directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El CCN lamenta que el president de Pimec no anés a firmar el Manifest del Far

L’acusen d’”amagar-se en lloc de liderar el procés”. Els empresaris sobiranistes insten les patronals que ara defensen el dret a decidir que informin les PIME de les oportunitats que tindran quan Catalunya sigui un Estat

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona. El Cercle Català de Negocis acull amb satisfacció la signatura ahir a Palafrugell del Manifest del Far, on 13 cambres catalanes i 17 patronals defensen el dret del poble català a decidir el seu futur i, per tant, donen suport a la celebració d’una consulta el 9N. Pel CCN, “després de cinc anys de predicar sols en el desert que l’Estat propi és l’únic camí per garantir la viabilitat econòmica de Catalunya, avui ja no ens sentim tan sols”. Pels empresaris sobiranistes ara cal continuar avançant i per això demanen als representants de les patronals i les cambres que informin les petites i mitjanes empreses de lesoportunitats que tindran amb el nou Estat.
El president de la Pimec absent de la signatura del manifest
El president de la Pimec absent de la signatura del manifest
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El present i el futur de les empreses catalanes passant per una Catalunya independent

Els empresaris del CCN tenen molt clar que “a la consulta guanyarà el Sí-Sí i per això hem de fer pedagogia entre els empresaris perquè comencin a preparar un futur que és pròxim”. Des del CCN han elaborat diversos estudis, disponibles per al públic en general a www.ccncat.cat, sobre com ha de ser aquest procés de transició a les empreses i sobre les oportunitats i riscos del procés. Informació que, reiteren, posen a disposició dels firmants del Manifest del Far.

La majoria d’empresaris catalans són sobiranistes

Pel CCN, “ahir es va escenificar a Palafrugell que els empresaris catalans són majoritàriament sobiranistes” i recorden que, de fet, les enquestes fetes entre els socis de Pimec, Cecot i les empreses de la Cambra de Comerç de Barcelona, constaten que la majoria d’empresaris estan a favor que Catalunya esdevingui un Estat propi.

Demanen que González deixi pas a noves generacions d’empresaris compromesos amb el país

Els empresaris del Cercle, que des de fa temps es mostren molt crítics amb el president de Pimec, Josep González, li retreuen que no estigués present a la reunió que va tenir lloc ahir a comarques gironines, tot i que sí hi era la representació de Pimec a Girona. Tampoc hi era cap representació de la direcció nacional de la patronal. Pel CCN, “aquest és un símptoma més que el president González desobeeix el clam majoritari dels seus associats; s’amaga en lloc de liderar el procés” i li demanen, de nou, que “deixi pas a una nova generació de dirigents compromesos amb el canvi del país, ara que ell ja ha aportat tot allò que podia a Pimec”. Pels representants del Cercle, “González està fent un flac favor a Pimec, que hauria de ser una patronal decisiva en el nou Estat”.

El CCN –que forma part des del primer dia del Pacte Nacional pel Dret a Decidir- confronta la posició dels empresaris catalans amb la del president del govern espanyol que “segueix enrocat i sord” i prefereix reunir-se a Madrid amb representants “d’una èlit empresarial que viu dels favors de l’administració pública per demanar-los que l’ajudin a mantenir la unitat de l’Estat” que no pas sentir les veus que des de Catalunya li demanen diàleg per fer possible la consulta.

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
dfadas fletxa dsfsdfdasf
10 de maig de 2014, 10.17 h

Pel CCN, “aquest és un símptoma més que el president González desobeeix el clam majoritari dels seus associats; s’amaga en lloc de liderar el procés” i li demanen, de nou, que “deixi pas a una nova generació de dirigents compromesos amb el canvi del país, ara que ell ja ha aportat tot allò que podia a Pimec”------------------------------------> SI LA PIMEC ES UNA ORGANITZACIÓ DEMOCRÀTICA HO TENEN FÀCIL, A LES PROPERES ELECCIONS QUE CANVIÏN DE PRESIDENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
9 de maig de 2014, 22.33 h

Josep González no se ha distinguido nunca por ser un guerrero incansable, antes de "mojarse" tiene que contar con todos los apoyos habidos y por haber, de forma contraria, no suele enfrentarse a nada ni a nadie; mejor mantenella que enmendalla. Lo que ocurre, es que en el plano en el que se está moviendo el Derecho a Decidir, esta vez González se equivoca y muy gravemente si no se pone al lado de la mayoría, por muchas presiones que reciba de Fomento del Trabajo Nacional y del Sr Gay de Mon... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
9 de maig de 2014, 21.47 h

QUE SÚMATE LI FACI UNA REPASSADA O LI DONI UN TOC A AQUEST GONZÀLEZ. ELS CATALANS VOLEM VOTAR I ELL HO SAP


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
9 de maig de 2014, 21.45 h

Un Gonzàlez? Mmm...?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
F.Ibló fletxa ESTAT ESPANYOL MISERABLE, DECADENT, CORRUPTE I DEGENERAT = INCOMPETÈNCIA IRRESPONSABLE I PARÒDIA ESPÈRPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE D'ESTAT DE DRET = NIU DE CORRUPCIÓ I DE FANFARRONERIA CRETINA
9 de maig de 2014, 19.45 h


Ets tan obtús, nano, tan repel.lentment ridícul que ja tornes a l'esquema d'abans: nom en castellà, cognom en català i un poble català que et farà quedar malament, perquè si de veritat ets a Lloret, jo hi vaig els dies 23, 24 i 25 (fins a mitja tarda), és a dir, de divendres a diumenge, i si de veritat vius allà, no et podràs escaquejar de la meva visita. Però és mentida, ara ja sé que vius al País Valencià, una terra que TAMPOC NO ÉS ESPANYOLA, tros de ruc! Començo a saber a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
F.Ibló fletxa La gentussa franquista ha perdut tot el dret a ser respectada. Els seus constants insults els han desautoritzat. Són ESCÒRIA DE L'ESCORIAL
9 de maig de 2014, 19.38 h


Tu , GALLINETA HERMAFRODITA COVARDA, ets el desgraciat d'en LUIS MUR, el "DENUNSIADORT ENLOQUESIDU" que ens amenaçava de denunciar-nos a tots a la guàrdia civil, un poruc que per exhibir la seva ESTUPIDESA PAROSA i RIDÍCULA s'amaga sota els mes diversos noms:

Santi de Palamós (el que desafiava a òsties els catalans fins que algú li va recollir el guant i ell va còrrer a amagar-se sota el llit com una GALLINETA ESPANTADA),

àlies “SEA STORM (somnis de subnormal que voldria ser un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
9 de maig de 2014, 19.29 h

#3 Luisita Mur, GALLINETA COVARDA, quines ganes que te tinc, pobre mariconeta espantada. Ara em reclamen d'urgència, però quan torni explicaré qui ets tu per a que tothom ho sàpiga, pobre cagat degenerat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pedro Torrent fletxa Lloret de Mar, Gerona, España
9 de maig de 2014, 15.21 h

Coño!!, y yo lamento también que haya ni tan solo un grupúscolo minoritario de ridículos empresaruchos, que en vez de estar por la labor de incentivar, innovar y arrimar el hombro a la sociedad, estén por este paranoico y esquizofrénico circo del independentismo de la región catalana, No te jode !!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
9 de maig de 2014, 15.14 h

Estos no son empresarios, son botiguers-

A ver decirme un solo nombre (menos Grifols) de empresa NAZionalista. no vale SHERS,BonPreu,etc que son empresas locales yo que trabajan casi en exclusiva para la generalidad catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Nil fletxa BCN
9 de maig de 2014, 14.55 h

Es molt important que el molt empresarial se sumi a la demanda del dret a decidir. En aquest sentit la foto que vam veure aquesta semana es molt positiva ja que demostra la gran transversalitat del procés. No fa falta que siguin independentistes pero si que defensin el dret a fer la consulta el 9-N ergo el dret a viure en democracia. Tots sumem ningu sobra en la tasca compartida de buscar una solució democratica als problemes de Catalunya !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.