Dos càrrecs del tripartit desinflen el #casITV
Antoni Soy i Albert Roig neguen haver rebut pressions durant la tramitació de la llei de les ITV i diuen que es van reunir amb CiU i empresaris del sector per negociar la nova normativa
Barcelona (ACN).- Dos alts càrrecs durant el segon govern tripartit han negat aquest dijous haver rebut cap tipus de pressió política o empresarial durant la tramitació de la llei de Seguretat Industrial, aprovada el 2008. Antoni Soy, secretari d'Indústria i Empresa, i Albert Roig, subdirector general de Seguretat Industrial, en l'època del conseller Josep Huguet (ERC), han negat que el cap del departament els pressionés i tampoc ho van fer empresaris del sector com Ricard Puignou o Enric Marugán.
Comparteix
TweetEtiquetes
Tots dos han declarat durant més de dues hores cadascun com a testimonis, a petició de la defensa d'Oriol Pujol que volia evidenciar que les reunions dels responsables de la Generalitat amb el sector de les ITV eren habituals, tant en època de governs de CiU com del tripartit. Tots dos han explicat que les reunions amb el sector eren habituals per tal d'elaborar la nova llei de Seguretat Industrial, que havia de regular, entre d'altres, les estacions d'ITV.
Neguen cap pressió
Segons fonts judicials, Soy ha admès que es va reunir amb Puignou i Marugán, de Certio, però no va rebre cap pressió, ni l'hagués admesa, ha dit. En aquest sentit, també ha negat que rebés cap tipus d'indicació o pressió per part del seu superior, el conseller Huguet, com s'entreveu en alguns correus electrònics intercanviats entre els empresaris, on s'insinua que s'intentarà pressionar els ponents de la llei "des de dalt".
Queda clar que les acusacions de la fiscalia perdent força
Per la seva banda, Roig s'ha atribuït el paper de principal ponent o redactor de la llei, ja que era un alt funcionari expert en la matèria. De fet, coneixia Puignou de feia anys per aquest motiu. L'exsubdirector general ha explicat que en la tramitació de la llei es va reunir amb dos dels membres de l'equip de treball que CiU havia format per negociar la normativa, encapçalat per Oriol Pujol. A la trobada hi havia, per part dels nacionalistes, Eudald Casadessús, actual delegat del Govern a Girona que ha de testificar aquest dijous a la tarda, i una altra política de CiU.
En cap cas ha admès que hi hagués pressions d'aquesta formació, sinó negociacions polítiques normals. Un dels punts a negociar va ser la introducció a la llei de quotes màximes de mercat per part de les empreses d'ITV. Roig volia que s'establís en el reglament, que podia aprovar el Govern sense comptar amb CiU, però la federació va exigir que s'establís per llei per tal de donar-hi el seu suport i donar més seguretat jurídica al sector.