directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Trenta grups demostraran al popArb que Catalunya és una potència en música independent

La cinquena edició del festival es celebrarà el 25 i 26 de juny a Arbúcies · Enguany hi debutarà el primer artista estranger, Will Johnson, col·laborant amb els Anímic

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El 25 i 26 de juny se celebrarà a Arbúcies (la Selva) la cinquena edició del popArb, el 'festival de música pop independent feta a Catalunya' i que any rere any demostra, amb una programació majoritàriament en català, el bon moment musical que viu el país. Enguany seran una trentena els grups que actuaran en un festival que, segons Marc Lloret, un dels organitzadors, es presenta 'sense caps de cartell ni grups secundaris'. Amb tot, l'actuació conjunta de Will Johnson -el primer artista estranger que tocarà al festival- amb els Anímic i les de Mishima, Delafé y las Flores Azules, Els Amics de les Arts, Roger Mas o Standstill seran probablement els plats forts de les dues jornades de música. Les entrades pel festival s'han posat a la venda aquest dijous a 45 euros l'abonament i 30 i 35 euros, respectivament, pel primer i segon dia.
Gairebé trenta grups catalans –més el nord-americà Will Johnson- actuaran aquest mes de juny en la cinquena edició del popArb, un festival que consolidat que enguany aposta per dos escenaris 'grans', amb la voluntat d'enterrar definitivament la distinció entre caps de cartell i grups secundaris que incomodava a l'organització.

Però l'absència de jerarquies dins del cartell no va en detriment d'una programació de qualitat i formada per molts dels grups que integren, simbòlicament, la nova fornada del pop català. Mishima, Els Amics de les Arts, La Brigada, Maria Rodés, Sanjosex, Rosa Luxemburg o Anímic en són alguns exemples.

Altres grups que completen el festival són Joan Colomo, Sedaiós, Beat Beat!, Aias, Dj Miqui Puig –present gairebé en totes les edicions del certamen-, Dorian, Els Surfing Sirles, Fred i Son, Mujeres, Tarantula, The Pinker Tones, Txarly Brown, Very Polemo, Eneida Fever! Dj, Bradien i Xavier Ciurans.

Poques entrades i a preus raonables

popArb posa a la venda des d'aquest dijous només 2.000 entrades per cada un dels dies del festival -25 i 26 de juny-, en coherència amb la idea original d'apostar per un 'festival a mida', que fins ara els ha donat bons resultats. Amb raó, aquesta és ja la cinquena edició del certamen.

El criteri emprat per confeccionar el programa del popArb és, en paraules de Marc Lloret, quelcom més que el reflex dels gustos de l'organització. 'Cal que els grups funcionin en una seqüència', ha explicat Lloret, que és alhora organitzador i component de Mishima. 'Concebem la programació del festival com el repertori d'un gran concert, i per tant, no programem grups seguits que siguin massa semblants o que diguin les mateixes coses', ha detallat Lloret.

L'alcalde d'Arbúcies i responsable cultural de la Diputació de Girona, Roger Zamorano, s'ha desplaçat fins a Barcelona per assistir a la presentació del popArb. Zamorano ha destacat que, per a l'Ajuntament, el festival 'és una experiència molt bona i enriquidora', i ha remarcat la voluntat que aquest 'sigui útil' i no només un festival concebut a partir d'una proposta externa doncs, segons ha dit, 'que sempre ha comptat amb la implicació de les institucions i de la gent d'Arbúcies'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
vicenç fletxa Arbúcies
14 de maig de 2010, 09.55 h

Celebrem que s'ha arribat a la sisena edició! el popArb és un festival talismà pel país, que ha crescut a mesura que creixia l'escena pop indi catalana. Avui ja és comú veure com els petits i grans festivals programen autors i grups catalans i que canten en català de forma normalitzada..
com sempre, ens citarem a arbúcies per calibrar la força d'un moviment creatiu de música popular catalana. Em moro de ganes de veure el treball conjunt entre el texà Will-Johnsom i Anímic..


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.