directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició demana a Francisco Camps que dimiteixi i convoqui eleccions anticipades

Concentracions davant la seu del PP arran de l'obertura del 'Vestitgate'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La reobertura del 'Vestitgate' decretada pel Tribunal Suprem espanyol ha sacsejat la de per si moguda arena política valenciana. Després que l'Alt Tribunal espanyol desestimés l'arxivament del judici contra el president valencià, Francisco Camps, per haver rebut regals dels implicats al Cas Gürtel, l'oposició valenciana ha demanat al líder del PP que per respecte als valencians i a les institucions dimiteixi i convoqui eleccions anticipades. Des d'EUPV s'han promogut concentracions demanant la dimissió del president Camps i apel·lant a una manera de fer política sense corrupció, mentre que els socialistes valencians han demanat al president popular que convoqui eleccions anticipades i han anunciat que posaran en marxa tota la seva capacitat política per aconseguir que l'etapa Camps s'acabi d'una vegada.
pp manifestacions francisco camps
Comparteix
   


Etiquetes
Des del PSPV-PSOE s'ha anunciat que es demanarà un ple extraordinari de les Corts Valencianes sobre la situació política i econòmica valenciana. El secretari general, Jorge Alarte, ha reiterat la petició de dimissió del president Camps, la convocatòria d'eleccions anticipades feta dimecres i ha exigit explicacions sobre les declaracions del PP en les quals asseguraven que el procés judicial del cas Gürtel 'és de riure'. Alarte ha demanat a Mariano Rajoy si també se'n riu del Tribunal Suprem.

El líder socialista ha assegurat que Camps va dir dimecres per primera vegada la veritat: 'no es ven per tres vestits sinó per 30 MEUR en contractes'. Alarte ha detallat aquestes quantitats, indicant que hi ha set milions d'euros en contractes de la Generalitat Valenciana amb empreses presumptament relacionades amb la trama Gürtel que estan 'sotmesos a dubtes'.

El número u del PSPV-PSOE ha recordat els 14 MEUR que Radio Televisió Valenciana va gastar amb la visita del Papa Benet XVI a València l'any 2006, presumptament vinculats a empreses de la trama, els 12 MEUR a través de la fundació i els 2,5 MEUR que s'han conegut recentment i que podrien relacionar-se amb un presumpte finançament dels populars.

El secretari general del PSPV-PSOE ha demanat 'explicacions immediates' al president del PP, Mariano Rajoy, i li ha exigit que aclareixi si ell també creu que la sala segona del Tribunal Suprem 'es de riure'. En opinió d'Alarte, 'ningú pot parlar en aquests termes dels magistrats del Suprem ni de cap institució democràtica'.

EUPV promou concentracions contra Camps

Des d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) va convocar concentracions a les principals ciutats del País Valencià per demanar la dimissió de Francisco Camps. La coordinadora d'EUPV i diputada autonòmica, Marga Sanz, va indicar que la ciutadania 'no pot permetre que el president de la Generalitat arribe amb eixa condició al judici en el Tribunal Superior de Justícia'. Sanz va alertar que 'seria una situació sense precedents en la nostra democràcia' i que ha d'anar 'com a ciutadà particular'.

Sota el lema 'Per l'ètica en la política! No a la corrupció: Camps dimissió!', Esquerra Unida del País Valencià insta a la 'dimissió immediata' del president de la Generalitat Valenciana arran de la reobertura per part del Tribunal Suprem del cas dels regals rebuts presumptament a mans d'empresaris vinculats amb 'Gürtel'.








Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.