directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 21:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La inconsciència espanyola ens aplana el camí

La jungla del procés a vint-i-sis setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Salva Maldonado, Manuel Manchón, Francisco Marhuenda, Carina Mejías, Javier Nart i Raimon

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre ( @Granollacs ) Arxiver i Historiador.- Un dels fets més importants de la setmana ha estat sense dubte la publicació d’un dur editorial de Financial Times contra la immobilisme del govern espanyol en relació al plet català; el fet que no adrecés ni una sola crítica a les demandes catalanes ha provocat autèntic mal de ventre al dependentisme i ha fet vibrar (mentre s’acaba d’esvair la fumera que provoquen) els partidaris de la tercera via que tothom, inclosos els seus partidaris, sap sense cap recorregut possible. Entretant, el patètic serial del #Navarrogate ha estat la banda sonora  d’aquests set dies. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
Maldonado, Salva (entrenador del FIATC Joventut de Badalona).
Compromís decisiu.
Correcamins de la lliga ACB de bàsquet (set clubs diferents en vint anys), el seleccionador català, nét d’andalusos i nascut a Sant Adrià de Besòs, diu que s’ha identificat amb l’independentisme com a conseqüència de les agressions a què ens sotmeten. Per a ell és, simplement, una qüestió de justícia. El seu testimoni és particularment rellevant per un doble motiu: perquè el món de l’esport no es propici a aquest tipus de manifestacions públiques i perquè la ciutat de Badalona (de la qual l’equip de bàsquet és buc insígnia com a entitat social) és un dels escenaris on el dependentisme pretén fer-se fort contra el procés. Considera que la selecció catalana de bàsquet podrà competir amb garanties entre les vuit millors del món: temps de recordar que la reivindicació de les nostres seleccions fou un dels primers elements del procés.
 
Manchón, Manuel(periodista d’EconomiaDigital.es).
Fonamentalisme legalista.
Aquest periodista, format a El Mundo, que no es caracteritza per estalviar-se qualsevol oportunitat de manifestar el seu  dependentisme, va llançat en la crítica al procés. Educat i solvent, seguir-lo a les xarxes socials permet viure en directe, pràcticament, totes i cadascuna de les activitats que organitza l’espanyolisme més actiu a casa nostra. Està clar que l’insomni provoca monstres: intercanviem pensaments a les xarxes socials arran de l’enèssima conferència organitzada a casa nostra per la FAES per criminalitzar el procés, ocasió que aprofito per manifestar-li que, en tot cas, de nacionalisme perillós, l’espanyol, que no ens deixa votar. Resposta literal en un tuit mític, de traca i mocador: “El respecte a la democràcia és el que no et permet votar!”. Capgirament total de valors, això sí, en pro de la legalitat.
 
Marhuenda, Francisco(director de La Razón).
Caçador caçat.
Cada nit, les xarxes socials esperen amb avidesa la publicació de les portades dels diaris en paper del dia següent. A mig camí entre l’humor i la ficció, el diari de referència propietat de José Manuel Lara ofereix dia a dia una contribució inigualable a aquest gènere, gairebé sempre delirant. Molts dies, a més, es combina amb l’estratègia parlamentària del PP: com ara dijous, quan el diari portava als titulars la notícia de la impressió de butlletes per acreditar el vot dels participants a la Consulta, un fet gravíssim, especialment si tenim en compte que se celebrarà en diumenge. Aquesta setmana és notícia, sobretot perquè el director del pamflet, autèntic butlletí del govern, ha estat imputat per publicar les fotografies facilitades pel ministre Fernández Díaz amb l’objectiu d’amenaçar els jutges que justifiquin el dret a decidir dels catalans. Estic desolat.
 
Mejías, Carina(diputada de Ciudadanos).
Perdent els papers.
La diputada que, com milers de votants catalans, ha fet el pas del Partido Popular a Ciudadanos (fet lògic, per cert, perquè tot i l’intent d’aposta liberal, la majoria continua ubicant ideològicament el partit dependentista ben a la dreta) ha destacat aquesta setmana per un ridícul espantós. No em refereixo al seu vantar-se de la seva condició d’aforada (cosa que fa molt de regeneració democràtica), sinó en haver afirmat sense rubor que la Generalitat de Catalunya ha comprat el famós editorial del Financial Times que denunciava l’autisme polític del govern espanyol en relació a Catalunya. I és que, de tant llegir La Razón, al final un acaba creient que el mitjà econòmic més important del món també és un pamflet al servei dels interessos d’un partit.
 
Nart, Javier(candidat de Movimiento Ciudadano al Parlament europeu).
Catalans d’amagat.
Tants anys després del fracàs estrepitós de la famosa Operació Roca (1986), resulta divertit veure com Ciudadanos torna a assajar l’intent de “conquerir” Espanya des de les províncies del nord-est (amb predicció de castanya per part del CIS). La presentació a Bilbao del candidat amb compte a Suïssa més malhumorat dels qui es fan i es desfan, va contenir la negació formal i explícita, davant dels mitjans, del fet que la candidatura ultraespanyolista propiciada des del dependentisme d’aquí tingués cap mena de component català. Obligats a competir durament amb la candidatura d’UPyD, per a la qual les enquestes els són molt desfavorables (fins i tot comencen a mossegar-los a Catalunya) i amb l’eclosió del ben conegut Alejo Vidal-Quadras, l’exguerriller Nart ha hagut de jurar bandera.
 
Raimon (cantant).
Visió des del sud.
De ronda pels mitjans per presentar una nova tongada de concerts, Raimon ha estat objecte de polèmica pel seu pronunciament sobre la conveniència de la plena sobirania del Principat. Tal i com ja havia fet altres vegades, ha recordat (és el segment on hem de treballar dur) que no se sent independentista i que el procés li genera dubtes i perplexitat. Considerar que l’èxit del procés al Principat comportarà una major pressió de l’espanyolisme a la resta dels territoris de parla catalana és plausible, però, en tot cas, tant com la possibilitat que actuï d’esperó per a alliberar-se en un futur del jou que (en tots els àmbits, del fiscal al cultural) el supremacisme castellà els aplica ja a hores d’ara sense pietat. El debat han coincidit amb la proposta d’ERC que la futura Constitució catalana incorpori una clàusula d’unió voluntària dels Països Catalans.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
BEJOTA fletxa BCN
24 de juny de 2014, 13.36 h

En una entrevista a la CNN.

Mas reconeix que el suport a la secessió no assoleix la meitat de la població catalana.
"He llegit que ni tan sols la meitat vol separar-se d'Espanya", li plantegen. Al que Mas respon: "Bé, això és veritat".


N.B.ENTRE ERC I CIU A LES EUROPEES,UN 23% DE'L CENS ELECTORAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
12 de maig de 2014, 09.31 h


#14 Que pesat que ets, Aragoneses, ets un magnífic propagandista del fet que espanya no té idees, només repeteix una i mil vegades la mateixa cantarella: la constitusion no nos permite aseptarlu...


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
11 de maig de 2014, 16.08 h

EL AMO DEL DIRECTE, EL ASALTAPISCINAS PUIG, CONDENADO POR EL TRIBUNAL SUPREMO POR LLAMAR NAZI (no a si mismo que seria lo lógico) SINO A AIR BERLIN.
El ex diputado de ERC tendrá que pagar 30.000 euros a la compañía aérea, cuyo logotipo asimiló a la esvástica, por "una intromisión ilegítima al honor y a la imagen de la empresa" alemana, "un país donde existe una especial.
La Sala de lo Civil del Tribunal Supremo ha ratificado la condena contra el ex diputado de ERC Joan Puig por haber... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
11 de maig de 2014, 13.15 h

FASES SEGONS LA PREMSA INTERNACIONAL

1. Negació: procés pel qual la persona nega que aquesta hagi de
ser la seva sort.
2. Ira: Fase on la persona va contra tot i es pregunta perquè li ha hagut de tocar precisament a ella.
3. Negociació: Moment en el qual el pacient intenta canviar el seu destí mitjançant promeses a si mateix o a una divinitat.
4. Depressió: Fase d’enfonsament psicològic.
5. Acceptació: Moment que la persona accepta o es resigna amb la seva sort.

THE WALL STREET JOU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
11 de maig de 2014, 13.05 h

La cara d'aquest pobre homa ho diu tot: infelicitat, amargor, odi, falta d'elegància, deixadesa natural i poca ventilació física i mental per falta d'exercici.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
11 de maig de 2014, 12.30 h

#2 NO ESTARIA MALAMENT COMENÇAR A DIR LES COSES PEL SEU NOM. S'ENRECORDEN QUAN ES VA FER EL SIMPISI ESPANYA CONTRA CATALUNYA. I RESULTÀ QUE, DESPRÉS DE TANTA PROTESTA, ERA CERT. PROFESSORS DIXIT I HI HA UN LLIBRE AL RESPECTE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
F.Ibló fletxa ESTAT ESPANYOL MISERABLE, DECADENT, CORRUPTE I DEGENERAT = INCOMPETÈNCIA IRRESPONSABLE I PARÒDIA ESPÈRPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE D'ESTAT DE DRET = NIU DE CORRUPCIÓ I DE FANFARRONERIA CRETINA
11 de maig de 2014, 12.06 h


Si Espanya o Castella no hagués estat tan idiota en un passat, hauria estalviat moltes morts, patiments i destruccions arreu del món, a Amèrica, Europa i Àfrica. Tanta destrucció, tantes morts i tants patiments no li han servit més que per a ser una MONARQUIA BANANERA que és la RIOTA d'Europa i del món civilitzat.

Espanya-Castella ha tret algun ensenyament de la seva història? . . . que va! ja hi torna! En el cas de Catalunya, en comptes d'entendre el problema, no oposar-se a lo INEV... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
11 de maig de 2014, 11.53 h



On es aquell Raimon que cantava " Diguem-no o " D'un temps d'un Pais " ?

Coneixies un noi que es deia Ovidi Montllor ? Només per la seva memòria
t'hauria de caure la cara de vergonya de les teves declaracions.
Aixi perque els valencians com tú heu perdut l'esperit de lluita, nosaltres
els del Principat no hem de lluitar per la Independencia ?
Perqué no organitzes els concerts al Pais Valenciá ?
T'has tornat un burgés acomodat, quedat a Xátiva a cantar,botifler ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
AMG fletxa Tossa de Mar
11 de maig de 2014, 10.30 h

#4 El que dieu fora el que s'esperaria de persones lúcides, bon governants, mínimament al servei de les poblacions. Però això ja fora esperable ara, abans de la independència efectiva del Principat, que emocionalment ja és avui independent. Però avui tant amb els catalans com amb els balears i valencians, el govern de l'estat fa tot el contrari i es refugia en el fet que els "castellans" són àmplia majoria demogràfica, bastió que encara serà més inexpugnable després de la independ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
11 de maig de 2014, 10.17 h



Raimon el nou " Loquillo " dels Paissos Catalans ?
Quina decepció sentir les teves declaracions.
On es aquell esperit de lluita dels temps de la dictadura ?
No t'en adones, que aquells contra els que lluitaves aleshores, son els que governen avui al teu pais ?
Son els que estan anniquilant la teva llengua i cultura al Pais Valenciá i Les Illes i ara proven de fer-ho
aqui al Prncipat.
Amb les teves declaracions, només fas que donals-hi la raó als hereus d'aquells feixistes, que governen ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.