 22 d'abril, en resposta al portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries, Rajoy va reiterar que no tenia cap intenció de "saltar-se la voluntat de les Corts, la sobirania nacional i el Tribunal Constitucional" respecte al dret a decidir, i va emplaçar CiU a fer servir la "imaginació" per resoldre el contenciós entre Catalunya i Espanya. El portaveu de CiU al Congrés li ha preguntat si en la seva imaginació també hi té cabuda "una resposta d'Estat per resoldre les demandes de la societat catalana" que majoritàriament vol exercir el dret a decidir.

En la seva resposta, el president espanyol ha destacat que la societat catalana és "molt plural" i té "moltes demandes" però si n'hi ha una compartida per "tots els ciutadans de Catalunya" és la superació de la crisi econòmica, la creació d'ocupació i resoldre els problemes de finançament de la Generalitat. Segons Rajoy, aquesta és la demanda de la "immensa majoria de la societat catalana" i "després hi ha la demanda d'alguns partits del Parlament de Catalunya sobre la què ja s'ha posicionat el Tribunal Constitucional i aquesta cambra per una gran majoria".

Partint d'aquesta premissa, Rajoy s'ha mostrat "disposat a parlar" però ha advertit que no respecte a "res que tingui a veure amb la ruptura de la sobirania nacional ni de la unitat nacional". A més, ha afegit, "el govern d'Espanya no té cap contenciós amb Catalunya", sinó que "pensa de manera diferent a com pensen alguns partits polítics de Catalunya, però no la majoria de la societat catalana".

Duran li recorda que el 80% vol votar

En la seva rèplica, el portaveu de CiU a Madrid li ha recordat que en qualsevol de les enquestes públiques o privades que s'han fet públiques hi consta que el 80% dels catalans volen exercir el seu dret a decidir, i ha destacat també que la sentència del Tribunal Constitucional sobre la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya recull que el dret a decidir pot tenir una "interpretació constitucional".

Duran també li ha recordat que tan el seminari The Economist com el Financial Times han fet referència a aquest contenciós i han demanat a Rajoy que s'ocupi del problema i dialogui amb el president de la Generalitat per buscar un compromís. " A mi em sorprèn que el president del govern no tingui la imaginació que té el Financial Times o el The Economist quan vostè mateix reconeix que aquest és un problema de gran envergadura", li ha dit. Per aquest motiu l'ha emplaçat a fixar "dia i hora" per "dialogar" i "donar una sortida a la demanda majoritària de Cataluynya d'exercir el dret a decidir".

Rajoy "no comparteix" la interpretació sobre la sentència del TC

El president espanyol ha tancat el debat assegurant que ell "no comparteix" la interpretació que CiU ha fet de la sentència del Tribunal Constitucional i de la porta oberta al l'exercici del dret a decidir dins dels marcs de la Constitució. Un cop més, ha reiterat que l'oferta de "diàleg" de CiU és "curiosa" perquè ha anat precedida de l'anunci de la data i el contingut de la pregunta del referèndum.

Per aquest motiu ha reiterat que està disposat a parlar de tot "però no a fer alguna cosa contrària a la Constitució, a la sobirania nacional i a la unitat de la nació espanyola". "No ho faré ni ho farà la immensa majoria d'aquesta cambra", ha conclòs.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Pep fletxa Baix Llobregat
8 de maig de 2014, 10.12 h

Una vegada més i van....el recoy menteix. Qui l'hi ha dit el que passa a Catalunya i la voluntat majoritaria dels Catalans ? la sra. K matxo ?.. la Faes (facistas españoles)... o qui ? pero es que de veritat no en diu ni una.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Moles fletxa Les Ardennes Siderals de Robinson
7 de maig de 2014, 22.34 h

callat sembla idiota, però quan parla es reafirma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
7 de maig de 2014, 20.44 h

#15

¿Eres tu el Miquel GIL que escribia GILipolleces ayer y por verguenza te has eliminado el apellido?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
7 de maig de 2014, 18.12 h


#13 Tu, Aragoneses, repugnant franquista que escrius comentaris patosos i rastrers, ets patós i rastrer com els teus comentaris. Covard com tots els partidaris de l'ordre establert, et dediques a insultar a vius i a morts, ben amagadet rera l'ordinador. Fas pena i repugnància.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jo fletxa Catalunya
7 de maig de 2014, 14.48 h

Si perdre el 20% del PIB transtorna tant als espanyols és que el 80% restant val ben poca cosa.

Quan Catalunya s'hagi declarat independent i els espanyols no ens robin, Espanya es desfarà tota sola. Algunes comunitats com Andalusia o Extremadura preferiran ser independents per cobrar fons de cohesió de la UE que no formar part d'Espanya (Espantyolisme de caixer automàtic: sóc espnayol si cobro si no ja no m'interessa).

El president espanyol repeteix una vegada i una altra que els catalan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
7 de maig de 2014, 14.30 h

#12

Que fumado tienes que ir para no darte cuenta que el pais donde has vivido y viviras toda tu vida se llama España , Que Rajoy es el Presidente del Gobierno de todos los que vivimos en este pais, incluyen los de la region catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
7 de maig de 2014, 14.22 h

Ejpanya no existeix , ergo en Raxoi no és president de res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
7 de maig de 2014, 14.11 h

#10

Dreamer, stupid little dreamer


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
7 de maig de 2014, 13.09 h


#7 El Rajoy negant que els catalans vulguin votar, malgrat el Parlament i malgrat les enquestes, i l'Aragoneses creient-se, pobre il.lús, que pot ser espanyol i català alhora, sense veure que es pot ser belga i americà alhora però no ser de dues nacions que estan en guerra, guerra no declarada, però guerra efectiva

Aquests espanyols o no s'enteren de la realitat o passen olímpicament d'ella


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Estoy Sumado fletxa Mensajes para los Restados
7 de maig de 2014, 12.24 h

Todos estamos atentos al devenir de las acciones que va a tomar el gobierno del PP, con el "bacalao" al frente (bacalao, por lo de bacallà, o sea, va callar i no va dir res). Están tan encegaos que no ven más allá de sus narices, aunque hay alguno de ellos que es más estudioso de la situación, como García Margallo, que parece ser que está intentando el encuentro entre presidentes, a fin de que se hable de lo que se debe hablar y de momento no es de independencia, sino de votar el 9 de N... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.